Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.10.2022 14:30 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Záhada okolo domu na Železnej studničke: Namiesto peňazí od súkromníka cvakajú mestské lesy!

Nezodpovedné nakladanie s peniazmi občanov? Miesto toho, aby súkromník platil mestským lesom za to, že má dom na ich pozemkoch, platia mestské lesy za prenájom tejto nehnuteľnosti.

Podľa čitateľa, ktorý nás na to upozornil, takto mestské lesy investovali už takmer 25 tisíc eur!  Do redakcie nám prišiel list od nahnevaného čitateľa, ktorý upozorňuje na možné šafárenie s verejnými prostriedkami v Mestských lesoch Bratislave. Tie si podľa neho prenajímajú dom v blízkosti lanovky na Železnej studničke, do ktorej zbytočne vrážajú finančné prostriedky.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„Prenajali si vec, ktorá sa nedala užívať. Museli zrekonštruovať celú budovu, a platiť nájomné. Čiže z verejných peňazí vyhodili 3000 eur nezmyselne. Zaviazali sa urobiť kanalizáciu, dokonca kúriť v zime, miesto toho, aby žiadali o odstránenie nelegálnej stavby na pozemkoch mestských lesov,“ sťažuje sa čitateľ. Podľa neho Mestské lesy tak len slepo plnia priania majiteľky, od ktorej si ruinu prenajímajú. Práve majiteľka by pri tom mala podľa neho platiť za dom Mestským lesom, keďže sa čiastočne nachádza práve na  pozemkoch Mestských lesov Bratislava. „Jej rodina využíva dom na rekreáciu za naše peniaze,“ tvrdí čitateľ. Upozorňuje, že v minulosti tu bol kameňolom v štátnom vlastníctve. Po revolúcií sa pozemky vrátili mestu, okrem tohto domu. Doteraz tak podľa neho vyplatili na nájom 24 585 eur, pričom zo šafárenia podozrieva riaditeľa Mareka Pávu.  

Záchrana pred developermi? 

Ten však na celú situáciu reaguje tvrdením, že objekt by sa bez intervencií mestských lesov využíval na mimorekreačné účely, čomu chceli zabrániť. „Objekt rodinného domu, nachádzajúci sa v lukratívnej časti Železnej studničky, je roky v súkromnom vlastníctve. Nie je tajomstvom, že pozemky na Železnej studničke sú v hľadáčiku záujmových skupín a ich developerských zámerov, ktoré do oblasti nutne prinášajú ďalšie autá a aktivity, ktoré sú v protiklade s rekreačným využitím lesoparku. Dá sa povedať, že v roku 2020 sa Mestským lesom podarilo daným praktikám zabrániť a aspoň tento jeden objekt (respektíve jeho časť) si prenajať a mať tak priamy vplyv jeho ďalšie využitie,“ vysvetľuje Páva.

To, že dom využíva majiteľka na rekreačné účely, podľa neho nie je pravda. „Objekt sa v súčasnosti využíva ako technicko-prevádzkové zázemie. V budúcnosti bude využitý v súvislosti so zámerom predĺženia promenády na Železnej studničke, ktorý pripravuje hlavné mesto. Daná náplň teda nebude mať žiadny negatívny vplyv na rekreačný charakter územia,“ tvrdí Páva s tým, že mestské lesy zrealizovali v objekte len menšie práce a opravy v nevyhnutnom rozsahu (vymaľovanie, oprava čističky na vodu a pod.) za pomoci dobrovoľníkov. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, oand

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo