Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.07.2022 08:35 | Šport | Tenis

Djokovič priznal, že sa poriadne vytrápil: Trocha mi to trvalo!

Srbský tenista Novak Djokovič (35) bude súperom Taliana Jannika Sinnera (20) vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom Wimbledone.

Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v osemfinále Holanďana Tima van Rijthovena 6:2, 4:6, 6:1, 6:2. Držiteľ voľnej karty, ktorý je vo svetovom rebríčku ATP na 104. mieste, favorita trápil, výborne podával a účinne využíval bekhendový slajz.

Od začiatku tretieho setu však na centri dominoval Djokovič. "Trochu mi trvalo, kým som si zvykol na tempo súpera. Podmienky pod strechou sú iné, takže sa tomu bolo treba prispôsobiť, ale nakoniec som to zvládol," povedal po zápase Djokovič, ktorý natiahol svoju víťaznú sériu vo Wimbledone na 25 zápasov. Potešilo ho, že duel ukončil ešte pred jedenástou hodinou večer miestneho času a pochválil aj výkon Van Rijthovena: "Je novou tvárou na okruhu a nebolo to proti nemu ľahké. Má talent, dobré podanie a silný forhend."

Sinnner prvýkrát v kariére postúpil do wimbledonského štvrťfinále, keď v pozícii turnajovej desiatky zvíťazil nad nasadenou päťkou Španielom Carlosom Alcarazom 6:1, 6:4, 6:7 (8), 6:3. "Dnes to bol špeciálny deň. Wimbledonský center oslavuje storočnicu a som rád, že som k tomu prispel kvalitným tenisom. Carlos je na každom povrchu veľmi nepríjemný súper. Dokáže vrátiť aj nemožné, všetko vybehá. Je to milý človek a klobúk dolu, čo v takom mladom veku už dosiahol. Po prehratom tajbrejku, v ktorom som nevyužil tri mečbaly, to nebolo jednoduché. Pred začiatkom štvrtého dejstva som sa však dokázal dobre skoncentrovať a dotiahol som zápas do úspešného konca," uviedol taliansky daviscupový reprezentant v pozápasovom rozhovore.

Belgičan David Goffin sa stal prvým štvrťfinalistom, keď vyradil nasadenú dvadsaťtrojku Američana Francesa Tiafoea po päťsetovom boji 7:6 (3), 5:7, 5:7, 6:4, 7:5. Celkovo zahral 58 winnerov vrátane 18 es. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti domácemu Britovi Cameronovi Norriemu, ktorý ako nasadená deviatka zdolal Američana Tommyho Paula 6:4, 7:5, 6:4.

Muži - dvojhra - osemfinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Tim van Rijthoven (Hol.) 6:2, 4:6, 6:1, 6:2, Jannik Sinner (Tal.-10) - Carlos Alcaraz (Šp.-5) 6:1, 6:4, 6:7 (8), 6:2, Cameron Norrie (V. Brit.-9) - Tommy Paul (USA-30) 6:4, 7:5, 6:4, David Goffin (Belg.) - Frances Tiafoe (USA-23) 7:6 (3), 5:7, 5:7, 6:4, 7:5

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký exprezident Donald Trump
Trump prezradil viac o potenciálnom viceprezidentovi: Túto osobu by ste po jeho boku hľadali márne
Prezidentka SR Zuzana Čaputová v piatok ráno pricestovala do Kyjeva na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny.
Čaputová navštívila na Ukrajine ďalšie miesta: Našu pomoc si nesmierne vážia! Nádherné slová miestnych
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) oceňuje vojakov počas návštevy ukrajinskej 110. mechanizovanej brigády v Avdijivke na Ukrajine 29. decembra 2023.
Ruská ofenzíva je v plnom prúde! Zelenskyj odhalil prioritu číslo jeden: Situácia je mimoriadne napätá
Policajti počas potýčky s demonštrantmi na opozičnom proteste proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu v gruzínskej metropole Tbilisi.
Gruzínska vláda sa opätovne pokúša presadiť kontroverzný zákon: Ľudia sa búria, prirovnávajú ho k…
Bývalý slovenský futbalista bol ako nepríčetný: Po dedinskom zápase sa takmer pobil s fanúšikom!
(ilustr. foto)
Vysoký krvný tlak je tichý zabijak: Máte tieto príznaky? Volajte sanitku!
Foto
Beckham priznal, čo sa naozaj dialo na oslave so Spice Girls! Tak TOTO nečakal
Polárna žiara v štvrti Bory v Bratislave 11. mája 2024.
Zlá správa pre všetkých nadšencov polárnej žiary: Tento faktor môže zamiešať karty, čo tvrdia odborníci?
Ilustračné foto
Najprv sa pohádali, potom ho († 56) bodol do hrude: V prípade nastal posun, takto to vyhodnotila polícia
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Blanár odcestoval na Ďaleký východ: Vieme, o čom sa bude zhovárať so svojím náprotivkom
(ilustr. foto)
Máte radi olivy? Po týchto faktoch vás možno prejde chuť! To ste o nich netušili
Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách.
Foto
Krajinu sužujú ničivé záplavy: Prírodný živel usmrtil stovky ľudí, bilancia obetí stále stúpa