Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2023 12:44 | Správy | Domáce správy

Gyimesi prezradil viac o rozkole v hnutí OĽaNO: Bude poslanec súčasťou novej 76-ky? Jasné stanovisko

Poslanci Národnej rady SR György Gyimesi (OĽANO), Denisa Saková a Tomáš Valášek (obaja nezaradení) sa zatiaľ pod novú vládu dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) nepodpísali. Uviedli to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V Politike. Valášek tvrdí, že tak ani neurobí.

"Nechcem dávať bianco šek pánovi premiérovi, keďže neviem, kto v tej vláde bude sedieť," povedal Gyimesi. Podľa jeho slov premiér zatiaľ nemá rátať s jeho hlasom. Potvrdil aj to, že Heger ho zatiaľ osobne o tento podpis ani nepožiadal. Ani podľa Valáška z mimoparlamentného Progresívneho Slovenska nová 76-ka nie je riešením, predčasné voľby považuje za dôležité. Denisa Saková z mimoparlamentného Hlasu-SD skonštatovala, že "Slovensko prežíva obrovskú krízu" a potrebuje predčasné voľby, aby malo vládu, ktorá začne riešiť problémy v krajine. "Ja si osobne myslím, že sa predčasným voľbám nevyhneme," doplnil Gyimesi.

Diskutujúci sa dotkli aj témy blížiaceho sa referenda. Saková vyzvala ľudí, aby sa ho zúčastnili. Referenda sa Gyimesi zúčastní. Ako dodal, v tejto dobe je však už zbytočné, pretože Slovensko speje k predčasným voľbám. Peniaze, ktoré budú na referendum vynaložené, sa mohli podľa neho využiť napríklad v zdravotníctve.

Podľa Gyimesiho v hnutí OĽANO nie je spor. "Sú otvorené otázky, kam by malo smerovať hnutie OĽANO," povedal s tým, že iným smerom by sa chcel uberať Igor Matovič (OĽANO) a iným Heger. Ak sa strana podľa jeho slov rozdelí na dve vetvy, tak to bude mať za cieľ to, aby volič, ktorému prekáža Matovič, mohol voliť Hegera a naopak. "Hnutie OĽANO bez Matoviča na čele nedosiahne ani brány parlamentu," skonštatoval. Valášek spor v OĽANO považuje za nedôstojný a neoddeliteľný.

Témou boli aj ceny energií. Podľa Valáška sa situácia s cenami energií mala riešiť už dávno. V prípade, ak dočasne poverený minister hospodárstva Karel Hirman nekonal, mal premiér poveriť riešením situácie niekoho iného. Saková povedala, že v tomto smere zaspala vláda. Gyimesi to označil za zlyhanie šéfa rezortu hospodárstva.

Saková v závere diskusie povedala, že prezidentské voľby na Slovensku sú ešte ďaleko, najradšej by však bola, keby strana Hlas-SD postavila do volieb vlastného kandidáta. Nemyslí si, že by ním bol predseda strany Peter Pellegrini. Valášek verí v opätovnú kandidatúru prezidentky Zuzany Čaputovej. Vie si predstaviť aj podporu bývalého ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka. Naopak Gyimesi by Korčoka nepodporil.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!