16.06.2022 15:27 | Správy | Domáce správy

Blahovi zrušili najobľúbenejšiu aktivitu, teraz neprestáva prekvapovať: Otvorený list Facebooku!

Poslanec a podpredseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Ľuboš Blaha sa ohradil voči dôvodom, prečo mu tento týždeň na sociálnej sieti Facebook odstránili jeho stránku. Tieto dôvody sú podľa poslanca nepravdivé. Blahova stránka mala vyše 170-tisíc sledovateľov.

„Ak by existovali regulárne verejné spôsoby opravných prostriedkov a odvolacích procesov, kde by som dostal možnosť obhájiť svoju pravdu, nezablokovali by ste ma. Takto ste len ako súkromná firma využili svoje represívne nástroje, aby ste sa na žiadosť slovenských vládnych politikov zbavili nepohodlného opozičného politika,“ napísal poslanec Blaha v otvorenom liste adresovanom sociálnej sieti. V tlačovej správe o tom informoval hovorca Smeru-SD Ján Mažgút.

Blaha mal šíriť nenávisť, pretože prirovnával amerických občanov k „psom“. Podľa politika ide o lživé obvinenie. „Keď som používal výraz ,americký mopslík’ či ,americký hafan’, vždy som ním označoval slovenských vládnych politikov, ktorí sa úslužne a servílne správajú k administratíve USA, či už je to prezidentka Čaputová, minister obrany Naď alebo minister zahraničia Korčok,“ uviedol Blaha.

Za nezmysel označil, že mal šíriť nebezpečné dezinformácie o zdraví. „Moje názory na očkovanie proti covidu sú legitímne a vždy som sa opieral o význačných vedcov, či už nobelistu Montagniera alebo slovenského onkológa Dr. Lakotu. V tomto jedinom prípade ste ma však upozornili na konkrétne porušenie vašich pravidiel a odvtedy som na vašej sieti názory Luca Montagniera nešíril, čo len potvrdzuje, že som mal záujem o férovú spoluprácu a boli ste to naopak vy, kto mi neskôr nebol ochotný konkretizovať údajné porušenia vašich pravidiel,“ napísal podpredseda Smeru-SD.

pokračovanie
Viac k téme:
Autor: SITA

Zemetrasenie v New Yorku zažila aj slovenská moderátorka Alexandra Orviská.
Váš Tip
New Yorkom otriaslo najsilnejšie zemetrasenie za 140 rokov, Orviská opísala sekundy strachu: Už to nechcem nikdy zažiť!
Ilustračná fotografia.
Smutná správa: Vo veku 87 rokov zomrela významná osobnosť dejín Bratislavy
Pre Caroline je tento boj špeciálne ťažký. Ona sa však nevzdáva.
Ak si nedá pozor, akékoľvek jedlo môže byť jej posledné: Žena trpí vzácnou chorobou! Je alergická skoro na všetko
Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal.
Nie tréner, ale diktátor: Raz si pred hráčmi stiahol nohavice a...
Chlapcova rodina teraz šíri povedomie o zástave srdca, ktorá sa môže stať aj dieťaťu.
Chlapček omdlel počas zápasu, začal sa boj o život: Pozor, to sa môže stať aj vášmu dieťaťu!
Predseda strany Smer-SD Robert Fico, líder Hlasu-SD Peter Pellegrini a šéf Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko dnes podpísali koaličnú zmluvu
Hlas nezdieľa názor Fica o poste šéfa parlamentu: Koaličná zmluva sa nezmenila!
Šéfkuchár Gordon Ramsay.
Gordon Ramsay zažíva ťažké časy: Reštaurácia za milióny je v problémoch! Vyhrážky a vlečenie po súdoch
Premiér SR Robert Fico.
Komu pripadne kreslo predsedu parlamentu? Fico v tom má jasno: TOTO by bolo pre Slovensko najlepšie riešenie!
Máziková a Oňová predvedú šou.
Gizka Oňová sa spojila s Evou Mázikovou: Duo, aké ešte Slovensko nezažilo!
Nie je vylúčené, že útok v Austrálii v nákupnom centre, bol teroristický
Panika a strach pri útoku v nákupnom centre v Austrálii: Terorizmus nie je vylúčený, počet mŕtvych a ranených stúpa
Red overhead cable car cabin in the mountains
V blízkosti obľúbeného dovolenkového rezortu sa zrútila lanovka: Ľudia sú stále uväznení v kabínach