Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.10.2022 09:32 | Šport | Futbal
Foto

Tréner Slovana Weiss po divokej prestrelke: Toto sme si nezaslúžili!

Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava vo štvrtok nevyužil príležitosť dostať sa na čelo H-skupiny Európskej konferenčnej ligy 2022/2023.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

V úvode druhého polčasu zápasu na Tehelnom poli viedol nad švajčiarskym FC Bazilej 3:1, no o náskok prišiel a musel sa uspokojiť s bodom za remízu 3:3. Bazilej sa dostal na čelo skupiny so 7 bodmi, "belasí" zostali s 5 bodmi tretí. Arménsky FK Pjunik Jerevan je stále druhý so ziskom 6 bodov, vo štvrtok podľahol litovskému FK Žalgiris Vilnius (1:2), ktorý stráca na Slovan už len jeden bod.

"Samozrejme, s výkonom mužstva som spokojný, boli sme bližšie k víťazstvu. Za stavu 3:1 sme urobili pozičné chyby v strede poľa, kde nás prečíslili a dostali sme dva góly. Treba však oceniť aj kvalitu súpera. My sme hrali výborne a otočiť taký zápas nie je jednoduché. Diváci boli vynikajúci, bol to výborný zápas. Možno nie s tak šťastným koncom pre nás ako by sme si za bojovnosť zaslúžili, ale žijeme ďalej. Musíme doma zdolať Jerevan a potom uvidíme. Verím, že budeme bojovať až do záverečného kola," povedal tréner Slovana Vladimír Weiss st. na pozápasovej tlačovej konferencii.

Na Slovan čakajú v rámci tohtosezónnej edície ešte dva zápasy skupinovej časti EKL. Vo štvrtok 27. októbra (21.00 h) privíta na Tehelnom poli FK Pjunik Jerevan, s ktorým na jeho pôde prehral 0:2 a boje v H-skupine ukončí 3. novembra (18.45 h) stretnutím proti FK Žalgiris Vilnius v hlavnom meste Litvy. V prvom vzájomnom dueli sa v Bratislave zrodila remíza 0:0. "Belasí" zaznamenali jediné víťazstvo pred týždňom v Bazileji (2:0) a stále majú reálnu šancu na postup do vyraďovacej časti súťaže.

Druhý z troch gólov Slovana strelil vo štvrtok Juraj Kucka, ktorého tiež neteší premárnený dvojgólový náskok. "Výsledok nás mrzí vzhľadom na priebeh zápasu. Urobili sme chyby a po našom treťom góle ako keby sme prestali hrať. Je to veľká škoda, že sme prišli o dva body. Skupina je stále otvorená, my sa musíme pozerať na seba. Bohužiaľ, neovplyvníme, čo urobia druhí a my musíme zbierať body," uviedol reprezentačný stredopoliar vo videu pre klubovú televíziu.

ŠK Slovan Bratislava hral v skupinovej časti EKL aj vlani, vtedy z F-skupiny nepostúpil ďalej. Trikrát sa v minulosti predstavil aj v skupine Európskej ligy, v ročníkoch 2011/2012, 2014/2015 a 2019/2020 zostal bez postupu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

K možnému koncu trénera Weissa sa vyjadril Ivan Kmotrík mladší: Čo prezradil generálny riaditeľ Slovana?
Shot of a mature man lying on his bed feeling exhausted
Deje sa vám toto v posteli? Zbystrite pozornosť: Môže ísť o prvý varovný signál infarktu
(ilustračné foto)
Polícia odhalila obrovské množstvo vodičov pod vplyvom alkoholu! Toľkoto ľudí nafúkalo v priebehu jedného týždňa
Bujaré oslavy v šatni! Obrovská radosť hráčov Látok: Malá dedinka vyhrala Prezidentský pohár
Neobyčajná záchrana: Muži si v priehrade všimli uviaznuté zviera. S týmto však nerátali
Muži si v priehrade všimli uviaznutého psíka: Keď podišli bližšie, nastalo prekvapenie! Ako mu pomohli?
Dnešní zlodeji sú veľmi kreatívni.
Zlodej našiel vynaliezavý spôsob, ako kradnúť: Bizarnosť zachytila kamera!
 Americký minister obrany Lloyd Austin
Amerika pozastavila dodávku bômb: Vážne obavy! Čo sa deje?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!