Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2023 09:59 | Voľby 2023

Pellegrini neskrýva svoje sklamanie z referenda: Toto žiada od hnutí SaS a Sme rodina

Strana HLAS-SD ďakuje každému jednému občanovi, ktorý sa zúčastnil na referende. Svojou účasťou prejavil aktívny záujem o budúcnosť Slovenska a dal najavo, že mu záleží na svojich ústavných právach. Informuje o tom hovorkyňa hnutia Patrícia Medveď Macíková.

„HLAS je presvedčený, že ak občan moc dáva, má ju právo aj brať. Úspešné referendum mohlo byť priamym príkazom politikom, aby sa toto právo zakotvilo priamo v ústave a umožnilo ľuďom ukončiť mandát ktorejkoľvek vláde, ktorá bude konať proti ich záujmom. V sobotu sa napokon sa väčšina ľudí slobodne rozhodla, že toto právo zatiaľ pre nich nie prioritou. HLAS to v plnej miere rešpektuje,“ uviedol líder HLASu Peter Pellegrini. 

Obrovským sklamaním je pre HLAS prístup troch najvyšších ústavných činiteľov, ktorí sa na referende nezúčastnili a nevyzvali ľudí na účasť. „Je to nezodpovedný hazard so slovenskou demokraciou a pohŕdanie vlastnými občanmi, “ zdôraznil Peter Pellegrini.

HLAS absolútne odmieta nezmyselné interpretácie, podľa ktorých je neúspešné referendum vyjadrením podpory súčasnej vláde či koalícii. „Táto vláda má naďalej historicky najvyššiu nedôveru v očiach občanov a dve tretiny z nich si želajú predčasné voľby čím skôr. Na tom referendum nezmenilo vôbec nič, naopak, ... percent za zmenu ústavy to len potvrdilo. Vyzývam preto koaličných poslancov, aby toto želanie vypočuli.  Slovensko potrebuje predčasné voľby čím skôr, aby dostalo nádej do budúcnosti a novú, kompetentnú a zodpovednú vládu, ktorá ho vyvedie z krízy,“ povedal Peter Pellegrini.

HLAS dôrazne vyzýva predovšetkým strany SaS a Sme rodina, ktoré majú v rukách rozhodnutie o zmene ústavy aj o termíne predčasných volieb, aby sa prestali zaoberať nezmyselnými podmienkami schránkovej firmy OĽaNO a presadili júnový termín volieb spoločne s opozíciou. „Je neprijateľné, aby odvolaná vláda bez akéhokoľvek mandátu a bez mnohých kompetencií viedla Slovensko desať mesiacov, teda takmer pätinu celého volebného obdobia. Koalícia sa háda a ľudia chudobnejú. Dosť bolo politickej krízy a chaosu, Slovensko čím skôr potrebuje pomoc a obnovu,“ uzavrel Peter Pellegrini.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Dieťatko († 3) zomrelo v rozpálenom aute krutou smrťou: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Strašná nehoda v Česku: Vodič vyšiel na chodník a zrazil niekoľko ľudí!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Predstavitelia Hamasu odišli od rokovacieho stola: Ich kroky následne povedú na toto miesto
Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
Ich cesta sa rýchlo zmenila z dovolenky snov do nočnej mory.
Odleteli na dovolenku snov, domov sa vrátila iba ona: Jej manželovi teraz hrozí 12 rokov za mrežami!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly.
Foto
Čínsky prezident po dlhšom čase opäť v Európe: Vieme, čo bude kľúčovou prioritou návštevy
Macron podporil Netanjahua uprostred náročných rokovaní: Ako to vyzerá so šancami na prímerie?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!
Peter Batthyany.
Váš Tip
Herec Batthyany si zavaril: Vojna so známou kvôli peniazom!
Ilustračné foto
Vodiči, buďte opatrní: Na časti D2 bude prejazdný len jeden pruh
Helena Vondráčková.
Foto
Helena Vondráčková je v Bardejove! A takúto FOTO by ste od divy teda nečakali