Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.07.2022 00:00 | PR články
PR článok

FAN zóna pod Pamätníkom SNP bude počas EYOF-u o športe, vzdelávaní i hudbe

Počas Európskeho olympijského festivalu mládeže EYOF Banská Bystrica 2022 sa Park pod Pamätníkom SNP zmení na veľkú FAN zónu s celotýždňovým bezplatným vstupom.

Po nedeľňajšom (24. júl) otváracom ceremoniáli sa v nej od 25. do 30. júla zabavia rodiny s deťmi vďaka bohatému hudobnému programu, rôznym atrakciám či stanovištiam športových zväzov s profesionálnymi trénermi. Banskobystričania a návštevníci mesta budú mať možnosť stretnúť ambasádorov podujatia – Anastasiu Kuzminovú, Mateja Tótha, Danku Bartekovú a ďalších slovenských olympionikov. Slovenské školy v rámci Olympijského a kultúrneho vzdelávacieho programu (OCEP) zároveň odprezentujú všetky účastnícke krajiny, s ktorými spolupracovali počas školského roka.

Bezplatná FAN zóna bude otvorená denne od 25. júla, v čase od 10.00 hod. do 22.00 hod. Ponúkne pestrý program, ako aj občerstvenie a nápoje. Park pri korčuliarskej dráhe sa zmení na niekoľko menších športovísk, v rámci ktorých budú športové zväzy prezentovať športy ako floorbal (Slovenský zväz florbalu), volejbal (Slovenská volejbalová federácia), teqball (Teqballová federácia Slovenska), basketbal (Slovenská basketbalová asociácia), bedminton (Slovenský zväz bedmintonu), džudo (Slovenský zväz Judo), cyklistiku (Slovenský zväz cyklistiky), gymnastiku (Slovenská gymnastická federácia), lezeckú stenu (Slovenský horolezecký spolok JAMES) či futbal. K športovej atmosfére v parku prispejú  slovenské roztlieskavačky (Slovak Cheerleading Union), ako aj Národné športové centrum s meracími prístrojmi a prezentáciou zdravotnej výbavy pre športovcov.

„Stánky športových zväzov s profesionálnymi trénermi si budú môcť vyskúšať malí aj veľkí Banskobystričania i zahraniční návštevníci Banskej Bystrice. Veríme, že vďaka športovému programu vo FAN zóne motivujeme deti a mládež k tomu, aby sa začali venovať nejakej športovej aktivite. Možno sa raz práve z nich stanú profesionálni športovci a účastníci tak veľkého podujatia, akým EYOF bezpochyby je,“ hovorí Lukáš Donoval, riaditeľ marketingu v organizačnom výbore EYOF.

Otvoriť galériu
Zdroj: EYOF

FAN zóna aj so známymi olympionikmi a programom OCEP

Od 25. do 29. júla v čase od 15.00 hod. do 18.00 hod. sa vo FAN zóne predstavia stánky Olympijského a kultúrneho vzdelávacieho programu (OCEP). Športovci, tréneri, funkcionári a návštevníci budú môcť v olympijskom duchu spoznať geografiu, kultúru, históriu, umenie a šport takmer všetkých zúčastnených európskych krajín na EYOF Banská Bystrica 2022.

„V rámci Olympijského a kultúrneho vzdelávacieho programu (OCEP) budú slovenské školy každý deň prezentovať zahraničné krajiny, s ktorými počas školského roka spolupracovali. Sme radi, že vo štvrtok a v piatok nás navštívia školy z Poľska, Maďarska a Azerbajdžanu,“ objasňuje riaditeľka školského programu a olympizmu z organizačného výboru EYOF Ivana Motolíková.

Na hlavnom pódiu vo FAN zóne bude každý deň medzi 17.00 a 19.00 hod. aj program s ambasádormi EYOF Banská Bystrica 2022 (Anastasia Kuzminová, Matej Tóth, Danka Barteková) a ďalšími slovenskými olympionikmi (Zuzana Rehák Štefečeková, Paulína Fialková, Barbora Mokošová, Alexandra Longová) na tému olympijské aktivity na Slovensku.

„Každý deň by sme prostredníctvom odborníkov radi prezentovali témy: Fair play v športe a v živote, Doping v športe a vzdelávanie mládeže, prevencia, Trvalá udržateľnosť nielen v športe a Zelené opatrenia EYOF, alebo Ako sa stať členom rezortného strediska športu. Oceníme aktívnych učiteľov telesnej výchovy za ich prínos pri pohybovom rozvoji detí a mládeže a odovzdáme aj ceny za fotografickú súťaž fair play ‚Duch fair play‘, ktorú vyhlásilo Európske hnutie fair play,“ dopĺňa Ivana Motolíková.

FAN zóna bude aj o bohatom hudobnom a kultúrnom programe. Na svoje si prídu všetci milovníci Fíha Tralala, Fidlikantov, Dychovej hudby MV SR či Folkandbassu. Večerné časy po 20.00 hod. budú patriť vystúpeniu The Duchon’s, skupine IMT Smile, Majkovi Spiritovi a D. J. Grimassovi, Cigánskym Diablom a ďalším. Park pod Pamätníkom SNP sa posledný júlový týždeň zmení aj na štúdio Fun rádia, z ktorého budú moderátori vysielať každý deň naživo. Tím Rozhlasu a televízie Slovenska sa zas postará o zachytenie atmosféry z EYOF-u, výsledkový servis a highlighty či rozhovory so známymi športovcami, ktoré budete môcť sledovať každý večer na RTVS.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?