Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2022 00:00 | Nové Časy | Zdravie
Sponzorované

Kúpele, kde slnko nikdy nezapadá

Hľadáte miesto, kde spojíte oddych s liečbou zdravotných problémov? Tak navštívte Kúpele Dudince.

Zabudnete na stres, započúvate sa do jedinečného ticha a takmer vždy budú na vás svietiť liečivé slnečné lúče. Dudince sú miestom, kde z útrob zeme pramení jedinečná minerálna voda a hlavne sú miestom, kde objavíte ojedinelú zelenú oázu pokoja.

Slnko, voda, ticho – unikátna liečivá kombinácia

Vďaka vzácnej vode majú Kúpele Dudince a celý región výnimočné postavenie. Dudinská minerálka je mimoriadne vzácna, pretože v tomto výnimočne liečivom zložení sa vyskytuje iba na 3 miestach na celej zemeguli – v Japonsku, vo Francúzsku a v Dudinciach. Má podobné zloženie ako ikonická liečivá voda v legendárnych francúzskych kúpeľoch Vichy. Vzácne zloženie dudinskej minerálnej vody dokáže liečiť rôzne ochorenia, a to súčasne! Pri jednom liečebnom pobyte sa preto môžete zamerať na liečbu napríklad ischemickej choroby srdca, stavu po infarktoch, vysokého krvného tlaku, ale aj na liečbu ochorení pohybového aparátu a neurologických chorôb. Dokonca to môžete spojiť s bojom proti stresu. Liečivé účinky dudinskej vody sa využívajú aj ako prevencia pred týmito ochoreniami.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kúpele Dudince, a. s.

Ľudia dnes viac ako kedykoľvek predtým bytostne hľadajú a potrebujú pre svoju fyzickú a duševnú rovnováhu stíšenie, pokoj, ticho. A práve ticho je charakteristickým prvkom regiónu, ktorého srdcom sú Dudince. Ďaleko od priemyselných zón, obklopené prírodou a neporušené hlukom veľkých miest sú tým najlepším miestom na rýchle načerpanie energie.

Tretím zdrojom výnimočnosti Dudiniec je slnko. Vďaka nemu sú Kúpele Dudince najslnečnejšími kúpeľmi na Slovensku. V Dudinciach a okolitých obciach je priemerne 257 dní v roku zaliatych slnkom. Vďaka tomu sú kúpeľmi s najvyšším počtom slnečných dní na Slovensku. A toto unikátne spojenie slnka, vody a ticha je dôvodom na návštevu, čo poviete?

Otvoriť galériu
Zdroj: Kúpele Dudince, a. s.

Čo je možné využiť počas liečby, prevencie alebo oddychu v Kúpeľoch Dudince?

Liečbu vzácnou minerálnou vodou – pre klientov v skupine B, aj pre samoplatcov.
Viac ako 70 liečebných či relaxačných procedúr – od kúpeľa v liečivej minerálke cez špeciálne druhy masáží, zábalov po moderné terapie, ktoré majú okamžité účinky – novinky prinášame často ako prvé zo slovenských kúpeľov.
Skúsený zdravotnícky personál, ktorý ku klientovi pristupuje individuálne.
Ubytovanie – dva liečebné domy (Rubín, Smaragd) a najkomfortnejší kúpeľný hotel v Dudinciach (Minerál) – komplex, v ktorom sú všetky služby pokope.
Široký výber voľnočasových aktivít – vyberte si zo športových, kultúrnych, oddychových či zábavných aktivít.
Odborné ambulancie (dermatovenerológ, stomatológ) či služby pre krásu.
Pobyt v kúpeľoch môže byť aj skvelým darčekom pre vášho blízkeho, ktorý si potrebuje oddýchnuť či rád by využil liečivé účinky dudinskej minerálnej vody. Venujte mu darčekový poukaz.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kúpele Dudince, a. s.

Rubín – všetky služby na jednom mieste

Najväčšou výhodou Rubína je, že nemusíte nikam dochádzať – ubytovanie, stravovanie, bazény, wellness, športové centrum, ale aj liečebné procedúry sú pod jednou strechou. Po procedúrach dobre padne káva a koláč z lobby baru. A kto túži po znamenitom jedle, navštívi reštauráciu Rubín. Slovenskú, ale aj európsku kuchyňu a za ňou miestne víno ocení každý gurmán.

Smaragd a jeho dve tváre

Na jednej strane ponúka priestranné izby ďalej od ruchu balneoterapie, na strane druhej je kultúrnym centrom tanečných zábav, koncertov či podujatí s hovoreným slovom. Túžite radšej po relaxe s knihou v ruke? Navštívte tunajšiu knižnicu, vyjdite si do parku alebo zamierte ešte „vyššie“ – na slnečnú terasu s unikátnym výhľadom, z ktorej sa domov vrátite opálení ako od mora.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kúpele Dudince, a. s.

Najkomfortnejší kúpeľný hotel v meste – Minerál

Po príchode do kúpeľného mesta Dudince ho nemôžete minúť. Moderný zvonka, komfortný zvnútra – Minerál je výbornou voľbou pre náročných. Výhodná poloha v centre mesta, časť procedúr priamo v hoteli a príjemná atmosféra vás očaria. Ani vo voľnom čase nemusíte chodiť ďaleko. Stačí navštíviť hotelové wellness či slender štúdio, unikát v rámci Dudiniec. Ide o sústavu rekondičných stolov, ktoré sú poháňané elektromotorom a cvičia za vás. Jedna cvičebná hodina nahradí počtom pohybov až 6 hodín tradičnej gymnastiky!

Plávanie, kniha, šach, koncerty či elektrobicykel – všetko máte poruke

Či už potrebujete aktívny pohyb, alebo najradšej ležíte pri bazéne s knihou v ruke, v Kúpeľoch Dudince si môžete dopriať presne to, čo vám vyhovuje. Prejdite sa pocitovým chodníkom naboso, zacvičte si na strojoch v lesoparku, zahrajte si bowling, tenis či squash alebo objavujte región Hont – v Dudinciach nič nie je ďaleko. Navyše počas roka sa tu koná množstvo podujatí, koncertov a iných kultúrnych aktivít.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kúpele Dudince, a. s.

Večer si oddýchnete pri výnimočných regionálnych vínach, prípadne vo wellness s relaxačným bazénom, saunami či vírivkou. Alebo radšej túžite po apartmáne so súkromným wellness a obrovskou terasou s výhľadom na celé mesto? V Dudinciach nič nie je nemožné. Napríklad mať vlastné slnko, ktoré nikdy nezapadá. Neveríte? Navštívte ich.

Kúpele Dudince, a. s.
Rubín, Smaragd, Minerál
e-mail: rezervacie@kupeledudince.sk
tel.: +421 45 550 4444

www.kupeledudince.sk
Facebook/Instagram: Kúpele Dudince

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?