Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.12.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Smart hodinky ako darček: Sprievodca výberom

Zistite, podľa čoho vybrať smart hodinky pre športovcov, športovkyne, dieťa, seniora či teenegerov. 3 otázky, na ktoré potrebujete vedieť odpoveď predtým, než pôjdete kúpiť smart hodinky ako darček.

Ako vybrať smart hodinky podľa rozpočtu

Svet smart hodiniek je naozaj široký a na výber máte mnoho značiek. Aby sa vám výber zúžil a aby ste nepodliehali panike, bude najlepšie, ak si vopred určíte rozpočet.

Lacné smart hodinky do 100 € – v tejto kategórii nájdete skôr fitness náramky, detské smart hodinky a smart hodinky vo svojich základných prevedeniach.

Pri tejto sume však nehľadajte precízneho parťáka na meranie vašich výkonov či šikovného platobného pomocníka. Teenageri si ich rozhodne užijú, seniorom zase jednoducho odmerajú počet krokov a skontrolujú splnenie denného cieľa. Detské smart hodinky zase zvládnu zavolať na vopred určené čísla a vy zase budete vedieť, kde sa váš potomok momentálne nachádza.

Smart hodinky do 200 € – pri smart hodinkách približne od 100 € máte širší výber, čo sa týka počtu funkcií. Nájdete tu známe značky ako Huawei, Xiaomi a aj základné verzie obľúbených Samsung Galaxy Watch.

Pri týchto sumách môžete naraziť aj na smart hodinky v akcii, ktorých cena klesla zverejnením nového radu. V tejto cenovej kategórii môžu mať hodinky ešte obmedzenú sadu funkcií, preto si pri výbere konkrétneho modelu skontroluje, či vie všetko, čo od smart hodiniek obdarovaný požaduje.

Smart hodinky do 400 € – pomaly sa dostávame do vyšších tried smart hodiniek. Aspoň vidíte, aké je cenové rozpätie široké, a to ešte stále nie sme na vrchole.

Smart hodinky do 400 € ponúkajú už ozaj širokú paletu funkcií a sú určené pre náročnejších užívateľov. Samozrejmosťou pri týchto modeloch je platba hodinkami (NFC) a možnosť merania rôznych športových aktivít.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Luxusné smart hodinky – tu sa suma môže vyšplhať aj nad 1 000 €. V tejto kategórii nájdete napríklad jedny z najodolnejších hodiniek na svete s titánovým rámom. Apple Watch Ultra sú v predaji od roku 2022 a len tak ich nezničí ani nejaký ten pád. K ďalšej, o niečo lacnejšej, novinke patria Apple Watch 8.

Ako vybrať smart hodinky podľa operačných systémov

Každé smart hodinky fungujú na svojom operačnom systéme, podobne, ako to majú napríklad mobily. Jednotlivé operačné systémy sa od seba líšia a ponúkajú iné funkcie, aplikácie a spôsob fungovania smart hodiniek. Niektoré operačné systémy napríklad nepoznajú slovenčinu, čo by mohol byť dosť zásadný problém, pokiaľ obdarovaný neovláda angličtinu.

A to nie je to jediné, na čo musíte pri výbere smart hodiniek dávať pozor. Overte si aj kompatibilitu s mobilným telefónom obdarovaného. Napríklad Apple Watch spárujete len s mobilom od Apple.

Porovnanie operačných systémov vybraných smart hodiniek

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Ako vybrať smart hodinky podľa funkcií

Spomínali sme, že každé smart hodinky vedia čosi iné. Aj preto si pred kúpou u budúceho nositeľa overte, na čo ich chce využívať. Ak je nadšený plavec, vyberajte smart hodinky, ktoré vedia túto aktivitu merať a sú vodoodolné. Pre krokomer môžete pokojne siahnuť po jednoduchších modeloch.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Najviac toho odmerajú tzv. sporttestery. Nečakajte len meranie športových výkonov, majú v sebe zabudovaný napríklad aj kompas a barometer. Najobľúbenejšími hodinkami v tejto kategórii sú práve Garmin hodinky, ktoré sa nezľaknú žiadneho dobrodružstva.

A ak si predsa len výberom nie ste istý, skúste toho, pre koho sú smart hodinky určené, zobrať na nákup so sebou. Predsa len nejde o lacnú záležitosť a chcete, aby to bol dokonalý darček.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Végh si miešaním sa do volieb zavaril.
Attila Végh schytal po voľbách ďalšiu FACKU: Prišiel už o tretí KŠEFT! Košom mu dala TÁTO značka
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Flašík († 66) stvoril Fica aj Mečiara: Mal ešte veľa plánov! Čo prezradil Kollár?
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
75. výročie Hudby Ministerstva vnútra SR v SND.
Foto
ODMENA za podporu prezidentského kandidáta? Majk Spirit šokuje: Mohol som si PEKNE privyrobiť!
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Zranený Tomáš sa v nedeľu druhýkrát narodil
Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Mikuláš Černák (57) bol v 90. rokoch obávaným bossom.
Foto
Návrat bossa do Telgártu?! Černáka môže súd prepustiť na slobodu: Reakcie miestnych vás prekvapia