Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.04.2023 00:00 | PR články
PR článok

Pellegrini vytiahol predvolebný tromf: Ľudia rozhodnú o vláde aj o jej programe

S blížiacimi sa voľbami sa pozornosť strán čoraz viac obracia na samotných voličov. Strana HLAS túto pozornosť poňala svojsky: ľudia majú rozhodovať o všetkom! Aj o novej vláde, aj o jej programe.

„Ľudia musia politikom povedať, čo od nich chcú, a politici sú povinní im vyhovieť. Tak sa musí robiť politika! Nie marketing, nie ľúbivé fotografie či lajky na sociálnych sieťach, ale plnenie želaní ľudí,“ vyhlásil predseda HLASu Peter Pellegrini.

Ľudia zostavia vládu aj program

Sociálni demokrati už dlhý čas čelia otázke, s kým chcú po voľbách v prípade úspechu zostavovať vládu. Okrem jasného odmietnutia OĽaNO a ĽSNS však stále odmietajú povedať viac, a zrejme sa na tom už nič nezmení. „Zostavovať vládu bez mandátu od ľudí a bez ich rozhodnutia, koho a v akej sile je neúcta voliča voličovi a pohŕdanie jeho demokratickým majestátom. Touto cestou HLAS jednoducho nepôjde,“ tvrdí Pellegrini. Stále preto platí, že okrem vylúčených OĽaNO a ĽSNS bude HLAS v prípade získania dôvery spolupracovať s tými, ktorí budú ochotní podporiť jeho program pomoci ľuďom a lepšej budúcnosti.

Teraz však Pellegrini vytiahol nový tromf. Sľubuje, že HLAS bude viazaný nielen svojím programom, ale aj rozhodnutím občanov v troch konkrétnych otázkach. A s tými otázkami vyrazil tento týždeň priamo za ľuďmi, ako aj do politického súboja.

Lacnejšie energie, lacnejšie potraviny, chudobnejší politici

Hlasáci spustili národnú petíciu s názvom Dostaňme Slovensko na správnu cestu, v ktorej môžu samotní ľudia rozhodovať o troch otázkach. Podpisom pod túto petíciu žiadajú novú vládu po voľbách, aby zastavila drastické zvyšovanie cien energií a potravín, a to tak, že vráti kontrolu nad strategickými energetickými spoločnosťami späť do rúk štátu. No nielen to – silná ruka štátu sa má prejaviť aj pri trhu potravín.

„Kam sa obracali občania i firmy so žiadosťou o pomoc počas pandémie či ekonomickej krízy? Obracali sa na štát, nie na súkromné či nadnárodné korporácie. A štát im takúto pomoc musí vedieť zabezpečiť. Na to však musí byť silný a mať na to aj silné nástroje, napríklad v podobe vlastníctva strategických podnikov,“ zdôrazňuje Pellegrini.

Otvoriť galériu
Zdroj: Strana HLAS

No vrátením elektrární či plynární do rúk štátu do nekončí. HLAS sa vracia k plnohodnotnému 13. dôchodku a okrem neho žiada aj mimoriadnu finančnú pomoc štátu všetkým, ktorí sa ocitnú z núdzi. „Matovič s Hegerom pred voľbami verejne oklamali celý národ. Sľubovali, že nepôjdu do žiadnej vlády, ktorá by siahala na sociálne istoty občanov. A potom prvé, čo spravili, bolo zrušenie plnohodnotného 13. dôchodku! Preto môžu teraz seniori aj ich rodiny priamo zaviazať novú vládu, že sa má spamätať a 13. dôchodok im v plnej výške vyplácať,“ hnevá sa Pellegrini.

Tretia otázka z petície je ako vystrihnutá z predvolebných manuálov. Politikom majú klesnúť platy, ak nedokážu zastaviť znižovanie životnej úrovne ľudí. „Nie je to žiaden populizmus, ale čistá spravodlivosť. Ak majú vinou neschopnej vlády trpieť ľudia, musia ňou trpieť aj neschopní politici. Heger s Matovičom a ich ministrami by si totiž namiesto kráľovského platu zaslúžili veľkú nulu,“ uzatvára Pellegrini.

Podmienka vstupu do vlády

Ak strana HLAS získa pod svoju petíciu dostatok podpisov, budú tieto tri riešenia žiadať ako podmienku svojho vstupu do novej vlády. Už za pár dní ju podpísali tisíce ľudí, či už elektronicky, alebo osobne.

„Jediným výsledkom Hegerovo-Matovičovej vlády je zdražovanie, kríza a chaos. Ľudia sú právom znepokojení a sklamaní. Musíme to zmeniť. Chceme Slovensko dostať na správnu cestu, ukončiť chaos, začať pracovať pre ľudí a nenechať si vziať našu budúcnosť,“ zakončil Peter Pellegrini.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Potraviny na Slovensku lacnejú: Bude tento trend pokračovať?
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Prísny trest pre ruského opozičného politika: Najvyšší súd zamietol odvolanie
Princ Harry s manželkou Meghan
Harry a Meghan budú chodiť po kanáloch: HANBA, čo vyplávalo na povrch! To FAKT?
(ilustračné foto)
Pozor, podvodníci opäť úradujú! Polícia varuje: Takto vás ľahko pripravia o úspory
Na snímke zľava minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD) a juhokórejský minister pre zjednotenie Kim Jong-ho
Minister Blanár: Kórejské firmy by u nás mohli preinvestovať desiatky miliónov eur
Judge holding gavel in courtroom
Je rozhodnuté! Voľby starostu v tejto obci sú neplatné: Toto je dôvod
 Záchranári pomáhajú 88-ročnej žene po evakuácii z mesta Vovčansk
Perfektný úspech ukrajinskej armády: Aha, čo sa im podarilo pri Charkove
Čviriková Hriadelová (49) sa počas moderovania športu ukázala v sýtoružových odvážnych šatách.
FotoVáš Tip
Karol zapol športové správy, o chvíľu musel lapať po dychu: Čviriková Hriadelová vytasila bomby v nadupadom dekolte!
Aby ste navštevovali pumpu menej často, nemusíte dusiť motor, ale treba jazdiť s rozumom.
Úspornejšia jazda sa vám môže poriadne vypomstiť: Pozor, takéto poruchy vám hrozia!
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Kaliňák má veľké plány: Chcel by uzavrieť dôležitú zmluvu
Foto
Rusi poriadne vypenili počas MS v Česku: Vymazali nás z histórie!
(ilustračné foto).
Sudca fyzicky zaútočil na svojho kolegu: Súdna rada schválila stanovisko k disciplinárke