Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.09.2022 09:06 | Šport | Futbal

Slovan na úvod proti Vilniusu, Green: Európske večery sú špeciálne

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava odštartujú púť H-skupinou Európskej konferenčnej ligy proti FK Žalgiris Vilnius. Úradujúceho litovského majstra privítajú vo štvrtok o 21.00 h na Tehelnom poli. V rovnakom čase si zmerajú sily ďalší súperi fortunaligového šampióna FC Bazilej a Pjunik Jerevan.

"Belasí" sa pokúsia zlepšiť svoj výsledok z predchádzajúcej sezóny EKL, keď vlani v konkurencii FC Kodaň, PAOK Solún a Lincolnu Red Imps nazbierali osem bodov (bilancia 2 víťazstvá, 2 remízy, 2 prehry, skóre 8:7) a skončili v tabuľke na tretej pozícii. Víťaz každej z ôsmich skupín postúpi do osemfinále play off, mužstvá na druhých miestach absolvujú baráž, kde budú čeliť ôsmim tímom z Európskej ligy, ktoré obsadili tretiu priečku.

Slovanisti sa do skupinovej fázy EKL prebojovali za dramatických okolností. V odvete play off proti HŠK Zrinjski Mostar (2:1 pp, 7:6 z 11 m) ich v poslednej minúte predĺženia zachránil svojím druhým gólom v zápase Eric Ramirez a následne triumfovali v jedenástkovom rozstrele.

Na rozdiel od domácej odvety 3. predkola EL, v ktorej na strely z 11 m podľahli Olympiakosu Pireus (2:2 pp, 3:4 z 11 m). Tento duel poslal do rozstrelu vyrovnávajúcim zásahom Andre Green. "Ani neviem, ako to opísať, ale európske večery sú niečím špeciálne. Cítim niečo iné na štadióne, medzi fanúšikmi, zápasy sa hrajú pod svetlami a cestujeme po celej Európe. Je to jednoducho iné. Sme plní očakávaní. Spôsob, akým sme sa sem dostali, je dôkazom, že sme ako tím viac pokope než pred rokom, a teda sme silnejší. Cítime obrovskú motiváciu a nevieme sa dočkať štvrtka," povedal anglický krídelník na oficiálnej stránke bratislavského klubu.

Zverenci Vladimíra Weissa st. sa na stretnutie s Vilniusom naladili fortunaligovým víťazstvom v Banskej Bystrici 1:0. Úspech na štadióne nováčika najvyššej slovenskej súťaže sa nerodil jednoducho a Green upozorňuje, že neradno podceňovať ani litovského súpera: "Ľudia si možno povedia, že Litva nie je až taká futbalová krajina, ale to vôbec nehrá úlohu. Vôbec si nemyslím, že to bude ľahké. Tieto tímy sú v skupine z nejakého dôvodu. Musíme byť veľmi koncentrovaní od prvej minúty. Som presvedčený, že pred domácim publikom dáme do toho všetko. Očakávam ťažký zápas, no urobíme všetko pre to, aby bol pre nás úspešný."

Európska futbalová únia (UEFA) potvrdila súpisku Slovana pre EKL, na ktorej figuruje 25 hráčov. Po zraneniach sa na ňu vrátili kapitán Vladimír Weiss ml. a Ibrahim Rabiu. Pre dlhodobé zranenia absentujú Dávid Holman s brankárom Michalom Šullom, z kádra prvého tímu sa nevošli Siemen Voet či Žan Medved. Z tzv. B-listu sa do menoslovu dostal mladý brankár Branislav Chudík, informoval web skslovan.com.

Duel proti Žalgirisu odvysiela v priamom prenose Šport RTVS. Povedú ho rozhodcovia z Azerbajdžanu na čele s hlavným arbitrom Raufom Džabarovom. Na druhý zápas v skupine nastúpia "belasí" už o týždeň 15. septembra na ihrisku arménskeho Pjuniku Jerevan.

Európska konferenčná liga - H-skupina, 1. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - FK Žalgiris Vilnius /štvrtok 8. septembra, 21.00 h, Národný futbalový štadión, Šport RTVS/

Súpiska ŠK Slovan Bratislava pre EKL:

Brankári: Adrián Chovan, Martin Trnovský, Adam Hrdina, Branislav Chudík (B-list)

Obrancovia: Myenty Abena, Vernon De Marco, David Hrnčár, Guram Kašia, Richard Križan, Lucas Lovat, Jurij Medveděv, Lukáš Pauschek

Stredopoliari: Uche Agbo, Tigran Barseghjan, Andre Green, Giorgi Čakvetadze, Džaba Kankava, Juraj Kucka, Alen Mustafič, Ibrahim Rabiu, Vladimír Weiss ml., Jaromír Zmrhal

Útočníci: Aleksandar Čavrič, Eric Ramirez, Ivan Šaponjič

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!