Utorok 31. 1.
Emil
08.11.2022 08:03 | Správy | Zahraničné správy

Trump pripravuje Američanov na veľké vyhlásenie: Čoskoro chce oznámiť dôležitú novinu

Bývalý americký prezident Donald Trump naznačil, že na budúci týždeň oznámi kandidatúru na prezidenta vo voľbách v roku 2024. V Ohiu na pondelkovom mítingu pred kongresovými voľbami povedal, že 15. novembra urobí dôležité vyhlásenie. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

"V utorok 15. novembra urobím v Mar-a-Lago v Palm Beach na Floride veľmi veľké oznámenie," povedal Trump svojim priaznivcom na mítingu republikánskeho kandidáta do Senátu USA Jamesa Vance.

Bývalý prezident odmietol oznámiť podrobnosti a dodal, že nechce odvádzať pozornosť od dnešných "veľmi dôležitých, ba dokonca zlomových volieb". Američania budú odovzdávať hlasy vo voľbách, ktoré môžu viesť k tomu, že republikáni získajú kontrolu nad jednou či oboma komorami Kongresu.

Volebné prognózy predpovedajú, že republikáni pravdepodobne získajú v 435-člennej Snemovni reprezentantov zhruba o 25 kresiel viac, čo by bolo dosť na zisk väčšiny. Podľa analytikov by republikáni mohli získať tiež jedno kreslo navyše, ktoré potrebujú na ovládnutie Senátu.

Autor: ČTK

PR článok
Urobte tento týždeň dobrý skutok: Stačí na to jediný klik!
Všetko sa dá zužitkovať
Michaela Jacksona stvárni v novom filme jeho synovec: Pozrite sa na tú podobu!
Neuveríte, čo sľúbil kontroverzný majiteľ hráčom za porážku Juventusu: Myslel to vážne?!
Napokon sa dočkali: Ambulancie združené v ZAP dostanú pomoc, ktorú potrebujú
Vážne slová Zelenského: Rusko chce svoju veľkú odplatu, myslím, že začali...
Prvé slová Dary po veľkolepej megašou: Exkluzívna spoveď a nečakané priznanie! Všetko mohlo byť inak
Lukašenko prvýkrát navštívil Zimbabwe: Stretnutie lídrov v diplomatickej izolácii