Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.09.2022 11:36 | Šport | Futbal
Video

Haaland je stroj na góly! Guardiolovi sa málilo: Mohol pridať ďalšie

Dvanásť gólov v siedmich súťažných zápasoch má na konte nórsky kanonier Erling Haaland (22) po letnom prestupe do Manchestru City. Dalšími dvoma zásahmi prispel v utorok k hladkému triumfu 4:0 na ihrisku FC Sevilla v úvodnom dueli G-skupiny futbalovej Ligy majstrov.

Haaland je štvrtý futbalista v histórii, ktorý skóroval pri debute v LM v drese troch rôznych klubov. Predtým sa presadil vo svojom prvom zápase v prestížnej súťaži aj za Red Bull Salzburg (dal hetrik) a Borussiu Dortmund. Pred ním to isté dokázali iba Fernando Morientes, Javier Saviola a Zlatan Ibrahimovič. Nór nastrieľal v doterajších 20 stretnutiach v LM spolu 25 gólov.

"Je neskutočný. Má neuveriteľný čuch na góly. Dva dnes dal a mal navyše dve-tri šance na to, aby pridal ďalší. Aj vďaka nemu máme v sezóne skvelú bilanciu strelených gólov a chceme v tom pokračovať," uviedol po zápase tréner hostí Pep Guardiola. Jeho tím definitívne rozhodol o víťazstve až po zmene strán. "Prvý polčas nebol z našej strany dobrý. Až príliš sme sa ponáhľali smerom dopredu, možno aj preto, že tam máme Erlinga. Ale musíme byť trpezlivejší."

Haaland otvoril na štadióne Ramona Sancheza Pizjuana skóre v 20. minúte, po necelej hodine hry zvýšil na 2:0 rutinérsky Phil Foden. Po ďalšom góle Haalanda spečatil hladký triumf manchesterského klubu v nadstavení Ruben Dias. Sevilla tak po víkendovej prehre s Barcelonou 0:3 zaznamenala ďalší nevydarený duel na svojom štadióne a hráči sa stali terčom piskotu fanúšikov.

Andalúzskemu klubu sa v úvode novej sezóny absolútne nedarí, prehral štyri z piatich stretnutí a na konte nemá ani jedno víťazstvo. Kouč Julen Lopetegui je na pokraji odvolania, no chce bojovať: "Som silný a chcem taký zostať. Sme v zložitej situácii, no musíme sa snažiť to zmeniť. Je normálne, že fanúšikovia sa po takýchto dvoch prehrách hnevajú. V lige je však stále v hre 102 bodov, takže ani tam nie je nič stratené. Potrebujeme sa z toho dostať."

V ďalšom dueli G-skupiny si Borussia Dortmund poradila s FC Kodaň doma jednoznačne 3:0. Za hostí odohral celý zápas slovenský obranca Denis Vavro. Domáci sa dostali do vedenia po dvoch vydarených kombináciách v priebehu siedmich minút - najprv sa presadil Marco Reus, na ktorého nadviazal Raphael Guerreiro. Na konečných 3:0 upravil v závere Jude Bellingham. Kodaň mohla v 89. minúte aspoň skorigovať skóre, gól však po posúdení systémom VAR neplatil.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?