Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.07.2022 21:45 | Šport | Tenis
Foto

Obrovský úspech našej tenisovej nádeje: Renáta Jamrichová získala najcennejšie kovy!

Vzala to útokom! Najväčší súčasný talent slovenského tenisu Renáta Jamrichová (15) sa nezľakla postu turnajovej jednotky a všetkým ukázala, že má na to, aby urobila dieru do sveta.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Od júna pätnásťročná Trnavčanka deklasovala svoje súperky v dvojhre a zlato získala aj v miešanej štvorhre po boku Daniela Balaščáka (15). Dva tenisové kovy doplnili zbierku Slovenska z Európskeho olympijského festivalu mládeže v Banskej Bystrici na šesť medailí - dve zlaté, jednu striebornú a tri bronzové.

Som veľmi šťastná. Nečakala som, že to dopadne takto na výbornú. Bol to nečakane rýchly zápas. Dobre som podávala, hrala kvalitné údery a zbytočne som súboj nenaťahovala. Pred turnajom som si hovorila, že chcem ísť čo najďalej. Ďalej sa už ísť nedá, som spokojná,“ tešila sa svetová päťka tenistiek s ročníkom narodenia 2007.

Druhá Hantuchová

Priznala únavu po takom zápasovom zaťažení - za deň odohrala tri zápasy, ale zabrala a tešila sa aj zo zlata v zmiešanej štvorhre.

„Prežívam veľmi dobré pocity. Získala som dve zlaté medaily pred domácim publikom, čo si viac môžem želať? Hrali sme proti kvalitným súperom a zvládli sme stretnutie výborne. Bola som dosť unavená, ale zároveň aj uvoľnená. Nemali sme čo stratiť,“ doplnila zverenka trénera Jána Matúša, o ktorej sa v tenisových kruhoch hovorí ako o druhej Hantuchovej, a to nielen vzhľadom na porovnateľnú dĺžku nôh. Na EYOF-e zdolávala svoje rovesníčky, ale Renáta sa nestratí ani v konkurencii

Jamrichová s odchovancom prešovského tenisu Balaščákom obaja získali pre Slovensko z „malej olympiády“ štvrté a piate tenisové zlato. Ich zlatými predchodcami na EYOF-e boli Martin Hromec v r. 1991, Viktória Kužmová v dvojhre a s Terezou Mihálikovou v štvorhre v r. 2013.

Poltucet medailí

Toľko na trinástich športoviskách získali slovenskí reprezentanti v konkurencii 2 300 športovcov zo 48 krajín sveta. Najväčšiu výpravu malo pod Urpínom domáce Slovensko so 149 športovcami, nasledovalo Nemecko so 133 športovcami a na opačnom konci tohto poradia bolo Monako s 3 športovcami.

Pod medailovú zbierku domáceho výberu sa podpísali zástupcovia individuálnych športov,a to tenisu (Jamrichováa Balaščák - dve zlaté), atletiky (Gymerská - striebro a Šimková - bronz) a plávania (Košťál - dva bronzy). Tí kolektívni dieru do sveta neurobili. Najlepšie umiestnenie vybojovali mladé volejbalistky, ktoré skončili piate.

Doslova zaskočení boli organizátori EYOF-u z diváckeho záujmu, keď sa podujatie konalo na trinástich športoviskách v Banskej Bystrici, Zvolene, Detve, Badíne a v Slovenskej Ľupči. Bilanciu urobili ešte pred sobotným večerným záverečným ceremoniálom: zápolenia nádejí európskeho športu i podujatia vo fanúšikovskej zóne videlo takmer 150-tisíc divákov.

„Vysoká návštevnosť na športoviskách a vo fanzóne s takmer 150-tisíc ľuďmi nás ohúrila,“ priznal vykonny riaditeľ EYOF 2022 Peter Hamaj, ktorého mrzelo, že záverečný ceremoniál pre neprieznivé predpovede počasia museli presunúť z vonkajších priestorov do haly, a tak ho tvorila len protokolárna časť, teda odovzdanie organizátorskej štafety nasledujúcemu hostiteľovi EYOF - slovinskému Mariboru.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, uka

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Rozruch v Rusku: Plánované útoky? Zásah bezpečnostnej služby
Andrej Danko mal v bratislavskej Dúbravke nehodu.
Polícia zverejnila VIDEO dopravnej nehody Andreja Danka
Neprajníci tvrdia, že to medzi dvojicou má škrípať.
Kríza? Hájek mal byť Belohorcovej NEVERNÝ, Zuzana pení: Teraz budem hovoriť ja!
Ilustračné foto
Zadržali dvoch mužov podozrivých zo špionáže: Sila, ako sa maskovali!
(ilustračné foto)
Mimoriadna dopravná kontrola: Odhalené priestupky a prekvapenie pri dychovej skúške!
Andrej Danko počas upratovania Dúbravky.
AktualizovanéFoto
Danko pri zametaní v Dúbravke ukázal zlomený zub: Polícia sa vyjadrila k zverejneniu kamerových záznamov
(ilustračné foto).
Vodiči, toto vás nepoteší: Uzáverou prejde až osem tunelov! Ide o frekventované úseky
Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnej 14-ročnej Liliane Sabovej zo Žiliny.
Nevideli ste Lilianu? Po 14-ročnej Žilinčanke pátra polícia! Na tomto mieste ju videli naposledy
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý