Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.02.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Trenčianska univerzita ponúka všetko, čo vysokoškolák potrebuje k získaniu titulu

Idú s dobou. Študovať na svetovej úrovni môžete aj u nás. Trenčianska univerzita vynovila priestory, vybavenie, areál aj študijné programy.

Ak stojíte na prahu rozhodovania, kam na vysokú školu a stále si neviete vybrať, tak Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne môže byť pre vás tou správnou voľbou. Do kariet jej hrá viacero výhod, ktoré vám rozhodovanie určite uľahčia.

Množstvo odborov

Trenčín sa aj vďaka Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka považuje za živé študentské mesto plné mladých kreatívnych ľudí, ktorí vytvárajú jeho typickú atmosféru. Trenčianska univerzita ponúka širokú paletu študijných programov od materiálového inžinierstva, dizajnu a návrhárstva, strojárstva a automotive, ekonómie až po zdravotníctvo či politológiu s úzkym prepojením na prax.

Študentom ponúka odbory, ktoré im neskôr umožnia vyberať si z pracovných ponúk len tie najlepšie. V rebríčku na portáli Profesia.sk, ktorý zohľadňuje, koľko zamestnávateľov si prehliadalo životopisy absolventov, sa univerzita umiestňuje každoročne v top 10-tke škôl s najžiadanejšími absolventmi.

Otvoriť galériu
Zdroj: Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka

Záujem stúpa

O štúdium na Trenčianskej univerzite je z roka na rok čoraz väčší záujem. „V akademickom roku 2022/2023 sa do prvých ročníkov prihlásilo 2 109 uchádzačov, z toho 695 uchádzačov zo zahraničia, a nakoniec sme prijali 853 študentov v dennej a externej forme štúdia. Rok predtým to bolo 817 študentov,“ uviedol rektor Trenčianskej univerzity Jozef Habánik.

Študentom sa môže oveľa lepšie vzdelávať aj vďaka rôznym finančným príspevkom. Škola vypláca motivačné, odborové, prospechové, sociálne, doktorandské či dokonca aj tzv. tehotenské štipendium. Univerzita na štipendiách vyplatila študentom v roku 2022 takmer 700-tisíc eur.

Otvoriť galériu
Zdroj: Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka

Významné hodnotenia

Trenčianska univerzita každý rok boduje aj v rebríčku SCImago Institutions Rankings, ktorý hodnotí výstupy a výkony akademických a výskumných inštitúcií z celého sveta. V ňom si Trenčianska univerzita zlepšila svoje umiestnenie až o 98 miest. SCImago predstavuje celosvetové hodnotenie vedecko-výskumných aktivít a v jeho rebríčku sa v roku 2022 nachádzalo 8 084 najlepších z približne 30-tisíc výskumných inštitúcií.

Vynovené programy aj priestory

Škola po novom optimalizovala jednotlivé študijné programy s cieľom zvýšiť kvalitu a efektívnosť vzdelávania podľa aktuálnych trendov a požiadaviek trhu práce. Do celého procesu boli aktívne zapojení študenti, absolventi, učitelia aj zamestnávatelia z celého Slovenska. Inovácie sa týkajú nielen samotného obsahu študijných programov, ale aj vizualizácie webovej stránky, sociálnych médií, modernizácie výučbových priestorov, prístrojového a technologického vybavenia.

Otvoriť galériu
Zdroj: Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka

Miesto pre relax

Univerzita svojim študentom ponúka kvalitné prostredie nielen na vzdelávanie, ale aj relax a načerpanie nových síl. Škola zrekonštruovala univerzitný študentský domov a univerzitný areál v Záblatí v Trenčíne. Z prostriedkov Európskej únie investovala cez 491-tisíc eur do zelenej infraštruktúry či športovísk.

Univerzitný areál, v ktorom sídli Fakulta špeciálnej techniky, zmodernizovaný Študentský domov a Kreatívne centrum, ktoré je vo výstavbe, získali mimoriadne atraktívny a trendy vzhľad. Na ploche viac ako 5 600 m² vznikol zelený kreatívny priestor, obnovili zeleň, odstránili staré environmentálne záťaže a nainštalovali nové športové a oddychové plochy.

Otvoriť galériu
Zdroj: Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka

Sharované bicykle a skútre

Študenti si užívajú aj ďalšie technické vychytávky. Škola spustila testovaciu prevádzku sharovania e-bicyklov a e-skútrov, ktoré sú rozmiestnené po fakultách univerzity, aby sa študenti mohli jednoduchšie presúvať medzi jednotlivými budovami. K dispozícii je 15 skútrov a 30 elektro bicyklov na 3 stanovištiach. Univerzita tak okrem podpory mobility študentov chce prispieť k ochrane životného prostredia.

Campus vo výstavbe

Univerzita na jar 2022 začala budovať unikátny vzdelávací a technologický campus v areáli Fakulty priemyselných technológií a Spojenej školy v Púchove. EDUTECH Campus už čoskoro poskytne kvalitné odborné vzdelávanie pre prax a moderný aplikovaný výskum viazaný na Priemysel 4.0, zároveň v medzinárodnom meradle prepojí stredné odborné školy a univerzity z Nemecka, Fínska, Poľska a Českej republiky. „Cieľom je ponúknuť mladým ľuďom perspektívu pre štúdium, kreatívnosť a uplatnenie sa na trhu práce. Súčasťou projektu je aj vybudovanie inovačného a kreatívneho centra pre materiálový výskum a dizajn,“ uzavrel rektor Trenčianskej univerzity Jozef Habánik.

Otvoriť galériu
Zdroj: Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?