Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.06.2022 06:00 | Šport | Motorizmus

Na prvý bod malý Schumi stále čaká: Po skvelej kvalifikácii ho na VC Kanady zradilo auto

Čakanie na prvý bod trvá! Mick Schumacher (23), syn sedemnásobného majstra sveta Michaela Schumachera (53), bol na VC Kanady v hre o najmenej šesť bodov.

Lenže v 20. kole skončil pre technický problém, a to ho po najlepšom kvalifikačnom výsledku v kariére(6. miesto) riadne hnevalo. Jeho prvá reakcia v tímovom rádiu musela byť vypípaná, a potom zhrnul pilot Haasu svoje sklamanie do týchto slušných slov: „Cítim sa, ako keby sme urobili zákusok, ale nedali sme naň polevu!“ 

Mickovo prekliatie pokračuje! V deviatej zákrute 20. kola viditeľne spomalil, a nakoniec musel odstaviť svoj Haas s technickým problémom. Pravdepodobne ide o problém s pohonnou jednotkou, tvrdil jeho tím. Pre Micka je to naozaj trpké - pretože dovtedy to s ním vyzeralo tak dobre...

V skvelej kvalifikácii si zabezpečil 6. miesto na štartovom rošte, v priebehu nedeľných pretekov jazdil na siedmej priečke, za čo by bolo šesť majstrovských bodov. Jeho tímový inžinier Gary Gannon mu do vysielačky povedal:

„Prepáč, kamarát. Bol si v kurze.“ Mickovou odpoveďou bolo dlhé pípanie, keďže seriál F1 cenzuruje nadávky jazdcov v rádiu.

Niečo na pípanie určite vyhŕklo aj z jeho mamy Corinny (53), ktorá po sobotnej kvalifikácii dlho objímala svojho syna v paddocku amerického tímu, kde žiarila šťastím. Určite nik viac neželá konečne prvý bod svojmu Mickovi ako mama! Ona a aj samotný pilot cítia rastúci tlak na Micka a kritiku pre príliš veľa nehôd a kolísavé výkony.

„Dúfal som vo viac. Pre mňa a tím. Stále verím, že sa všetko obráti. Keď to dokázal môj otec, dokážem to aj ja,“ vyhlásil pre portál bild.de syn legendárneho sedemnásobného majstra sveta, ktorému sa určite dostali do uší chýry, že vedenie jeho tímu na čele s Güntherom Steinerom pomaly stráca trpezlivosť s ním, a že už našlo jeho nástupcu, ktorým by sa mal stať o päť rokov starší Antonio Giovinazzi, ktorý v seriáli efjednotky jazdil, a to v rokoch 2019 - 2021 a v súčasnosti preteká v seriáli Formula E.

Mickova špecialita

Syn nemeckého klasika Michaela Schumachera je tiež závislý na rýchlosti! Pilot tímu Haas to zatiaľ predvádza na rozbitých monopostoch, ale aj vo veľkých problémoch na trati.

Tie zažil hneď dva, a to v Džidde, a potom v Monte Carle, kde monopost rozlomil na dve časti, pohľad na vrak bol hororový!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: @Nový Čas, uka

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Foto
Martin Pospíšil chýbal v zostave Slovenska: Ramsay ozrejmuje dôvod!
(ilustr. foto)
Klimatická zmena má na čmeliaky katastrofálny vplyv: Hrozí im... Toto neveští nič dobré
Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo obchod s Izraelom: Nechceme tu vidieť konflikt, krv a slzy, vysvetľuje Erdogan
Foto
Fastfood do seba tlačila 5-krát denne: Vyjedla sa na 127 kilogramov! Uvidíte ju teraz, odpadnete
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v stíhačke F-16, ktorú ovládala umelá inteligencia.
Foto
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v unikátnom stroji: Pozrite sa, čo dokáže! Reakcia hovorí za všetko
Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu