Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.07.2022 18:00 | Šport | Šport mix
Video

Blíži sa najkrajší MMA turnaj roka: Pod holým nebom aj český Terminátor

Právom je považovaný za najkrajší turnaj roka. Oktagon znova mieri do Prahy na Štvanici, kde sa okrem Legierskeho, Kohouta, Paulusa či Kertésza predtsaví 23. júla aj Karlos Vémola (32-6) v boji o prestížny titul poloťažkej váhy proti „Jokerovi“ Aleksandarovi Iličovi na gala Oktagon 34.

Pod holým nebom sa najúspešnejšia česko-slovenská organizácia predstaví presne po roku a fanúšikov čaká rozlúsknutie niekoľkých atraktívnych športových príbehov.

Vémola vs Ilič

Jedným z nich je návrat českého „Terminátora“, ktorý sa po komplikovanom zranení ruky vrátil do života MMA rýchlym víťazstvom v nemeckom Frankfurte nad Michalom Pasternakom, ktorého porazil na páku ruky v prvom kole. Karlosa, ktorý od roku 2016 zo sedemnástich duelov prehral len jedenkrát (Attila Végh 2019), vyzval srbský knokauter, ktorý z trinástich výhier ukončil svojich súperov v jedenástich prípadoch. Skúsený Aleksandar Ilič sa prihlásil k boju s Vémolom po tom, čo do zápasu nenastúpil Rafael Xavier a do bitky vstupuje s jasným posolstvom. „Na konci zápasu budem novým kráľom Prahy! Vémola je falošný šampión a falošný človek.“ Podarí sa Karlosovi vrátiť na trón Oktagonu, alebo si srdcia fanúšikov získa 190 centimetrov vysoký Srb?

Kohout vs Legierski

Zápas, ktorý nemá favorita. Aj tak by sa dal opísať súboj Matouša Kohouta (6-4) s bývalým šampiónom organizácie Mateuszom Legierskim (7-1). Obaja sa mali stretnúť viackrát, no zakaždým do toho vstúpili okolnosti, ktoré napokon fanúšikom perfektný súboj nedopriali. Český borec má aktuálne na konte tri výhry v rade, pričom porazil Františka Fodora a rovnako Ardu Adasa na KO v druhom kole. Legierski si naopak po štyroch výhrach v organizácii „odskočil“ do zahraničnej organizácie, z ktorej sa po dvoch rokoch vracia na pôdu Oktagonu. Obaja preferujú boj v stand-upe, takže nás rozhodne čaká poriadna „štípaná“.

Macek vs Silander

Do klietky sa v Prahe vráti aj domáci borec Filip Macek (26-16), ktorý po nepríjemnej prehre s Jonasom Magardom, ktorá ho dlhšie obdobie trápila, posledne v prvom kole v apríli uškrtil Brazilca Ramona Martineza. Jednotku bantamu tentoraz preverí úspešní fín Mikael Silander (20-9), ktorý rovnako ako Filip preferuje boj na zemi. Silander už v kariére stihol poraziť Tomáša Deáka a zápasil v najprestížnejších európskych organizáciách akými sú M-1 či ACA. V prípade triumfu Maceka je viac než pravdepodobné, že by sme ho mohli vidieť v odvete proti dánskemu „žralokovi“ Jonasovi Magardovi v boji o opasok šampióna.

Široký vs Fiala

Okrem Daniela Škvora, Davida Moona či Michala Konráda sa v klietke na gala Oktagon 34 do zápasu postaví aj Jan Široký, ktorého čaká odveta s Tomášom Fialom. Široký už v kariére preveril Vojta Barboríka či Ronyho Paradeisera a tentoraz mu po výhre nad Marekom Bartlom v ceste stojí súper, s ktorým sa stretol v roku 2017. Z predchádzajúceho súboja vzišiel víťazne na konci aj napriek väčšej presnosti a aktivite súpera Široký. Tomáš Fiala neskôr podal protest, ktorý bol netradične úspešný a výsledok zápasu sa prepisoval na No Contest (bez víťaza). „Odvetu som vtedy hneď prijal. Osobne sa už moc teším na to, kedy si s Tomášom znova ťukneme,“ konštatoval Široký v roku 2017.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, rk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Foto
Martin Pospíšil chýbal v zostave Slovenska: Ramsay ozrejmuje dôvod!
(ilustr. foto)
Klimatická zmena má na čmeliaky katastrofálny vplyv: Hrozí im... Toto neveští nič dobré
Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo obchod s Izraelom: Nechceme tu vidieť konflikt, krv a slzy, vysvetľuje Erdogan
Foto
Fastfood do seba tlačila 5-krát denne: Vyjedla sa na 127 kilogramov! Uvidíte ju teraz, odpadnete
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v stíhačke F-16, ktorú ovládala umelá inteligencia.
Foto
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v unikátnom stroji: Pozrite sa, čo dokáže! Reakcia hovorí za všetko
Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu