Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.08.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Zažite jedinečnú atmosféru tradičnej výstavy Agrokomplex 2022

Od 18. do 21. augusta uvidíte na nitrianskom výstavisku hospodárske zvieratá, poľnohospodársku techniku, spoznáte regeneratívne a precízne poľnohospodárstvo, ochutnáte kvalitné potraviny a objavíte čaro slovenských tradícií.

Medzinárodná poľnohospodárska a potravinárska výstava Agrokomplex sa na nitrianskom výstavisku koná už po 47-krát. Po dvojročnej prestávke má pre svojich návštevníkov pripravenú pestrú prezentáciu noviniek z oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva, ale aj bohatý sprievodný program pre odbornú i laickú verejnosť.

Otvoriť galériu

Najväčšej pozornosti malých i veľkých farmárov sa vždy tešia najnovšie modely poľnohospodárskej techniky, ktorá sa v tomto roku predstaví na viac ako 2 000 m2. Takmer 600 jedincov tradičných hospodárskych zvierat predvedú špeciálne chovateľské zväzy, ktoré v rámci Národnej výstavy hospodárskych zvierat ponúknu i odborné poradenstvo. Pastvou pre oči sú vystúpenia Národného žrebčína Topoľčianky, westernové vystúpenia či ťažký ťah jednozáprahov. Gazdovský dvor u výskumníkov ponúkne expozíciu malých hospodárskych zvierat, súťaže a kvízy, ktoré sú veľkým lákadlom predovšetkým pre deti.

Otvoriť galériu

Výrazné zmeny počasia, extrémne horúčavy a nedostatok zrážok negatívne ovplyvňujú poľnohospodársku produkciu. Hlavnou témou tohtoročnej výstavy Agrokomplex bude regeneratívne a precízne poľnohospodárstvo a adaptačné opatrenia súvisiace s nepriaznivými dôsledkami zmeny klímy. Pre odbornú verejnosť sú pripravené diskusné okrúhle stoly s témami: Inovatívne prístupy k poľnohospodárskej výrobe; Potravinová a nutričná gramotnosť; Aktualizácia Registra poľnohospodárskych produkčných blokov (LPIS) každoročne znižuje výmery pôdy. Prečo je to tak?

Pavilón M1 bude už tradične venovaný slovenským producentom potravín, držiteľom ocenenia Značka kvality SK a slovenským farmárom. V kulinárskom kútiku sa budú môcť návštevníci na vlastné chuťové bunky presvedčiť, ako úžasne chutia slovenské potraviny v podaní šéfkuchára Andreja Beniana.

Otvoriť galériu

Súčasne s výstavou Agrokomplex bude prebiehať aj celoštátna poľovnícka výstava s medzinárodnou účasťou Poľovníctvo a príroda 2022. Pre návštevníkov je pripravená prehliadka viac ako 1224 zlatých a raritných trofejí, atraktívny program pre deti i nepoľovníkov. Výstavu Poľovníctvo a príroda, ktorá sa uskutočňuje na Slovensku podľa zákona len raz za 5 rokov, organizuje Slovenská poľovnícka komora.

Otvoriť galériu

Ku koloritu výstavy patrí už neodmysliteľne piskot parnej lokomotívy Nitrianskej poľnej železnice. V Slovenskom poľnohospodárskom múzeu sa postará o nádych minulosti skanzen múzea, či originálna výstava „Party v 21. storočí“ – projekt, ktorý moderným spôsobom mapuje a zaznamenáva pomocou fotografií pestrosť a rozmanitosť takmer zaniknutých párt a vencov v regiónoch Slovenska.

Lístky na výstavu je možné zakúpiť si vopred prostredníctvom e-shopu.

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Slovenský raper Michael Kmeť (37) alias Separ
Foto
Raper Separ rozbieha nový biznis ďaleko za hranicami: Na odľahlom mieste sa črtá poriadny LUXUS
Agáta Hanychová sa vysmievala z plastiky Dary Rolins.
Hanychová si robila srandu z plastiky Dary Rolins, keď vtom... Agáta, toto je ešte väčší trapas
Foto
Luka Radivojevič o senzačnom postupe mladíkov do semifinále MS: Po mítingu sme sa...
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Blinken si myslí, že Hamas bude s prímerím súhlasiť: Sú to jediné, čo stojí v ceste za bezpečnosťou obyvateľov Gazy
(ilustračná foto)
Vnímanie Európskej únie sa nemení len na Slovensku: Dôvodom je napríklad dôvera v inštitúcie
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Voľby do Európskeho parlamentu sa blížia: Koľko môžu minúť strany na kampaň?
Robert Fico na vypočúvaní kandidátov na sudcov ÚS v roku 2019.
Opozícia špekuluje o Ficovom odchode na Ústavný súd: Ako jeho možné rozhodnutie vidia politológovia?
Jakub Jablonský, Anna Jakab Rakovská či Juraj Loj. Kto bude víťaz?
Foto
Let’s Dance mieri do FINÁLE: Aké zbrane vytiahnu súťažiaci a kto má najväčšie šance na víťazstvo?
Vretenica rožkatá je jeden z najjedovatejších hadov v Európe (ilustračné foto).
Strach na juhu Chorvátska: Na ľudí útočia jedovaté hady!
(ilustračná fotografia).
Rusi tvrdia, že Ukrajina odpálila rakety na Krym: Rozsah útoku nie je známy
Foto
Juraj Sagan o zákulisí úspešnej rodiny i synovcovi Marlonovi: Baví ho cyklistika, môže byť klavirista
V nasledujúcich dňoch nás čaká premenlivé počasie.
Dážď a vietor s nami riadne zamávali: Zažijeme cez VÍKEND krásne májové počasie?