Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.06.2022 15:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy
VideoVáš Tip

Hrozivé video z Handlovej rieši mestská polícia i sociálka: Prehovorila mama detí, ktoré behali po parapete na 7. poschodí!

Behá z toho mráz po chrbte. Zábery, na ktorých dvojičky Jessica a Mia (6) prebehli po vonkajšej parapetnej doske okna na 7. poschodí paneláku v Handlovej, šokovali celé Slovensko.

Podľa obyvateľov protiľahlej bytovky to neurobili prvýkrát. Susedia poslali video do médií, na jeho základe prišli mestskí policajti a nešťastných rodičov si predvolal sociálny odbor v Handlovej, aby záležitosť vysvetlili. Mama dvojčiat je z toho, čo sa stalo, nešťastná. Pýta sa však, prečo niekto zo susedov verejne vyvesili video a neprišiel ich najskôr upozorniť. 

Ľudia v paneláku nemajú na rodinu zlého slova. Otec dievčat pracuje v zahraničí, chodieva do práce na viac dní a mama sa o deti stará. „Nejde o asociálnu rodinu, žijú slušným, usporiadaným životom, majú štyri deti. Dvojičky sú veľmi milé a živé, netušili sme, že by boli schopné vyviesť takúto hlúposť,“ povedal sused. Obyvatelia protiľahlého obytného domu však majú iný názor. „Konečne sa to začalo riešiť, neurobili to prvýkrát. Niekto sa už nahneval a zverejnil video na sociálnej sieti, lebo netušíme, kde majú rodičov, ale ten pohľad bol strašný,“ vyjadril sa jeden z nich.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Dvojičky mali podľa našich informácií vystihnúť čas chvíľkovej nepozornosti staršej sestry (15), keď si mama Veronika odbehla do obchodu. „Nie som schopná ani vyjsť na ulicu, som z toho v šoku,“ povedala Novému Času Veronika. „Netušila som, že to robia, neviem si predstaviť, čo sa mohlo stať. Desí ma aj to, že niekto zo susedov namiesto toho, aby okamžite kontaktoval nás rodičov, nakrúca video a verejne ho vyvesí. Na čo ten človek čakal? Keď dieťa spadne?“ pýta sa nešťastná žena, ktorá ťažko spracováva nielen konanie malých dcér, ale aj postup dospelých ľudí zo susedstva.

K situácii sa však ďalej odmieta vyjadriť aj kvôli verejnému odsúdeniu, ktorého sa desí a ktorému už podľa jej slov ako rodina čelia. Zverejnenie videa s dievčatkami bez ich súhlasu riešia s právnikmi. Takýto postup okolia označila za nesprávny na sociálnej sieti aj mestská polícia z Handlovej.

„S matkou maloletej bol spísaný úradný záznam a vec bude ďalej riešená sociálnym oddelením mesta Handlová. V tomto prípade autor videa konal nesprávne, pretože skutok v danej chvíli nenahlásil na políciu a video uverejnil na sociálnu sieť.“ Muži zákona zároveň vyzvali obyvateľov, aby v prípade takéhoto ohrozenia zdravia a života bezodkladne kontaktovali mestskú alebo štátnu políciu. Podľa informácií z rodiny už mama z preventívnych dôvodov vymontovala kľučky na oknách, aby sa situácia nezopakovala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: roj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?