Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2022 15:53 | Šport | Futbal

Tréner obhajcu Weiss pred finále: Má to byť o emóciách, nie nenávisti

Obhajca triumfu vo futbalovom Slovnaft Cupe Slovan Bratislava hlási pred nedeľným finále 53. ročníka na NFŠ proti rivalovi z Trnavy maximálnu pripravenosť. Zdravotný stav kádra trénera Vladimíra Weissa (57) je dobrý, všetci hráči sú pripravení nastúpiť.

Na oficiálnej predfinálovej tlačovej konferencii sa kouč úradujúceho majstra nechcel baviť o peripetiách, ktoré sprevádzali organizáciu ostrosledovaného finále. Napokon sa duel uskutoční podľa plánu aj s divákmi, hoci so zníženou kapacitou z 22.500 na 16.500 divákov.

"Rozprávajme sa o futbale. Dva týždne sa rozpráva o bitkách, prosím, dávajte mi otázky na hráčov, na formu, o tom, že to bude o futbale, o pohárovom finále," povedal v úvode piatkového stretnutia s médiami tréner domácich. Finálové derby vníma ako sviatok. "Je to derby, je tu rivalita. Ale nastúpia dve historicky najlepšie mužstvá. Trnava dobre bráni a nie až tak dobre útočí. Ak chce pomýšľať na úspech, musí dať gól. Budú chcieť hrať aktívne, vieme čo náš čaká. Bude to o emóciách. Motivácia je prirodzená, nebudem to ešte viac hecovať. Nemá to byť o nenávisti, verím, že aj diváci to tak pochopia. Je to finále pohára, tým je povedané všetko."

Na tribúnach sa očakáva dobrá atmosféra, z Trnavy príde špeciálny vlak a aj domáci priaznivci budú chcieť svojim miláčikom vytvoriť čo najlepšiu atmosféru. "Pokiaľ príde 16.000 ľudí, budem rád. Verím, že to bude na tribúne fifty-fifty. Že tu bude priaznivá atmosféra, nech vyhrá dobrý futbal a lepší tím," uviedol Weiss. Kouč Slovana je spokojný so stavom kádra, v ktorom hlásili isté problémy opory, napr. Vladimír Weiss ml. "Všetci hráči trénovali, bolo nás 25 na tréningu. Všetci sú pripravení," potvrdil kouč 10-násobného víťaza SP.

Za kabínu slovanistov sa pre kamery postavil obranca David Hrnčár. Aj on si praje dobrý futbal, v slušnej atmosfére: "Súhlasím s trénerom, hrá sa pre divákov, dúfam, že atmosféra bude tomu zodpovedajúca. Verím, že príde veľa belasých fanúšikov a C-tribúna bude plná. Musíme ukázať, že budeme hrať dobrý futbal."

Pre 24-ročného zadáka bude nedeľné finále prvým v kariére. Kľúčovým podľa neho bude efektivita a organizácia. "Rozhodne dobrá organizácia hry, pričom základom bude dobrá defenzíva. Verím, že nedostaneme opäť gól a dáme ich čo najviac. Osobne sa teším, je to moje prvé finále. Verím, že bude víťazné."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
Ich cesta sa rýchlo zmenila z dovolenky snov do nočnej mory.
Odleteli na dovolenku snov, domov sa vrátila iba ona: Jej manželovi teraz hrozí 12 rokov za mrežami!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly.
Foto
Čínsky prezident po dlhšom čase opäť v Európe: Vieme, čo bude kľúčovou prioritou návštevy
Macron podporil Netanjahua uprostred náročných rokovaní: Ako to vyzerá so šancami na prímerie?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!
Ilustračné foto
Vodiči, buďte opatrní: Na časti D2 bude prejazdný len jeden pruh
Helena Vondráčková.
Foto
Helena Vondráčková je v Bardejove! A takúto FOTO by ste od divy teda nečakali
Fanúšikovia jej často udeľujú titul najkrajšej ženy sveta.
Foto
Tá má teda guráž: Atlétka zverejňuje pikantné fotky, fanúšikovia sú do nej zbláznení!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Na izraelskú vládu sa valí kritika: Porušuje ľudské právo?!
Pálenie záhy trápi mnoho ľudí.
Foto
Neustále pálenie záhy? Nezúfajte: 4 TRIKY, ktoré trápenie zastavia!
Na archívnej snímke z 25. apríla 2024 kamióny, ktoré privážajú humanitárnu pomoc pre obyvateľov Pásma Gazy
Humanitárna kríza v Gaze: Teraz to bude ešte horšie, aha, k čomu sa priznal Hamas
V Titanicu hral postavu kapitána "nepotopiteľnej" lode.
Foto
Zomrel kapitán († 79) z Titanicu! Na FOTO krátko pred smrťou bol na NEPOZNANIE