Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.08.2022 11:51 | Šport | Futbal

Slovan Bratislava nastúpi na pôde Olympiakosu s novinkou: Trénera Weissa trápia absencie dôležitých hráčov

Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava sa vo štvrtkovom úvodnom zápase 3. kvalifikačného kola Európskej ligy 2022/2023 predstaví na pôde úradujúceho gréckeho majstra Olympiakos Pireus.

Oba tímy sa stretli aj pred rokom v play-off kvalifikácie o účasť v skupinovej časti EL, Slovan najskôr prehral v Grécku 0:3 a potom doma remizoval 2:2. "Belasí" nastúpia vo štvrtok v meste Pireus v nových dresoch, s ktorými budú hrávať počas celého aktuálneho ročníka.

Slovan nemôže v prvom zápase počítať s viacerými hráčmi. "Pre karty nemôže hrať Ivan Šaponjič, Vlado (Vladimír Weiss ml.) je zranený a Dávid Holman sa nešťastne zranil na utorňajšom tréningu. Títo traja chýbajú, ostatní sú k dispozícii. Nemáme toľko variant do útoku, na to sa nás však nikto nebude pýtať. Máme dostatok hráčov, ktorí môžu zaujať ich miesta a milo prekvapiť, čomu verím. Musíme hrať veľmi kolektívne, aby sme boli dobrým súperom pre Olympiakos," uviedol tréner Vladimir Weiss st. na oficiálnom klubovom webe. Na súpisku pre dvojzápas dopísal útočníka Žana Medveda.

Weiss dúfa, že jeho zverencom sa podarí prekvapiť gréckeho súpera podobne ako izraelskému klubu Maccabi Haifa, ktorý vyradil Olympiakos v 2. predkole Ligy majstrov. "Máme viac oficiálnych zápasov, no Olympiakos hral výborné prípravné duely. Hrá doma a budú ho hnať fanúšikovia. Pred rokom sme tu prehrali 0:3, keď sme dostali tri góly z rohov, čo sme trénovali. Uvidíme, ako to zvládneme teraz a s čím prekvapíme súpera. Nechceme len brániť, to nie je dobrá idea. Chceme byť aj aktívni vpredu a niečím ich prekvapiť tak ako Haifa, ktorá hrala fantasticky," povedal kouč "belasých" o taktike svojho tímu.

Bývalý tréner slovenskej reprezentácie sa pripravoval aj na nového lodivoda Olymiakosu Carlosa Corberána zo Španielska, ktorý zažije premiéru na lavičke práve v dueli proti Slovanu: "Nový tréner vždy prinesie nové myšlienky a čerstvú krv. Určite aj zmení herný plán na svoj obraz a bude chcieť hrať futbal, v ktorom bol vychovávaný pod Bielsom. Pozreli sme si jeho zápasy z obdobia, keď viedol Huddersfield a taktiež posledné stretnutia Olympiakosu."

Ak Slovan prejde cez Olympiakos, v play-off si zmeria sily s izraelským klubom Maccabi Haifa alebo cyperským Apollon Limassol z 3. kvalifikačného kola Ligy majstrov. Slovan by 18. augusta začínal vonku a odvetu by absolvoval o týždeň neskôr v domácom prostredí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu
Fun rádio obohatí nová moderátorská posila - Peter Expl0ited Altof.
Foto
Známy influencer sa pri moderátorke Fun rádia poriadne zapotil: Tričko išlo DOLE!
Ilustračné foto
Požiar obydlí na východe: Hasiči bojovali s plameňmi niekoľko hodín! Žilo tam 19 ľudí
Podtatranské múzeum v Poprade.
Váš Tip
Skvelé správy z Podtatranského múzea v Poprade: Podarilo sa im zreštaurovať TIETO dve vzácne diela z 18. storočia!
Pád vrtuľníka (Ilustračné foto)
Tragická zrážka vojenských vrtuľníkov: Zahynula celá posádka! Strašné VIDEO z nešťastia
Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!