Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.08.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Najväčší pestovateľ BIO ARÓNIE začal so zberom úrody

Rodinná firma  ZAMIO s.r.o., patrí k najväčším pestovateľom BIO ARÓNIE na Slovensku. ARÓNIU pestuje v BIO kvalite na východe Slovenska na výmere viac ako 55 ha.

„V tomto období, keď naša arónia dosiahla optimálnu cukornatosť, sme začali so zberom tohtoročnej úrody, ktorú výrazne ovplyvnilo extrémne suché počasie. I keď kvôli vlahovému deficitu očakávame výrazne nižšiu úrodu, máme šťastie, že naše sady sú v rôznych katastroch a v niektorých sadoch počasie neovplyvnilo kvalitu plodov." hovorí Lucia, jedna zo zakladateľov firmy.

Aké boli začiatky?

„Už pred 23 rokmi sme začali s pestovaním tohto výnimočného ovocia, ktoré sme dodávali hlavne zahraničným spoločnostiam na ďalšie potravinárske spracovanie. Používali ju ako prírodné farbivo do nápojov a džemov, ale aj na výrobu štiav a vín. Už vtedy bola vo svete arónia považovaná za funkčnú potravinu s vlastnosťami SUPERPOTRAVINY . Keď sme sami začali so spracovaním BIO ARÓNIE, zároveň sme sa snažili získať čo najviac informácii o jej pozitívnych účinkov na ľudské zdravie. Orientovali sme sa hlavne na vedecké štúdie ako aj na výsledky rôznych výskumov. Posledné roky spolupracujeme pri výskume zdravotných benefitov s rôznymi vedeckými inštitúciám, ktoré potvrdzujú významný zdravotný benefit arónie. V neposlednom rade je pre nás veľmi významná aj spätná väzba od našich pravidelných zákazníkov. “

Otvoriť galériu
Zdroj: Zamio

20 dôvodov prečo ARÓNIU  zaradiť do svojho jedálnička!

Plody arónie majú vysoký obsah bioaktívnych látok a to celý rad vitamínov, hlavne bioflavonoidov a antioxidantov. Arónia taktiež obsahuje aj rutín, ktorý spevňuje cievy a extrahuje sa aj na výrobu liečiv, ďalej železo, jód a ďalšie mikroelementy.

• Arónia má spomedzi ovocia najvyššie ANTIOXIDAČNÉ účinky (preukázateľne vyššie ako čučoriedky a brusnice – až 5-násobne vyššie množstvo) a DETOXIKUJE organizmus, vychytáva voľné radikály a ťažké kovy, čo je významné pri onkologických ochoreniach a ich následnej liečbe chemoterapiou a ožarovaním.
• Pozitívne vplýva pri problémoch s pečeňou a obličkami.
• Má preventívny účinok proti vzniku rakovinových ochorení a nádorov. Štúdie preukázali účinné brzdenie rastu nádorových bunkových línií prsníka, krčka maternice a hrubého čreva.
• Má preventívny účinok proti kardiovaskulárnym ochoreniam (reguluje hladinu LDH a HDL cholesterolu v krvi už po 6 týždňoch pravidelného užívania, zvyšuje pružnosť ciev, má preventívny účinok pred artériosklerózou a aterosklerózou, upravuje priechodnosť ciev).
• Reguluje krvný tlak (prevencia pre infarktom, mŕtvicou).
• Pomáha pri liečbe zeleného a šedého zákalu,  chráni oči pred UV žiarením, má vysoký obsah luteínu.
• Významne posilňuje IMUNITNÝ SYSTÉM, ktorý tak dostatočne chráni organizmus pred vírusovými a bakteriálnymi infekciami.
• Zmierňuje migrény, predmenštuačný syndróm (PMS), zlepšuje priebeh menopauzy.
• Má preventívne účinky pred Alzheimerovou a Parkinsonovou chorobou.
• Pomáha ľudom s ochorením diabetes - cukrovka (obsahuje sorbitol - prírodné sladidlo vhodné pre diabetikov, ktorý udržuje u diabetikov správnu glykémiu).
• Prečisťuje lymfatický systém.
• Zmierňuje edémy (opuchy).
• Zlepšuje ochorenia pokožky (ekzém, akné, strie, hojenie rán a popálenín), zlepšuje pružnosť pokožky.
• Má výrazné antivirotické, antimykotické, antibiotické a protizápalové účinky.
• Podporuje funkciu štítnej žľazy vďaka vysokému obsahu jódu.
• Harmonizuje hormonálny systém, prevencia pred vznikom cýst.
• Eliminuje infekcie močových ciest, žalúdočné vredy a zápaly tráviaceho ústrojenstva.
• Veľmi rýchlo upravuje krvotvorbu či chudokrvnosť (anémia).
• Pomáha pri liečbe reumatických ochorení: reuma, artritída a dna.
• Podporuje funkciu mozgu, zlepšuje pamäť a koncentráciu, je prírodným antidepresívom.

Otvoriť galériu
Zdroj: Zamio

Ako je ovocie spracované?

Kvalita ovocia a produktov je pre rodinnú firmu ZAMIO na prvom mieste. Myšlienkou výroby 100% BIO štiav sa začali zaoberať v roku 2017, kde ARÓNIA je pestovaná s profesionálnou starostlivosťou na BIOFARME za prísne kontrolovaných podmienok dodržiavania zásad ekologického poľnohospodárstva. Produkty ZAMIO boli rovnako ocenené aj Značkou kvality. Arónia má veľmi špecifickú a zaujímavú chuť a ZAMIO ju dokáže spracovať tak, aby nestratila na svojich účinkoch. Ovocie je spracované lisovaním za studena, preto sa tieto šťavy vyznačujú svojou prírodnou silou.

Otvoriť galériu
Zdroj: Zamio

Účinky arónie oceňujú hlavne onkologický  pacienti a ľudia so slabšou imunitou

V období koronavírusovej pandémie rodinná firma ZAMIO zažila skutočný boom. Niet sa čomu čudovať, nakoľko arónia výrazne posilňuje imunitný systém a jej pravidelné užívanie je vhodné práve v tomto pandemickom období. Každodenná konzumácia šťavy z plodov ARÓNIE už po 2 týždňoch dosahuje skvelé výsledky. Preto ZAMIO prišlo aj s konceptom rodinného BIB balenia so špeciálnym ventilom, vďaka ktorému šťava ostane dlhšie čerstvá aj po otvorení.
Účinky ARÓNIE na zdravie a celkové posilnenie imunity vás naozaj prekvapia a produkty z arónie si veľmi pochvaľujú aj onkologickým pacienti počas ich akútnej liečby.

Aké zloženie majú ZAMIO výrobky a kde ich kúpiť?

ZAMIO spracováva okrem BIO ARÓNIE aj ďalšie ovocie s významným zdravotným benefitom a tieto produkty sú bez pridaných farbív a konzervantov. Okrem 100% štiav ZAMIO vyrába aj sušené plody, čaje, sirupy, džemy alebo obľúbené smoothie prášky, ktoré predstavujú jednoduchý spôsob, ako zaradiť ovocie s významným zdravotným benefitom do svojho jedálnička.

Vo svojom portfóliu výrobkov má ZAMIO v ponuke aj ďalšie produkty vyrábané z ovocia s významným zdravotným benefitom ako napríklad: RAKYTNÍK, ČIERNA RÍBEZĽA, BAZA ČIERNA, LESNÁ ČUČORIEDKA, MORUŠA, BRUSNICA, MALINA, ČERNICA, ZÁZVOR i GRANÁTOVÉ JABLKO, ktoré vás prekvapia svojou intenzívnou chuťou i blahodarnými účinkami na váš organizmus.

”Tešíme sa pribúdajúcim užívateľom aróniovej šťavy, ktorým ich zdravie nie je ľahostajné." hovorí Lucia, majiteľka firmy, ktorá zároveň vyjadruje nádej, že arónia si nájde svoje miesto aj u mnohých ďalších v rámci prevencie či podpornej liečby rôznych civilizačných ochorení alebo ako súčasť ich zdravého životného štýlu.

ZAMIO produkty so zdravotným benefitom nájdete aj na www.zamio.sk

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť
early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod