Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.09.2022 12:15 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Prepisuje sa história slovenského basketbalu! Levice delí krok od Ligy majstrov

Úradujúci slovenský basketbalový majster Patrioti Levice zostal v hre o postup do skupinovej časti Ligy majstrov 2022/2023.

Zverenci trénera Michala Madzina totiž na kvalifikačnom turnaji v španielskej Málage po maďarskom tíme Egis Körmend zdolali aj fínskeho šampióna Kauhajoki Karhu Basket 81:57 a pred sebou majú už iba jedného súpera - v nedeľu 25. septembra absolvujú duel proti domácemu klubu Unicaja Málaga.

Levičania počas celého semifinálového duelu viedli. "Po stredajšom štvrťfinále sme urobili maximum pre to, aby sme sa na Karhu pripravili. Samozrejme, všetko v rámci časových a ostatných možností, ktoré sme mali. Podarilo sa nám to, tešme sa z toho a urobme maximum, aby sme sa pripravili aj na nedeľu," povedal kouč Michal Madzin podľa webu basketliga.sk.

Najlepším strelcom levického kolektívu bol so sedemnástimi bodmi Ben Kovac. "Možno sme čakali, že budú viac dávať trojky. Nechcem povedať, že sme sa toho báli, ale mali sme pred tým rešpekt. Naša defenzíva bola dobrá a už sme si to potom nenechali zobrať. Zatiaľ to bol náš najlepší zápas."

„Hrali sme kolektívne, aj keď vypadol Draško Kneževič po lakti a začal krvácať. Pomáhali sme si, Miha Lapornik išiel na jednotku. Nebáli sme sa, nedostali sme nejakú väčšiu bodovú šnúru a do konca sme bojovali," zhodnotil.

Spomenutý rozohrávač Kneževič vynechal podstatnú časť druhej štvrtiny, napriek tomu v súboji nazbieral 14 bodov. Po polčasovej prestávke bol basketbalista z Bosny a Hercegoviny rozhodujúcim faktorom na palubovke.

"O tom sa ani pol sekundy nedá pochybovať. To, ako všetci bojovali, jeden pre druhého, to je pridaná hodnota. Je tu prajná atmosféra v tíme, to je dôležité. Som rád, že všetko, čo na palubovke robíme, je s neskutočným nasadením. Vždy sa to musí rozhodnúť na ihrisku. Teší ma, že sa sústredíme len na to,“ pokračoval tréner Madzin.

Víťaz turnaja v Málage sa kvalifikuje do skupinovej časti LM a predstaví sa v G-skupine v spoločnosti francúzskeho JDA Dijon Basket, talianskeho Dinama Sassari a gréckeho PAOK Solún. Ak si Patrioti nevybojujú v Málage miestenku v skupine LM, pokračovať budú v Európskom pohári FIBA. Od postupu do LM delí Levičanov už len jeden duel.

 

 

"Je to odmena za všetko, čo sme doteraz urobili. To, čo sme odmakali, tak sa nám v týchto zápasoch vracia. Všetko ide od toho, ako sa do stretnutia vložíme, že to ako tím odrobíme,“ doplnil kormidelník Madzin. 

Krídelník Martin Bachan doplnil: "Sme radi, išli sme sem s tým, aby sme odohrali dobré zápasy. Nečakali sme, že to až takto dobre vyjde v náš prospech. Zatiaľ to bude určite vrchol mojej basketbalovej kariéry. Tešíme sa na túto konfrontáciu a verím, že podáme dobrý výkon. Uvidíme, ako to dopadne.“

A čo hovorí Kovac na nedeľňajšieho súpera zvučného mena? "Nik to možno nečakal, ale my sme si verili. Takéto stretnutie, ktoré nás čaká, si možno v kariére zahráme len raz.“

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO