Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.08.2022 09:00 | Šport | Futbal

Martin Škrtel sa presunul do Ráztočna z 8. ligy: Šéfovať mu bude bratranec!

S futbalom úplne nekončí! Hoci ho zo Spartaka Trnava vyhnal zhoršujúci sa zdravotný stav, kopačky si ešte chce obúvať. Už však nie pravidelne. Martin Škrtel (37) vie, že slovo robí chlapa a aj preto plní na sklonku kariéry sľuby z minulosti. Po zastávke v slovenskom Ríme zamieril na hosťovanie do Ráztočna v okrese Prievidza, ktoré je v 8. lige a kde hrával do svojich desiatich rokov.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Legendárny obranca, ktorý hrával v Zenite Petrohrad, slávnom FC Liverpoole či v istanbulských kluboch, nezabudol na svoju rodnú obec s asi 1 200 obyvateľmi. Teraz kruh uzavrel, keď hlási návrat domov – do tímu FK Hajskala Ráztočno, účastníka 8. ligy Oblastného futbalového zväzu Prievidza. Dlhoročným snom Martina bolo zahrať si raz s chalanmi z detstva a zažiť atmosféru dedinského futbalu s pivom a klobásou.

To sa mu môže po ukončení profi kariéry splniť na amatérskej úrovni. Pod vedením Romana Škrteľa, trénera a bratranca v jednej osobe. „Tešíme sa, že ho tu máme. Neviem povedať, či na jeden zápas, pol sezónu alebo celú. Záleží od jeho zdravotného stavu a či ho to bude baviť. Keď som videl, aké mal v Trnave problémy len pri bežnej chôdzi, prestával som veriť, že si raz oblečie dres Ráztočna. Je skvelé, že je medzi nami,“ uviedol pre Nový Čas bývalý hráč Slovana Bratislava.

Martin má za sebou už dva tréningy. O poste, na akom bude nastupovať, sa ešte nebavili. Bude Romana mladší bratranec-zverenec poslúchať? „Máme jednu obrovskú výhodu, že v kádri je okrem neho viac hráčov, ktorí pôsobili na vyššej úrovni, ako napríklad Michal Stano, Ján Kečkeš alebo Tonko Kováčik. Sú to všetko skúsení chlapci, ktorí ani nepotrebujú trénera. Treba sa len s nimi dohodnúť a bude to fungovať.“

Ráztočno štartuje súťaž dnešným zápasom na ihrisku Bojníc. Do neho najskúsenejší futbalový Škrtel ešte nezasiahne. No v strede mesiaca hostí FK Hajskala doma susedný Chrenovec a práve v derby môže Martin debutovať. Útulný štadiónik by mal praskať vo švíkoch. „Nechce sa mi veriť, že tam bude 600 – 700 fanúšikov. Bodaj by prišli. Tribúnka je malá, len pre 150 ľudí, no okolo ihriska je dosť priestoru na státie. Musíme sa pripraviť, aby sme to organizačne zvládli,“ povedal nám starosta obce Ivan Škrteľ.

Starosta obce: Martin je srdciar

Futbalistov strýko Ivan prezradil, že Martin neprichádza do Ráztočna len na jeden exhibičný zápas, ako pôvodne zamýšľal. Pravda, všetko bude záležať od jeho zdravia. „Myslí to dosť vážne. Plány sú veľké. Je to srdciar. Vravel mi, že by chcel hrávať iba v domácich zápasoch. Upozornil som ho, že naše hrboľaté ihrisko mu bude robiť väčšie problémy na platničky než prvoligové terény. Na tréningu som ho podpichol, či bude hrávať v útoku, čo rázne odmietol. Chce ostať verný postu obrancu. Stačí, keď pôjde na 20 – 30 percent a ľudia mu aj tak zatlieskajú. Všetci sa už na to tešia.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Miroslav Bukov

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
(ilustračné foto).
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať