Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.06.2022 16:35 | Šport | Hokej

Slovenská hviezda nevylučuje pokračovanie v KHL: Za jeden rok tam zarobím viac, ako za päť rokov inde!

Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Jurčo si nemyslí, že by hraním v KHL podporoval vojenský konflikt na Ukrajine.

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo je momentálne bez angažmánu. V uplynulej sezóne absolvoval premiéru v nadnárodnej KHL, kde odohral spolu 22 zápasov za kazašský klub Barys Nur-Sultan s bilanciou päť gólov a osem asistencií. Dvadsaťdeväťročný Košičan si tiež zahral druhýkrát v kariére na ZOH, gólom a prihrávkou v siedmich dueloch pomohol slovenskej reprezentácii k zisku bronzových medailí v Pekingu.

"Sezónu hodnotím fajn. Mal som neskorý začiatok, pretože som si potreboval trochu oddýchnuť. KHL je úplne iná ako NHL a AHL. Hrá sa v nej menej fyzický hokej a keďže som už mal viaceré ťažké zranenia, mne osobne to vyhovovalo. Cítil som sa teda dobre, sezóna bola super a všetko to vyšperkoval ten olympijský bronz," zhodnotil Jurčo ročník 2021/2022 pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Dvojnásobného víťaza Calderovho pohára trápili v ostatnom čase zdravotné problémy, pre ktoré nemôže trénovať naplno. "Vzhľadom na tie moje zranenia sa musím pripravovať individuálne a nemôžem robiť 90 percent vecí, ktoré robia iní. Potom začnem komunikovať s klubmi a siete by sme chceli s agentom rozhodiť tak v polovici augusta," vysvetlil skúsený krídelník, ktorý nevylučuje svoje zotrvanie v KHL. "Ja si to predstaviť viem. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia s vojnou a ostatnými vecami. Osobne však nie som proti."

Účastník 231 zápasov v zámorskej NHL v kluboch Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks, Edmonton Oilers a Vegas Golden Knights nechápe kritiku voči hráčom pôsobiacim v KHL: "Je to každého osobná vec. Ak tam niekto podpíše zmluvu, tak to neznamená, že podporuje vojnu. Hokejisti musia myslieť na svoje rodiny a deti. Potrebujeme ich zabezpečiť a jedna sezóna v KHL môže vyniesť viac ako päť sezón inde. Je to jednoducho naše povolanie. To neznamená, že podporujeme vojnu. Každý rozumný človek je proti nej, ale keď nepodpíšeme kontrakty v KHL, tak to neznamená, že by zrazu vojnu ukončili."

Odchovanec HC Košice mal veľmi úspešnú juniorskú kariéru. V zámorí sa stal dvakrát šampiónom kanadskej súťaže QMJHL s tímom Saint John Sea Dogs, v sezóne 2010/2011 sa s ním tešil aj zo zisku prestížneho Memorial Cupu. V AHL triumfoval v roku 2013 s mužstvom Grand Rapids Griffins a o šesť rokov neskôr aj s klubom Charlotte Checkers. Za Slovensko hral na MS hráčov do 18 rokov, dvoch MS juniorov aj na troch seniorských svetových šampionátoch. Olympijskú premiéru zažil v roku 2014 v ruskom Soči.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Ich cesta sa rýchlo zmenila z dovolenky snov do nočnej mory.
Odleteli na dovolenku snov, domov sa vrátila iba ona: Jej manželovi teraz hrozí 12 rokov za mrežami!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly.
Foto
Čínsky prezident po dlhšom čase opäť v Európe: Vieme, čo bude kľúčovou prioritou návštevy
Macron podporil Netanjahua uprostred náročných rokovaní: Ako to vyzerá so šancami na prímerie?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!
Ilustračné foto
Vodiči, buďte opatrní: Na časti D2 bude prejazdný len jeden pruh
Helena Vondráčková.
Foto
Helena Vondráčková je v Bardejove! A takúto FOTO by ste od divy teda nečakali
Fanúšikovia jej často udeľujú titul najkrajšej ženy sveta.
Foto
Tá má teda guráž: Atlétka zverejňuje pikantné fotky, fanúšikovia sú do nej zbláznení!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Na izraelskú vládu sa valí kritika: Porušuje ľudské právo?!
Pálenie záhy trápi mnoho ľudí.
Foto
Neustále pálenie záhy? Nezúfajte: 4 TRIKY, ktoré trápenie zastavia!
Na archívnej snímke z 25. apríla 2024 kamióny, ktoré privážajú humanitárnu pomoc pre obyvateľov Pásma Gazy
Humanitárna kríza v Gaze: Teraz to bude ešte horšie, aha, k čomu sa priznal Hamas
V Titanicu hral postavu kapitána "nepotopiteľnej" lode.
Foto
Zomrel kapitán († 79) z Titanicu! Na FOTO krátko pred smrťou bol na NEPOZNANIE
Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.
Rázny krok z Česka! S tým Putin nebude spokojný: Znamená to len jednu vec