Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.09.2022 22:54 | Šport | Futbal

Zakopnutie hneď na úvod: Slovan nedokázal proti Žalgirisu skórovať

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali vo štvrtkovom úvodnom vystúpení v H-skupine Európskej konferenčnej ligy s FK Žalgiris Vilnius 0:0. Najbližšie nastúpia vo štvrtok 15. septembra na ihrisku Pjuniku Jerevan, ktorý prehral na trávniku FC Bazilej 1:3.

Európska konferenčná liga - H-skupina, 1. kolo:
ŠK Slovan Bratislava - FK Žalgiris Vilnius 0:0
ŽK: Lovat, Medveděv - Ljubisavljevič. Rozhodovali: Džabarov - Husejnov, Džavanšir (všetci Azer.), 11.227 divákov
 

Slovan: Chovan - Medveděv, Abena, De Marco, Lovat (89. Weiss ml.) - Barseghjan (68. Zmrhal), Agbo, Kucka (87. Mustafič), Čakvetadze - Green (46. Čavrič), Ramirez (68. Šaponjič)
Vilnius: Gertmonas - Bopescu, Pavelič, Ljubisavljevič, Mamič - Kyeremeh, Gorobsov, Miličkovič (65. Buff), Ourega - Oyewusi (87. Burba), Oliveira (90.+3 Kazlauskas)

Hostia mali v úvode k dispozícii priamy kop v blízkosti pokutového územia, z uhla takmer pri bránkovej čiare. Domáci odvrátili center a Čakvetadze potiahol rýchly protiútok, pred súperovou šestnástkou ho však zbrzdil a napokon stratil loptu. Ten istý hráč to onedlho vyskúšal strelou spoza šestnástky a tesne minul bránku Vilniusu. Slovanisti boli v prvom polčase aktívnejší, no pre pozornú defenzívu Žalgirisu sa museli obrniť trpezlivosťou a vyčkávať na vyložené príležitosti. Zároveň si museli dávať pozor na zadné vrátka, čo im v 28. minúte pripomenul Kyeremeh. Z pravej strany sa cez niekoľko protihráčov predral až do šestnástky, kde sa lopta dostala k Ouregovi a ten v sľubnej situácii netrafil bránku. Na opačnom konci si na prihrávku do šestnástky nabehol Agbo, ani on z výhodnej pozície brankára neohrozil. Neskôr vyslal delovku Čakvetadze, ani tentoraz však nepochodil, ďalšia prudká rana nad išla z kopačky Agba. Pred prestávkou zahrozili aj hostia, na bránku sa rútil Miličkovič, jeho zakončenie zblokoval De Marco a z dorážky prestrelil Mamič. V nadstavenom čase prvého dejstva Chovan zneškodnil volej Kyeremeha.

Prvá šanca po zmene strán patrila hosťom. V 47. minúte pokazil Agbo rozohrávku v strede poľa a prehral aj osobný súboj, vznikla kontra Žalgirisu, Ourega si v šestnástke zasekol Abenu a poslal strieľanú prihrávku k vzdialenejšej žrdi, kde z bezprostrednej blízkosti nenasmeroval loptu do siete Oyewusi. O štyri minúty si obrovskú možnosť vypracovali aj domáci, Čakvetadze odcentroval z ľavého krídla, Ramirez hlavičkoval do nohy brankára Gertmonasa, z dorážky sa nepresadil Agbo. Po neúspešnej strele Kyeremeha z diaľky sa dej vrátil pred bránku Vilniusu, po narážačke sa v šanci objavil Čakvetadze, no zblízka neprekonal Gertmonasa. Po vyše hodine hry priletel center na zadnú žrď Slovana, kde nedočiahol na loptu Kyeremeh a nezasunul ju medzi tri žrde. Po týchto momentoch opadlo tempo aj vinou častých prerušení, hostia sa zatiahli ešte hlbšie a domácim sa nedarilo prelomiť ich obranný val. V závere bol najbližšie k otvoreniu skóre Abena, ale po zmätkoch v šestnástke Žalgirisu hlavičkoval tesne nad. Gól v sieti Bratislavčanov nepripustil De Marco, ktorý po kontre hostí zblokoval zakončenie Oyewusiho. Slovan obliehal bránku súpera aj v nadstavenom čase, no bezgólový stav už nezmenil.

tabuľka H-skupiny:
1. Bazilej 1 1 0 0 3:1 3
2. SLOVAN  1 0 1 0 0:0 1
    Vilnius 1 0 1 0 0:0 1
4. Jerevan 1 0 0 1 1:3 0

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!