Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.10.2022 20:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Peter si dal svoj dom namaľovať na ružovo, horko to oľutoval: Už to nevie vystáť!

Bývalý módny návrhár Peter Lee (77) má viacero skupín fanúšikov či influencerov, ktorí sa denne fotia pred jeho pastelovo ružovým domom neďaleko Kensingtonského paláca v západnom Londýne. Na dome mu však spôsobili škody za tisíce libier.

Fotogaléria
16
fotiek v galérii

Peter hovorí, že mu fotiaci sa ľudia spôsobujú obrovské účty za opravy, vrátane tisícok libier na výmenu nedávno popraskaných dlaždíc zdobiacich schody k domu, ktorý ho stál 2 milióny libier (2,35 miliónov eur). Ako informuje britský Daily Mail, Peter má podozrenie, že trhliny sú spôsobené návštevníkmi predvádzajúcimi prepracovanú akrobaciu, aby získali dokonalý záber, z ktorých mnohé zachytila kamera na dome.

Jeden z nich ukazuje, ako sa dievča v neónovo ružovom oblečení, ktoré ladilo s domom, držalo na zábradlí a vo vzduchu robilo rozštep. Skupina kamarátok si ju pri tom natáčala. Niektorí ľudia zostávajú pred domom celé hodiny. „Raz som videl, že jedno dievča sedelo pred domom samo pol dňa. Položila telefón doprostred ulice, odfotila sa pri dome a potom utekala späť po telefón, keď išlo auto,“ hovorí Peter. Neďaleká baletná škola tam dokonca chodí pravidelne a na konci roka tam fotí deti v balerínkach.

Niektorí ľudia zájdu do takého extrému, že si prinesú aj stan na prezlečenie outfitov. Jedna taká skupina nechala pred garážou tašku s oblečením. „Boli to pekné šaty. Dal som ich svojej vnučke, ktorá bola veľmi rada, že ich dostala,“ povedal Peter. Boli príliš dobré na to, aby ich zaniesol do secondhandu. „Nechal som na zábradlí odkaz, že šaty mám vo vnútri. Myslím, že pri toľkom fotení zabudli, kde nechali oblečenie. Prekvapilo ma to, pretože nebolo lacné a bolo úplne nové. Ešte malo štítky,“ dodal.

Peter je však znepokojený nákladmi na opravu škôd, ktoré títo neželaní návštevníci spôsobujú. „Dievčatá na vysokých podpätkoch pravdepodobne poškodzujú schody. Jedno dievča na podpätkoch som na nich videl poskakovať. Keď som vyšiel von, všimol som si, že dve dlaždice sú prasknuté,“ hovorí rozhorčene. Rozbité dlaždice sú podľa neho veľká nepríjemnosť. „Mali by vydržať celý život. Ako môžete vidieť na fotografiách, zameriavam sa na každý detail. Výmena schodíkov bude stáť tisíce libier a staromódne dlaždice už nemôžem zohnať,“ dodal.

Vysvetlil, že moderné dlaždice nechcem, pretože sú tenké a jednoducho nevyzerajú dobre. „Keď máte dobový dom, na týchto malých detailoch záleží. Chcem to zachovať autentické,“ uviedol Peter. Nikto z ľudí, ktorí mu ničia majetok ho pritom nepožiadal o povolenie fotiť sa tam. Peter hovorí, že ľudia sa zvyknú fotiť aj pri iných domoch na jeho ulici, no jeho domu venujú viac pozornosti. „Myslím, že dôvodom je jeho ružová farba,“ uzavrel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, acm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Zrážka nákladného a osobného auta sa neobišla bez vážnych následkov
Zrážka nákladiaku s osobným autom sa neobišla bez následkov: Ženu museli previezť do nemocnice
Foto
Slováci po zápase s USA: Nemcovi sa dva body nemália, Kelemen sa teší na pivo
Foto
Napätie sa dalo krájať: Slováci v závere stratili vedenie, USA však napokon zdolali!
Viete, kto je na fotografii?
Foto
FOTOhádanka: Poznáte malé dievčatko na obrázku? Je z neho slávna herečka, za muža má Japonca
(ilustračné foto)
Na toto odborníci čakali 10 rokov: Merania v okolí bane Turów prekvapili aj ministra
Bratia sú rozhádaní a Harry (vľavo) navštevuje domovinu len vtedy, keď musí.
Foto
Kráľ Karol III. spravil to, na čo jeho synovia čakali: Harry pukne od závisti!
Ilustračné foto
S odbitím polnoci rátajte s VÝSTRAHOU: Meteorológovia upozorňujú hneď niekoľko krajov a okresov!
Švédsky premiér Ulf Kristersson.
Toto Putin určite dosiahnuť nechcel: Švédsky premiér to povedal na plné ústa
Módna návrhárka za svojím najlepším priateľom smúti.
FotoVáš Tip
Módna návrhárka Rebecca Justh predvádza na pláži v bikinách postavu bohyne: Neuveríte, že už má 67 rokov!
Na hrobe politika Wolfganga Schäubleho niekto vykopal jamu.
Desivý nález pri hrobe exministra Schäubleho: Ľudia sú zhrození, rieši to polícia
Pri nehode vlaku a auta prišli o život dvaja ľudia
Aktualizované
Vážna nehoda: Vo Veľkom Mederi sa zrazil kamión s vlakom, hlásia ranených!
Na snímke maďarský minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó.
Maďarský minister Szijjártó: Európa má v tejto oblasti vážny problém!