Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.03.2023 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Herec Durdík ml. († 53) mal v živote plno krásnych žien: Ktorá z herečiek ho najviac pobláznila?

Mal pokojnú povahu, milý úsmev, láskavý prístup k ľuďom, schopnosť počúvať i priamosť. Takého si ho pamätáme. Herec, ktorého chlapčenský výzor predurčoval na to, aby stvárňoval kladné postavy, odchádzal do umeleckého neba zmenený na nepoznanie. Vladimír Durdík († 53) zomrel na následky závažného ochorenia 9. marca 2003.

Fotogaléria
20
fotiek v galérii

Chodila som ešte do školy, keď som začala vnímať herca Vlada Durdíka. V televízii v tom čase vysielali seriál Miesto v dome a pamätám si, že všetky ženy v našej rodine boli do Stana – do „mamičkinho najkrajšieho“ – zbláznené. Bol typom muža, ktorý sa ženám páčil. Mal pohľad nevinného chlapca a zrelého muža zároveň, príjemný zamatový hlas. Charizmatický herec bol rodený džentlmen, ktorý tvrdil, že chlap sa nesmie brať smrteľne vážne, lebo potom otravuje okolie.

„Mal by byť sám sebou, nesmie sa hanbiť za to, čo cíti, a povedať to. Mal by si stáť za slovom. Nemal by zabúdať na slušnosť.“ No nemilujte ho... Prešli roky, veľa, veľa rokov a s idolom žien som sa osobne zoznámila. Pri práci na hercovom beletrizovanom životopise som ho mala možnosť spoznať bližšie a môžem potvrdiť, že všetko, čo sa o ňom hovorilo, bola pravda. Teda, takmer... V knihe Keď sa obzriem priznal len to, čo chcel priznať, a možno, keby nebol tak náhle odišiel do nebeského divadla, prezradil by oveľa viac. Ktovie...


Kolegyne a milenky

Šarmantný herec sa netajil tým, že ponúk a možností na romániky bolo neúrekom. „Musel som si dávať pozor, istým spôsobom to korigovať. Svoju manželku si tak vážim ako matku svojich detí, že si nezaslúži, aby som ju staval do nepríjemných situácií. Lebo ,klub dobrákov‘ tu vždy bol a bude a vždy narobí mnoho zla. Niekedy stačí málo a začnú sa trúsiť reči. Takže som si urobil v sebe akúsi vnútornú klapku. Ak si chce človek udržať manželstvo, inak to ani nejde,“ zafilozofoval si herec, zároveň však pripustil, že krásne kolegyne vzbudili tu i tam vášeň v jeho srdci. „Mám niekoľko kolegýň, pri ktorých som naozaj mal čo so sebou robiť, pretože som bol do nich taký zbláznený, že som sa len ťažko ovládal. Bolo to v istej situácii v rámci divadelnej hry a ja som sa naozaj zamiloval,“ priznal. A ktorá z herečiek ho tak očarila?

„Veľkou mojou láskou, ale len kamarátskou, bola Anka Javorková. Po predstavení sme chodievali do Kryštál baru na fazuľovú polievku a tatársky biftek. Nikdy medzi nami nič nebolo a nikdy sme o láske nehovorili,“ prezradil. Nebola to však jediná žena, ktorá sa mu páčila.

„Dvakrát som bol platonicky zamilovaný do Milky Vášáryovej. Prvý raz v hre John Gabriel Borkman, kde Milka hrala veľmi bohatú dámu a ja mladého chlapca Erharta Borkmana. Druhý raz som bol do nej zaľúbený v hre Mesiac na dedine, kde hrala rovnako honosnú dámu a ja Beľajeva, obyčajného učiteľa. Milka je žena, ktorú muž musí zbožňovať,“ netajil sa svojím obdivom k herečke.

Uznanie od kritičky

Scény, kde museli ísť s kolegyňou-herečkou hlboko do fyzickej príťažlivosti, si zahral po boku Aničky Maľovej v hre Krvavá svadba. „Mali sme tam dve nádherné scény. Jedna bola štylizovaná, keď sme sa cez seba prevaľovali. Bol som do pol pása nahý a Anička bola len v takej halene, akoby sme skutočne boli obaja nahí na javisku. Ona ležala na mne a ja som rukami prechádzal po jej tele. Verejne som sa jej dotýkal na najintímnejších miestach. Odrazu sme cítili, že je tam niečo iné ako len láska javisková. Javiskový vzruch, no vedeli sme si to ustrážiť. Pamätám si na jednu z kritík, v ktorej istá divadelná kritička, ktorá vedela byť veľmi nemilosrdná, napísala o tom predstavení, že chvíľami v postave Leonarda vyvolával Vlado Durdík na javisku sexuálne dusno,“ opísal v knihe zážitky z dávnej mladosti.

 

Aké boli jeho plány, než sa stal hercom? Aký bol jeho prvý zážitok na javisku? Čo o ňom hovorí jeho manželka Janka? Kedy začali jeho problémy s alkoholom a ako sa skončili? Aké boli jeho posledné chvíle a čo prezradil pred smrťou? Celý článok si prečítate v Novom Čase Nedeľa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Marika Eisler Studeničková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom