Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2023 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
FotoVideo

Silné ženy dokážu veľké veci! Wisterová, Čírová a Salátová o najsilnejších momentoch a výzvach

8. marec patrí na celom svete ženám. Hovorí sa, že sú tým slabším pohlavím, no napriek tomu dokážu zvládnuť najťažšie životné situácie. S moderátorkou Verou Wisterovou (45), so speváčkou Máriou Čírovou (34) a s komičkou Simonou Salátovou (28) sme sa rozprávali o tom, kedy si najviac uvedomili svoju silu, kto im pomáha, keď im práve nie je najlepšie a prečo sú na seba pyšné.

Prečo ste samy na seba pyšné?

Simona: Určite v stand up comedy a v kariére, ktorú som dosiahla. Aké je to zvláštne pre ženu rozprávať o sebe pekne, normálne nepríjemné, pritom všetky poučky vravia, že presne to máme robiť. Polovica Slovenska si však povie, aká som namyslená. Bolo mojím cieľom pred 30-kou dokázať nejaké veci a dnes si zodpovedne hovorím, že som ich dokázala viac, než som plánovala. Som na seba veľmi pyšná a žiadna žena by sa nemala obmedzovať v pýche, že dokázala niečo vo svojej práci. Áno, aj deti sú tiež úžasné a vedia nám dať taký pocit katarzie, ale na mnohých frontoch to dokáže dať aj práca, ktorú milujete.

Vera: Áno, aj za mňa je to práca, ktorú robím už 25 rokov. Ešte stále som relevantná, stále ma volajú, stále mi niekde aj zatlieskajú a stále vyzerám na 25. (smiech) Nesmierne si to cením, ale nie je to zadarmo. Je to prácou na sebe a šťastím, nie je to náhoda, a som na to hrdá.

Mária: Rob, čo miluješ, a miluj, čo robíš! Toho sa snažím držať v živote v každej jednej prítomnej chvíli. Robiť to, čo cítim, že mám robiť. Som hrdá aj na určitú inšpiráciu, že v tomto mladom veku dokážem inšpirovať mnoho žien a dievčat, to je krásne.

O ženách sa hovorí, že sú slabšie pohlavie. Dal vám to niekto pocítiť?

Vera: Áno, často. Bola som v situácii, že mi zrušili prácu, keď som bola v 4. mesiaci tehotenstva. Nepáčilo sa im, že by som to moderovala tehotná. Neviem si predstaviť, že to by bol problém u muža, keby mal napríklad nadváhu. Určite je dvojitý meter na ženy a mužov.

Mária: Dávam Verke za pravdu. Zažila som to trikrát, keď mi povedali, že dokedy chcem spievať, lebo potom už vidieť bruško. Keď som spievala
v 9. mesiaci, pozerali na mňa cez prsty, že to je nevkusné. Sila ženy však zase opäť ukáže, že idete cez všetko vpred. Reči boli aj budú a vás sa to netýka, každý sme tu sám za seba.

Vera: Je to obraz tejto spoločnosti. Na televíznej obrazovke v podstate nevidíte ženy po štyridsaťpäťke, to sa úplne vytráca. Je to slovenský fenomén, je tam iná optika na tento vek. Aj preto som rada, že môžem fungovať v tejto práci.

Simona: Mne tiež vidno bruško už niekoľko rokov. (smiech) Viackrát som sa s tým stretla, a nielen z mužskej strany, ale aj od žien. Oddeľovali ženstvo od toho, čo je marketingovo vizuálne prijateľné. Myslím si, že by sme mali prepojiť viac ľudskosť s tým, čo je marketingovo predajné. Aj žena, ktorá sa na televíziu pozerá niekde z Prešova, chce mať pocit, že nie všetky mamičky v seriáli vyjdú z nemocnice s tehličkami na bruchu.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!