Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Ján Slávik končí, v košickej nemocnici sa vystriedalo 7 šéfov za 12 rokov: Čo mu zlomilo väz?!

Rok! Tak dlho vydržal vo funkcii Ján Slávik (58), ktorý od 1. júna už nie je generálnym riaditeľom Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach.

„Tešia ma projekty modernizácie jednotlivých objektov, ale aj na klinikách a oddeleniach. Zrekonštruovali sa jisky, izby pre pacientov, rozbehli sme projekty verejného obstarávania liečiv i nákupu prístrojovej techniky za 2,5 milióna eur. Som pyšný aj na to, že sme nezvyšovali dlh, vyrovnali sme všetky nesplatené pohľadávky. Pripravený je veľký projekt modernizácie nemocnice s urgentným príjmom i nadštandardnou pôrodnicou,“ povedal na margo svojej ročnej etudy na čele UNLP a dodal: „Podarilo sa aj napriek pandémii stabilizovať zdravotnícky personál, pričom prvýkrát mali zamestnanci aj 13. plat. Menili sme aj manažérov a menej súčinný som bol pri prepise majetku nemocnice v prospech susedného Východoslovenského onkologického ústavu, lebo by nám zabrali plochu a konkrétne psychiatria by sa nemala kam presťahovať,“ zhodnotil na záver svoje pôsobenie Slávik, ktorý novému manažérovi zaželal veľa šťastia a úspechov.

Aký malo ministerstvo zdravotníctva dôvod na odvolanie generálneho riaditeľa, sa Novému Času do uzávierky nepodarilo zistiť. Na naše otázky nereagovalo.
 

Stanovisko MZ SR:

Vo vedení Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice a Detskej fakultnej nemocnice Košice dochádza od 1. júna 2022 k zmene. V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice sa mení zriaďovacia listina, trojčlennú radu riaditeľov nahradí jednoosobový štatutárny orgán. Minister zdravotníctva SR do čela tejto nemocnice vymenoval MUDr. Ľuboslava Beňu. Zmena nastáva aj vo vedení Detskej fakultnej nemocnice Košice, kde sa povereným riaditeľom od 1. júna stane MUDr. Andrej Koman. Nemocnice povedú až do riadneho výberového konania, najdlhšie na dobu šesť mesiacov.

Riaditeľkou Detskej fakultnej nemocnice bola doteraz MUDr. Jaroslava Feketeová, ktorá opúšťa funkciu z osobných dôvodov. Univerzitnú nemocnicu L. Pasteura doteraz viedla rada riaditeľov v zložení generálny riaditeľ - MUDr. Ján Slávik, MBA, výkonný riaditeľ pre liečebno-preventívnu starostlivosť – MUDr. Ľuboslav Beňa, PhD. a funkcia výkonného riaditeľa pre vedu výskum a vzdelávanie bola neobsadená.

K zmene zriaďovacej listiny dochádza od 1. júna 2022 aj v Národnej transfúznej službe. Kolektívny (trojosobový) štatutárny orgán – rada riaditeľov v zložení generálny riaditeľ, ekonomický riaditeľ a medicínsky riaditeľ, sa mení na jednoosobový štatutárny orgán. Na čele NTS bude od 1. júna Ing. Ivan Oleár, MBA, ktorý bol vymenovaný ministrom zdravotníctva SR na dobu určitú, do obsadenia miesta úspešným uchádzačom výberového konania, najdlhšie na 6 mesiacov

 

Kto už riadil UNLP

2010 - 2011 - Iveta Marinová

2011 - 2012 - Tomáš Sieber

2012 - 2014 - Ladislav Rosocha

2014 - 2020 - Milan Maďar

2020 - 2021 - Vladimír Grešš

2021 - 2022 - Ján Slávik

2022 - ? - Ľuboslav Beňa

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zdeněk Kovář, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo