Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2022 02:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Skvelý triumf tanečníkov z Martina: Po zlomených nohách zlato z majstrovstiev sveta!

Prešli si niekoľkými vážnymi zraneniami, no nikdy sa nevzdávali. Žiaci základnej umeleckej školy Deep v Martine Alžbetka (15), Matúš (15) a Tamara (14) sa len pred pár dňami stali majstrami sveta v disco tancoch vo Švédsku.

V slovenskom modernom tanci tak dosiahli historický úspech. Cesta k nemu však bola riadne komplikovaná a miestami to vyzeralo, že na šampionát ani nepôjdu.

Martin sa môže tešiť z nadaných žiakov! Školáci a tanečníci zo základnej umeleckej školy Deep sa zúčastnili majstrovstiev sveta vo švédskom Katrineholme. Šampionátu sa zúčastnilo 1 215 súťažiacich zo 16 krajín a z dvoch kontinentov. Domov sa Slováci vrátili s mimoriadnym úspechom - zo Škandinávie totiž priniesli jednotlivci, ale aj celý tanečný klub titul majstra sveta. Napriek tomu, že sa potýkali s rôznymi poraneniami a problémami, zabojovali mimoriadne a prinieslo im to veľké ocenenie. Nie vždy to však vyzeralo ružovo.

Otvoriť galériu

Tri tituly

Riaditeľka Sabina Petrovičová vraví, že už ani nedúfali, že by sa im účasť na šampionáte mohla podariť. „Alžbetka (15) mala v minulých rokoch trikrát zlomenú nohu, no tieto zranenia ju neodradili, poctivo trénovala a spolu s Matúšom (15) podala tento rok neuveriteľný výkon a stali sa majstrami sveta v disco danceduo JVK II,“ neskrýva radosť. Akoby toho nebolo málo, podobné zranenia trápili aj ďalších členov.

Zlomeninu totiž utrpel aj Matúš a tanečnica Tamara (14) si taktiež začiatkom roka zranila nohu. „Spamätávala sa z tohto zranenia 2 mesiace, no napriek tomu podala na majstrovstvách sveta v disciplíne disco dance freestyle JVK I nadpriemerný výkon a získala zlatú medailu,“ dodala Petrovičová.

Paradoxom je, že spomínaní traja tanečníci s najťažšími zraneniami získali tento rok najväčšie tituly - majster Slovenska, Európy a aj sveta. Pre celý martinský súbor ide pritom už o tretiu zahraničnú súťaž v sezóne. Nedávno sa vrátili z poľských majstrovstiev sveta a priviezli si aj Svetový pohár.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí