Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.05.2022 07:01 | Správy | Zahraničné správy
FotoVideo

V Moskve vítali účastníkov invázie potleskom, z oceliarní Azovstal evakuovali všetkých starcov, ženy a deti

Rusko začalo vo štvrtok 24. februára masívny vojenský útok na Ukrajinu. Prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom nočnom videoprejave popísal „katastrofálny“ nedostatok lekárskych služieb a liekov v oblastiach pod ruskou kontrolou. Ukrajinskí obrancovia oceliarní Azovstaľ v meste Mariupol obvinili v piatok ruské sily z ostreľovania počas evakuácie civilistov. Všetko dôležité sme spoločne sledovali v ONLINE prenose.

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Dnešný ONLINE prenos je na konci. Situáciu budeme podrobne sledovať aj v nedeľu.

1:53 Približne 1,16 milióna ľudí bolo od začiatku invázie Kremľa na Ukrajine odvezených z ukrajinského územia do Ruska. Uviedlo to ruské ministerstvo obrany, na ktoré sa v sobotu odvolala tlačová agentúra DPA. Rusko spustilo inváziu 24. februára.

1:31 Veliteľ skupiny ukrajinských vojakov, nachádzajúcich sa stále v oceliarňach Azovstaľ v obkľúčenom ukrajinskom meste Mariupol, v sobotu niekoľko hodín po evakuácii posledných civilistov z oceliarní znova požiadal o pomoc.

0:22 Bomba zasiahla v sobotu dedinskú školu neďaleko východoukrajinského mesta Lysyčansk. Nachádzal sa v nej posledný obecný bunker a počas prebiehajúcich sobotňajších bojov sa v ňom ukrývalo približne 90 ľudí, informovali miestni predstavitelia. Citovala ich tlačová agentúra DPA.

23:14 Bývalý veľvyslanec USA v Rusku za vlády prezidenta Baracka Obamu, Michael McFaul, vyzval v sobotu diplomatov v Moskve, aby sa nezúčastnili na ruských oslavách Dňa víťazstva nad fašizmom v pondelok 9. mája. V sobotu večer o tom informoval portál britského denníka The Guardian.

22:15 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že z areálu bolo zachránených viac ako 300 civilistov. Viac sa dočítate TU.

19:32 Ruský prezident Vladimir Putin verí, že musí zdvojnásobiť svoje vojnové úsilie na Ukrajine, aby dosiahol pokrok. Na konferencii organizovanej denníkom Financial Times to dnes uviedol riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) William Burns. CIA podľa neho ale nezaznamenala žiadne známky toho, že sa Rusko chystá použiť na Ukrajine taktické jadrové zbrane.

"(Putin) je v rozpoložení, keď neverí, že si môže dovoliť prehrať. Myslím, že práve teraz je presvedčený, že vystupňovanie operácií mu stále umožní dosiahnuť pokrok," povedal Burns, ktorý v rokoch 2005 až 2008 pôsobil ako veľvyslanec USA v Rusku . CIA ale nemá žiadne konkrétne dôkazy o tom, že by sa pripravoval na nasadenie alebo dokonca použitie jadrových zbraní.

18:58 Z oceliarní Azovstal v ukrajinskom Mariupole už boli evakuovaní všetci starci, ženy a deti. Na sieti Telegram to oznámila ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková. Ukrajinská vláda predtým uviedla, že z Azovstalu, ktorý oblieha ruská armáda, sa dnes podarilo evakuovať 50 ľudí.

18:48 Ruský prezident Vladimir Putin sa na pozadí osláv 77. výročia konca druhej svetovej vojny snaží "prekrútiť históriu", aby "ospravedlnil svoju nevyprovokovanú a brutálnu vojnu proti Ukrajine". Vyhlásil to v sobotu americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.

18:45 Na jednej z hlavných kyjevských ulíc stojí nová socha autora Dmytra Iva, ktorá je vyobrazením Vladimíra Putina. Dielo nesie názov "Zastrel sa" a na doštičke vedľa sochy sa píše: "História má pre vojnových zločincov dva osudy: súd, alebo... Putler, chápeš tú správu?" O novej inštalácii na svojom twitterovom účte informovala ukrajinská novinárka BBC Myroslava Petsaová.

Socha má farbu hrdzavého železa a tvorí ju tri časti a podstavec. Vyobrazuje hlavu ruského prezidenta s pištoľou v ústach, ktorú drží jeho vlastná ruka. Autor sochu umiestnil len niekoľko metrov od miesta, kde do roku 2013 stávala socha Vladimira Iľjiča Lenina.

 

 

17:33 Ruské rakety vzduch-zem zasiahli dve lokality v ukrajinskom meste Sumy, ktoré sa nachádza pri ruských hraniciach. Útok potvrdil guvernér Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj aj guvernér susednej ruskej Kurskej oblasti Roman Staraovojt. Podľa Žyvyckého boli zranení pohraničníci. Guvernér Kurskej oblasti obyvateľov regiónu ubezpečil, že na ruskom území sa nebojuje a ich životy nie sú ohrozené. Informuje o tom portál bbc.com. 

17:10 Polícia v Berlíne zakázala vyvesenie ruských a ukrajinských vlajok na pamätníkoch druhej svetovej vojny počas podujatí pripomínajúcich výročie skončenia vojny. Počas osláv v nedeľu a pondelok budú v Berlíne zakázané aj vlajky samozvaných ľudových republík vyhlásených v Doneckej a Luhanskej oblasti a znaky V a Z symbolizujúce ruskú vojnu na Ukrajine.

Veľvyslanec Ukrajiny v Nemecku Andrij Melnyk vyjadril rozhorčenie a uviedol, že zákaz znamená rovnaký prístup k obeti aj k agresorovi. „Šokovalo nás, že berlínska polícia zakázala počas 8. a 9. mája ukrajinské vlajky," povedal. „Je to facka Ukrajine a ukrajinskému ľudu," dodal. Informuje o tom portál bbc.com.

 

 

17:08 Umelecké diela Ľvovskej národnej galérie, z ktorých mnohé boli na začiatku ruskej vojenskej invázie umiestnené do bezpečia, opäť vystavia v rôznych budovách v Ľvovskej oblasti ležiacej na západe Ukrajiny. TASR o tom informuje na základe správy televízie BBC.

Riaditeľ Ľvovskej národnej galérie Taras Vozňak pre denník The New York Times uviedol, že opätovné vystavenie umeleckých diel je znakom ukrajinského vzdoru. "Cieľom (ruského prezidenta) Putina je teraz spraviť z Ukrajincov nikoho... Aby sme ukázali, že žijeme, otvorili sme niekoľko pobočiek (galérie)," uviedol Vozňak.

16:29 Z komplexu mariupolských oceliarní Azovstal sa dnes podarilo evakuovať ďalších 50 ľudí. Oznámili to najprv úrady Doneckej oblasti a po nich to potvrdila ukrajinská vláda. Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak povedal na sieti Telegram, že je evakuácia ťažká. "Rusi neustále provokujú, neprestali strieľať, pokračovali v útokoch. Podarilo sa nám ale odviezť 50 civilistov. Sú to ženy, deti a starí ľudia. Evakuačná operácia bude pokračovať, nezastavíme ju," napísal Jermak.

Otvoriť galériu

16:21 Ruský koncern Gazprom sa snaží uistiť európskych klientov, že stále môžu nakupovať plyn. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg. Gazprom napísal list svojim európskym klientom v snahe ubezpečiť ich, že môžu naďalej platiť za plyn bez porušenia sankcií. To je ďalší signál, že Rusko nemá záujem o prerušenie dodávok do Európy. Okrem hroziaceho výpadku príjmov by tiež malo problém, čo urobí s prebytočným plynom, keďže v dohľadnom čase nedokáže presmerovať jeho dodávky na iné trhy. Viac v článku.

16:08 Ukrajina v sobotu oznámila, že v blízkosti Hadieho ostrova v Čiernom mori zničila ďalšiu ruskú vojenskú loď. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP. Ukrajinské ministerstvo obrany uviedlo, že jeho armáde sa pomocou bezpilotného dronu Bayraktar TB2 podarilo pri Haďom ostrove, ktorý majú v súčasnoti pod kontrolou ruské sily, zničiť ruské vyloďovacie plavidlo triedy Serna a obranný protilietadlový systém.

"Ukrajinský Bayraktar TB2 zničil ďalšiu ruskú loď... Tradičná prehliadka ruskej Čiernomorskej flotily 9. mája sa tento roku bude konať v blízkosti Hadieho ostrova, a to na dne mora," uviedol ukrajinský rezort obrany na sociálnej sieti Twitter. K príspevku rezort zverejnil aj čiernobiele video, ktoré zachytáva výbuch na lodi.

 

 

16:06 Washington koordinuje vojenské operácie na Ukrajine, čo sa rovná priamemu zapojeniu do vojenských operácií proti Rusku. Na sociálnej sieti Telegram to napísal šéf dolnej komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin. Viac v článku.

15:55 Vojna na Ukrajine je podľa ministra obrany SR Jaroslava Naďa (OĽaNO) dôkazom, že zlo a nenávisť vo svojej najhoršej podobe sú tu stále prítomné. Uviedol to dnes v priestoroch Múzea SNP v Banskej Bystrici na pietnej spomienke venovanej 77. výročiu ukončenia druhej svetovej vojny – Deň víťazstva nad fašizmom. Informovala o tom hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková. Viac v článku.

15:41 Rusko dnes usporiadalo generálnu skúšku vojenskej prehliadky, ktorou si krajina 9. mája pripomenie porážku nacistického Nemecka v roku 1945. Do pondelkového sprievodu na Červenom námestí v Moskve sa zapoja aj účastníci ruskej invázie na Ukrajinu, informovala agentúra TASS.

Ruskí výsadkári, ktorí sa zúčastnili invázie na Ukrajinu, boli aj na dnešnom nácviku prehliadky. Podľa spravodajcu agentúry TASS ich obecenstvo, ktoré sa prišlo na skúšku pozrieť, privítalo potleskom.

15:16 Ruská armáda vypálila niekoľko rakiet na Odesskú oblasť na juhu Ukrajiny. Podľa serveru The Kyiv Independent útok spôsobil materiálne škody na infraštruktúre, ale nie sú hlásené obete.

15:01 Na moskovskom Červenom námestí sa v sobotu konala skúška pondelňajšej vojenskej prehliadky pri príležitosti Dňa víťazstva Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne. TASR správu prevzala od agentúr AP a AFP. Viac v článku.

14:22 Rusko počas prvých troch mesiacov roka 2022 opustili takmer štyri milióny Rusov. Vyplýva to z oficiálnych štatistík, ktoré v sobotu zverejnila ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB). TASR správu prevzala od denníka The Guardian. Viac v článku.

13:53 Ruská armáda v sobotu vystrelila štyri rakety s plochou dráhou letu na ukrajinské prístavné mesto Odesa. „Nepriateľ pokračuje nielen vo fyzickom ničení ale aj v psychologickom tlaku na civilné obyvateľstvo," uviedla ukrajinská armáda, ktorá o útoku informovala. Dodala však, že výsledkom útoku neboli nijaké obete na životoch. Regionálna ukrajinská vojenská správa zároveň zverejnila videozáznam ukazujúci útok dronom na ruský hliadkový čln v Čiernom mori. Informuje o tom portál cnn.com.

13:52 Prezidentka SR Zuzana Čaputová zvažuje výber konkrétneho termínu návštevy Ukrajiny. Vyhlásila to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy s tým, že eviduje pozvanie od ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

"Chcem tam prísť s konkrétnym cieľom alebo účelom. Nechcem to uchopiť ako vojnovú turistiku," podotkla v relácii. Takáto návšteva je podľa nej spôsob vyjadrenia podpory Ukrajine.

13:12 Z moldavského separatistického regiónu Podnestersko, ktorý sa nachádza pri hraniciach s Ukrajinou, hlásili v sobotu ďalšie útoky. TASR o tom informuje na základe správ agentúr DPA a Reuters.

Podľa podnesterského ministerstva vnútra prišlo v noci na sobotu v Rybnickom rajóne nachádzajúcom sa na severe Podnesterska k najmenej štyrom útokom, ktoré vykonali dva drony. Ministerstvo zároveň zverejnilo fotografie kráterov, ktoré mali vzniknúť po výbuchoch, a uviedlo, že pri útokoch neutrpel nikto zranenia.

13:08 Podozrivé zariadenie, ktoré nemecká polícia našla v berlínskom dome, kde žijú aj novinári ruskej štátnej agentúry RIA Novosti, bolo zápalné. Nevznietilo sa. Napísala to v sobotu agentúra DPA s odvolaním sa na políciu. Či išlo o pokus útok, podľa nej nie je jasné. V budove sú aj kancelárie ďalších firiem.

12:53 Americká prvá dáma Jill Bidenová v sobotu v Rumunsku ocenila tamojšiu vládu a humanitárne organizácie za pomoc Ukrajincom utekajúcim pred ruskou inváziou. Prejavenú solidaritu označila za "úžasnú", ale aj len za začiatok, napísala agentúra AP.

Bidenová sa vyjadrila po brífingu na americkom veľvyslanectve v Bukurešti. Dozvedela sa na ňom, že Rumunskom prešlo od začiatku ruskej invázie 900 000 Ukrajincov, z ktorých väčšina pokračovala do ďalších krajín. Boli medzi nimi hlavne ženy a deti.

12:52 Moskovské Múzeum modernej ruskej histórie otvorilo začiatkom apríla výstavu s názvom "NATO. Kronika krutosti", ktorá návštevníkom ukazuje, ako aktivita Severoatlantickej aliancie (NATO) a jej spolupráca s Ukrajinou údajne viedli až k invázii na Ukrajinu. TASR správu prevzala od agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na vyjadrenia zamestnancov múzea.

Výstava je venovaná dejinám NATO a začína bombardovaním japonských miest Hirošimy a Nagasaki Spojenými štátmi v roku 1945, napriek tomu, že NATO bolo založené až o štyri roky neskôr. Vymenúva tiež bombardovania Juhoslávie v roku 1999, vojny v Iraku, Vietname a Afganistane a takisto vzťah NATO s Ukrajinou, ktorý podľa múzea "viedol až k terajšiemu konfliktu".

12:45 Taiwan uvalil sankcie proti Bielorusku, ktoré sú zamerané na export 57 moderných tovarov. Dôvodom je „aktívne zapojenie" Bieloruska do ruskej invázie na Ukrajine, uviedlo vo vyhlásení taiwanské ministerstvo hospodárstva. Sankcie sa týkajú napríklad telekomunikačného vybavenia a integrovaných obvodov. Sankcie v rovnakom rozsahu Taiwan začiatkom apríla uplatnil aj voči Rusku. Informuje o tom portál cnn.com.

11:35 Ukrajinec pred vojnou vyrábal repliky stredovekých brnení: Teraz zachraňuje životy iným.

11:16 Ruská armáda pri nočných útokoch zničila veľkú časť vojenského vybavenia dodaného na Ukrajinu z USA a európskych krajín. Oznámilo to v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zbrane dodané západnými štátmi boli zničené blízko železničnej stanice v Bohoduchive v Charkovskej oblasti. V noci podľa ministerstva ruská armáda zasiahla 18 ukrajinských vojenských cieľov, vrátane troch muničných skladov v blízkosti Odesy.

11:01 Ukrajinská armáda prvýkrát uviedla, že ruské sily začali vyhadzovať do vzduchu mosty, aby zabránili protiútokom na severovýchode krajiny. TASR informáciu v sobotu prevzala od spravodajskej stanice CNN, ktorá upozornila, že správu nedokáže nezávisle overiť.

Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl vo svojom najnovšom hodnotení uviedol, že "okupanti vyhodili do vzduchu tri cestné mosty" v oblastiach východne od mesta Charkov.

10:19 Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov jednomyseľne schválila prvé vyhlásenie od začiatku ruskej vojenskej akcie na Ukrajine a vyjadrila v ňom „silnú podporu" snahe generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa nájsť mierové riešenie „sporu" na Ukrajine. Stručné vyhlásenie, ktoré prijali na krátkom zasadaní v piatok, nepoužíva v súvislosti so situáciou na Ukrajine slová „vojna", „konflikt" alebo „invázia" ale ani ruské označenie „špeciálna vojenská operácia". Vyhlásenie „vyjadruje vážne znepokojenie v súvislosti so zachovaním mieru a bezpečnosti na Ukrajine" a „vyzýva všetky členské štáty, aby prijali v súlade s chartou OSN záväzok urovnávať svoje medzinárodné spory mierovými prostriedkami".

Počas nedávnej návštevy Moskvy a Kyjeva Guterres dosiahol dohodu s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským o evakuácii civilistov, predovšetkým z obliehaného mesta Mariupoľ.

10:07 Invázia ruskej armády na Ukrajinu premenila rumunský čiernomorský prístav Konstanca na životne dôležité námorné exportné centrum na vývoz ukrajinských plodín. TASR o tom informuje na základe správy AFP.

Pred vojnou Ukrajina vyvážala cez svoje prístavy 4,5 milióna ton poľnohospodárskych produktov mesačne, z toho 12 % globálneho exportu pšenice, 15 % kukurice a 50 % slnečnicového oleja.

09:53 Slovensko-ukrajinskú hranicu prekročilo v piatok 6. mája na vstupe do Slovenskej republiky 3 385 osôb. Z toho bolo 775 mužov, 1 967 žien a 643 detí. O dočasné útočisko požiadalo 254 ľudí. Na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu prešlo hraničnými priechodmi v piatok 2 741 osôb. Informoval o tom tlačový odbor kancelárie ministra vnútra.

Celkovo už slovensko-ukrajinskú hranicu na vstupe do Slovenskej republiky prekročilo viac ako 400-tisíc osôb, o dočasné útočisko požiadalo viac ako 74-tisíc z nich. Na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu prešlo hraničnými priechodmi od začiatku konfliktu viac ako 142-tisíc osôb.

09:45 Slovensko bude v pomoci vojnovým utečencom z Ukrajiny podľa predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) naďalej pokračovať v maximálnej možnej miere. Povedal to pri stretnutí s delegáciou poslancov Najvyššej rady Ukrajiny na čele s predsedom ukrajinsko-slovenskej Skupiny priateľstva Anatolijom Vjačeslavovyčom Kosťukhom v piatok 6. mája.

09:43 Americký prezident Joe Biden v piatok schválil ďalšie dodávky vojenského materiálu Ukrajine v hodnote 150 miliónov dolárov. Šéf Bieleho domu uviedol, že tento krok znamená, že jeho administratíva takmer vyčerpala rozsah pomoci Ukrajine, ktorú v marci schválil Kongres. Biden vyzval zákonodarcov, aby rýchlo schválili balík výdavkov v sume viac ako 33 miliárd dolárov, ktorý sa má čerpať do konca septembra. Americkí predstavitelia uviedli, že súčasťou najnovšej pomoci Ukrajine je 25-tisíc kusov delostreleckých granátov, radary, zariadenia na rušenie rádiového signálu a náhradné dielce.

08:54 Britská vláda sľúbila, že Ukrajine pošle 287 mobilných generátorov na výrobu elektriny nad rámec 569, ktoré už krajine darovala. Nové generátory, ktoré dokážu dodávať elektrinu pre takmer 8-tisíc domov, budú slúžiť nemocniciam, útulkom a ďalším nevyhnutným zariadeniam, uviedlo britské ministerstvo pre podnikanie, energetiku a priemyselnú stratégiu. Informuje o tom portál news.sky.com.

08:42 V prípade napadnutia členského štátu Európskej únie môžu dotknutej krajine poskytnúť pomoc aj ostatné členské štáty. Oproti pomoci zo strany Severoatlantickej aliancie (NATO) je v tom však niekoľko rozdielov, napísal ČTK v analýze Zdeněk Petráš z Centra bezpečnostných a vojensko-strategických štúdií Univerzity obrany. Niektoré členské štáty Európskej únie sa začali obávať o svoju bezpečnosť v súvislosti s konfliktom na Ukrajine, ktorú na konci februára vojensky napadlo Rusko.

07:19 Invázia ruských vojsk na Ukrajinu má negatívne dôsledky aj na zásoby drevoviny po celom svete. V ohrození tak sú aj dodávky, čo by mohlo spôsobiť rast cien základných produktov, ako sú papierové vreckovky alebo toaletný papier. Agentúre Bloomberg to povedal šéf spoločnosti Suzano Walter Schalka. Firma patrí k najväčším svetovým výrobcom buničiny.

07:17 Talianske úrady v piatok zabavili luxusnú jachtu Scheherazade (Šeherezáda), o ktorej sa špekulovalo, že patrí ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi. TASR informáciu prevzala od agentúry AFP.

 

 

Spomínaná jachta, ktorá kotví v Taliansku, je dlhá 140 metrov a má hodnotu až 700 miliónov dolárov (636 miliónov eur). Jej vlastnícke pozadie sa stalo predmetom vyšetrovania talianskej finančnej polície.

07:12 Polícia v nemeckom hlavnom meste Berlín zakázala na 8. a 9. mája pri 15 pamätníkoch a v ich bezprostrednom okolí vyvesovanie ruských a ukrajinských vlajok, ako aj zobrazovanie ďalších symbolov vrátane písmena "Z", ktoré sa stalo prejavom podpory ruskej agresie na Ukrajine. Dôvodom sú obavy, že medzi ukrajinskými a ruskými skupinami dôjde počas spomienkových akcií pri príležitosti 77. výročia konca druhej svetovej vojny k potýčkam a eskalácii. TASR prevzala správu z agentúry DPA.

07:01 Britský premiér Boris Johnson vyzval v piatok francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, aby zabránil vyjednávaniu s Kremľom spôsobom, ktorý nahráva ruskej interpretácii konfliktu na Ukrajine. S odvolaním sa na vyhlásenie britskej vlády to uviedla agentúra Reuters.

"Johnson zdôraznil, že je proti akýmkoľvek vyjednávaniam s Ruskom o podmienkach, ktoré dodávajú na dôveryhodnosti nepravdivým tvrdeniam Kremľa o invázii. Súčasne však zdôraznil, že je to na rozhodnutí ukrajinskej vlády," cituje agentúra z vyhlásenia britskej vlády.

07:00 Situáciu na Ukrajine sme sledovali aj v piatok. Všetko dôležité si môžete prečítať v súhrne dňa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR, SITA, ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
S Oľhovou sú dlhoročné priateľky.
Foto
Herečky Eva Pavlíková a Jana Oľhová o dlhoročnom priateľstve: Kamošky už z intráku?!
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Úbohé politikárčenie a zúfalstvo poslancov? Dolinkovú chcú odvolávať, ministerka reaguje
Teodor zatiaľ ťahal v zárobkoch za kratší koniec.
Foto
Joe Trendy sa pochválil lukratívnym kšeftom! Lobovala za neho v Markíze manželka Simona?
Tréner Craig Ramsay na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie.
Trénerský štáb sa s tým nebabral: V nominácii repre končí hneď pätica hráčov!
William a Kate sa brali 29. apríla 2011.
Foto
Williamovi a Kate krásne výročie nezničí ani boj s rakovinou: Romantická FOTO, ktorá vás chytí za srdce!
Primátor Matúš Vallo trvá na tom, že nové pracovné miesta priniesli skvalitnenie mestských služieb.
Kedy sa bude stavať električková trať pred SND? Toto je odhadovaný dátum
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina zápasí s časom: Zelenskyj vie, ako Rusko využíva situáciu! Meškanie USA spôsobilo vážne následky
Do kín mieri novinka Strážcovia galaxie 3.
FotoVáš Tip
Hollywoodske celebrity obsadzujú Bratislavu?! Po Samuelovi L. Jacksonovi sa u nás ukázala ďalšia MEGAHVIEZDA
Woman laying next to her boyfriend  holding her finger pressed against her lips
Muž odhalil manželkinu neveru: Keď videl, koho vášnivo bozkáva, zamieril rovno do krčmy!
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka to podpísala! Ide o 13. dôchodky: Čo sa zmení?