Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

V Poprade otvorili unikátnu školu za 14 miliónov: Študentov čakajú top podmienky, len sa pozrite!

Talentovaným deťom vytvorili skvelé podmienky na výučbu a športový rast! Takmer pred desiatimi rokmi predstavila dvojica úspešných hokejistov Radoslav Suchý a Ľuboš Bartečko veľkolepý plán viacúčelovej športovej haly v Poprade.

„Pôvodne sme mali dostať na realizáciu aj peniaze z Hokejovej akadémie, no len kvôli jednému slovu v zákone z toho zišlo. Je tam uvedené, že peniaze sú určené na výstavbu, no a v našom prípade to bola dostavba. Paradoxne sme zatiaľ prví a jediní, kto má vlastný zimný štadión v rámci mládežníckej hokejovej prípravy, a aj kvôli tomu tu bude sídliť hokejová reprezentačná osemnástka.“
 

Priveľká rolba

Ako jediná škola na Slovensku má tá popradská vlastný zimný štadión s celým zázemím. Hokejová hala bola jediná, ktorá prešla len veľmi malými stavebnými úpravami, všetko ostatné bolo treba úplne prerobiť. Ujali sa toho pôvodní architekti Branislav Žiman a Miloš Dulík. Z hotelovej časti sa stali internát, jedáleň a kuchyňa. Postavili sa moderné odborné učebne a moderná multifunkčná športová hala.

„Je úžasne koncipovaná, dá sa tu trénovať aj hrať zápasy. Dokonca mnohé športy sa môžu hrať súčasne, a je tu aj časť pre gymnastiku,“ pochvaľuje si gymnastka Valéria Laskovičová, ktorá tam bude učiť základy pohybovej prípravy.

Pomáhali študenti

Riaditeľ Vladimír Lajčák nám v kancelárii ukázal dokumentáciu stavby a jej ďalšie možnosti rozvoja:„Celé vyučovanie a tréningová príprava sú už dnes založené na vedeckej báze. Máme tu špičkových mládežníckych trénerov, diagnostické prístroje, prosto arzenál, ktorý stále dopĺňame, a hlavne je tu veľká možnosť ďalšieho rozvoja. Plánujeme fitnes a wellness centrum, športového lekára, fyzioterapeuta, na dvore je priestor pre atletický ovál a iné športoviská a možno v priestoroch styku s cyklochodníkom urobíme aj kaviareň. Je naozaj z ríše snov, že sa to celé podarilo za menej ako rok a dokonca sa termín po vzájomnej dohode so stavbármi skrátil o dva mesiace. Pôvodne to malo byť hotové na konci roka a sťahovať sme sa mali počas školského roka. Stratili by sme možno mesiac z vyučovacieho procesu. My sme školu napokon otvorili na začiatku školského roka. Okrem stavbárov musím veľmi poďakovať pedagógom a študentom, ktorí tu odrobili vo svojom voľnom čase desiatky hodín a preniesli tony materiálov. Utvrdilo ma to v tom, aký úžasný kolektív sa tu vytvára. Taktiež musím poďakovať mestu Poprad, ktoré nám vychádzalo nesmierne v ústrety.“

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: iglu

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up of legs of a woman
Biance infekcia zničila sexuálny život: Po tom, čo jej mal lekár povedať, nasledoval plač!
Tim Peake strávil vo vesmíre viac ako 185 dní.
Tim strávil vo vesmíre 185 dní: Šokujúce slová o mimozemšťanoch! O jednej veci je presvedčený
(ilustračné foto)
Na východe Indonézie vybuchla sopka Ibu: Chrlila oblak popola vysoký viac než tri kilometre
Fanúšikovia do hráčov hádzali rôzne predmety.
Šokujúce zábery z Košíc! Fanúšikovia neuniesli prehru: Útok na hráčov!
(ilustračné foto)
Čínu zasiahlo tornádo: Katastrofa si vyžiadala si viacero obetí
Sun on blue sky with clouds
Máj už klope na dvere: Čo nás čaká? Najskôr bude teplo a potom... Na TOTO sa pripravte
Slovenská pošta avizuje zmeny v zasielaní poštových zásielok do krajín mimo EÚ.
FotoVáš Tip
Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies! Aha, takto vyzerá
Foto
OBAVY o zdravie Kim Kardashian: Fanúšikovia ostali z jej príspevku v šoku! Je v poriadku?
Military combat drone UAV
Rusi majú úspešnú protivzdušnú obranu: Zostreliť mali až 17 dronov
Občianski aktivisti bojujú za to, aby sa situácia prešetrila a vyriešila.
Foto
Dovolenkový raj Slovákov má problém! Obľúbená pláž je KONTAMINOVANÁ azbestom: Radšej si to rozmyslite
Pár rovnakého pohlavia drží dúhovú vlajku (ilustračná fotografia).
Irak si schválil prísny zákon: Za toto v krajine hrozí 15 rokov väzenia!
Detailné 3D snímky vraku Titanicu.
V Británii vydražili cennosť z Titanicu: Neuveríte, koľko stála nového majiteľa!