Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.02.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Katarína Girgašová Piazzova (61): Príbeh so šťastným koncom

Pri príležitosti Svetového dňa boja proti rakovine radi by sme sa s vami podelili o príbeh, ktorý sme s dobrým pocitom čítali a vlial nám veľa optimizmu a nádeje zároveň. Ale taktiež nám pomohol uvedomiť si, že naše zdravie je to najdôležitejšie čo máme a musíme sa o neho aj náležite starať.

Otvoriť galériu
Zdroj: CarnoMed
Dobrý deň, volám sa Katarína, mám 61 rokov a v našej rodine sa nikdy predtým nevyskytlo onkologické ochorenie. Môj príbeh vám píšem preto, lebo dúfam, že pomôže v budúcnosti aj iným pacientom s onkologickou diagnózou.

V roku 2017 som začala mať problémy s jazykom. Na pravej bočnej strane jazyka som mala začervenaný boľavý pás. Bol spôsobený zlomeným zubom, o ktorý sa mi odieral jazyk, a ktorý som si pre veľké zaneprázdnenie neliečila načas.

V priebehu roka sa mi stav zhoršil, navštívila som lekára a po odobratí vzorky z jazyka a následnej biopsii mi diagnostikovali karcinóm – zhubný nádor. Do troch týždňov som bola operovaná, nádor mi kompletne odstránili, nemusela som sa podrobiť ani rádioterapii.

Chodila som na kontrolu k lekárovi každé 2 mesiace, žiaľ po necelom roku sa mi nádor opäť obnovil. Nasledovala druhá operácia v roku 2018 a v decembri 2019 tretia.

Diagnóza bola vždy rovnaká: zhubný nádor

Liečim sa na klinike v Bologni (žijem od roku 1992 v Taliansku) na oddelení "maxillo facciale". Opakovanie vzniku nádoru mi lekár odôvodnil veľmi poškodenou sliznicou jazyka, ktorá je aj pri malom dráždení náchylná vytvárať nádor.

V tom čase moja sestra žijúca v Bratislave a pracujúca v zdravotníctve, získala informácie o látke sulforafan, ktorý by mal pomôcť zabraňovať vzniku nových nádorových buniek. A tak som od roku 2020 začala denne užívať výživový doplnok, ktorý obsahuje sulforafan s myrozinázou. Pravidelne som dochádzala každé 2-3 mesiace na kontrolu. Od poslednej operácie už prešli skoro 3 roky, lekár mi potvrdil, že takýto dobrý stav jazyka som ešte od vzniku choroby nemala.

Oznámila som mu, že užívam sulforafan, poznal tento výživový doplnok a odporučil mi pokračovať v jeho užívaní. Zlepšenie stavu mi pomohlo aj obmedziť kontroly u lekára, interval sa predĺžil na dve kontroly ročne.

Sulforafanom EXTRA ma pravidelne zásobuje moja sestra v Bratislave. Zatiaľ som užívanie tohto výživového doplnku neprerušila.

Na základe mojej skúsenosti odporúčam, neodsúvajte prosím svoje zdravie na druhú koľaj a hneď aj pri tých najmenších príznakoch alebo zdravotných komplikáciách vyhľadajte lekára, aby nebolo neskoro...

Môj príbeh má našťastie pozitívny koniec.

Otvoriť galériu
Zdroj: CarnoMed

Prelomové nutraceutikum pomôže predchádzať najhoršiemu, Zázračné účinky ocenia najmä onkologickí pacienti, diabetici a ľudia so zápalovými ochoreniami.

Otvoriť galériu
Sulforafan EXTRA
Zdroj: CarnoMed

Jedinečné nutraceutikum SULFORAFAN - významná molekula s priaznivým prínosom pre zdravie človeka. Pravidelným užívaním si vybudujete všeobecnú ochranu pred onkologickými a degeneratívnymi ochoreniami.

Sulforafan vykazuje celý rad biologických aktivít a zdravotných výhod pre ľudí. Poskytuje ochranu a prevenciu pred onkologickými, kardiovaskulárnymi a neurodegeneratívnymi ochoreniami. Taktiež pomáha pri diabete a zápalových ochoreniach.

Slovenská vedkyňa Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc., ako vôbec prvá na svete koncom 50. rokov 20. storočia skúmala a objavila protirakovinový účinok prírodného sulforafanu na ľudských rakovinových bunkách in vitro. Čo je ale podstatné, na základe svojich výskumov prišla na to, že ak má mať sulforafan čo najväčšiu biologickú dostupnosť a jeho účinky majú byť čo najsilnejšie, je potrebné aby sa zlúčil s enzýmom myrozináza.

Sulforafan sa nachádza v brokolici vo forme glukorafanínu, pre ktorý je ale nutná prítomnosť enzýmu myrozináza. Tá glukorafanín pri vstrebávaní v tenkom čreve premení na sulforafan a zároveň zosilní jeho účinky. Vďaka chemickej štruktúre a schopnosti zlučovať sa s tukmi, dostáva sa do všetkých buniek nášho tela. Jednou z hlavných výhod sulforafanu je jeho vysoká biologická dostupnosť. Preukázalo sa, že sulforafan má absolútnu biologickú dostupnosť okolo 80 %, vrchol dosiahne v krvnom obehu približne 1 hodinu po požití a pôsobí takmer 20 hodín.

Pôsobí ako zdravotná poistka pre naše bunky tým, že podporuje ochranné a detoxikačné mechanizmy v bunkách. Toto umožňuje odstrániť z ľudského tela environmentálne toxíny (látky znečisťujúce životné prostredie) a opraviť poškodenia spôsobené oxidačným stresom a zápalom.

Liečivá sila sulforafanu, bez vedľajších nežiaducich účinkov, spočíva v mnohostrannosti jeho pôsobenia. Vytvára všeobecný ochranný štít proti chronickým degeneratívnym chorobám tým, že zasahuje do primárnych príčin týchto chorôb, chráni nás pred už spomínaným oxidačným stresom a zápalom. Táto chemoprotektívna látka dokáže blokovať niekoľko krokov alebo povedzme kaskádu krokov, ktoré sa spoločne podieľajú na tvorbe rakoviny.

Sulforafan pôsobí z niekoľkých strán súčasne:

- zabíja kmeňové rakovinové bunky a bráni rastu ľudských rakovinových buniek
- zabraňuje pôsobeniu látok podporujúcich vznik rakoviny
- „zapína“ gény, ktoré bránia vzniku rakoviny a „vypína“ tie, ktoré pomáhajú pri jej vzniku a rozširovaní.
- nutraceutikum určené na dlhodobé úžívanie
- poskytuje účinnú ochranu a prevenciu pred onkologickými, kardiovaskulárnymi a neurodegeneratívnymi ochoreniami
- pomáha pri diabete a zápalových ochoreniach
- enzým myrozináza premení glukorafanín pri vstrebávaní v tenkom čreve na sulforafan a zároveň zosilní jeho účinky
- sulforafan má absolútnu biologickú dostupnosť okolo 80%, vrchol dosiahne v krvnom obehu približne 1 hodinu po požití a pôsobí takmer 20 hod.

www.carnomed.sk
www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra.htm
 

Otvoriť galériu
Zdroj: CarnoMed

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť