Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.05.2022 07:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Zelenskyj posiela odkaz ruským vojakom, z oceliarne Azovstaľ evakuujú civilistov

Vojna na Ukrajine pokračuje 67. dňom. Ruskí vojaci za sebou zanechávajú spúšť, ľudia prichádzajú o domovy a podľa odhadov si boje vyžiadali desiatky tisíc mŕtvych. Všetko dôležité spoločne sledujeme v ONLINE prenose.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

02:00 Tento online sa skončil. Aktuálne informácie v súvislosti s vojnou na Ukrajine vám sprostredkujeme opäť ráno od šiestej hodiny.

01:54 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjadril v nedeľu večer nádej, že evakuácia civilistov z ukrajinského mesta Mariupol bude v pondelok pokračovať. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

"Dúfam, že zajtra budú splnené všetky potrebné podmienky na to, aby mohli byť naďalej evakuovaní ľudia z Mariupola," povedal Zelenskyj v pravidelnom večernom videopríhovore. Privítal v ňom tiež, že v nedeľu sa podarilo z oceliarní Azovstaľ v Mariupole evakuovať okolo 100 ľudí.

01:00 Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v nedeľu uviedol, že jeho krajina sa snaží zabrániť jadrovej vojne a neblokuje úsilie v tomto smere. V rozhovore pre taliansku televíziu tiež povedal, že blížiace sa oslavy konca druhej svetovej vojny nebudú mať vplyv na operácie ruských síl na Ukrajine. TASR informácie prevzala zo stanice BBC a agentúry Reuters. Viac čítajte tu.

23:40 Ruské sily obnovili ostreľovanie oceliarní Azovstaľ v obliehanom ukrajinskom meste Mariupol hneď po tom, ako tam prebehla čiastočná evakuácia civilistov. V nedeľu to oznámil predstaviteľ ukrajinskej armády. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

22:18 Osem civilistov prišlo o život v Doneckej a Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny počas nedeľňajšieho ostreľovania ruskými silami. S odvolaním sa na tamojších predstaviteľov o tom informovala agentúra AFP.

19:58  V zariadení ruského ministerstva obrany neďaleko mesta Belgorod vypukol v nedeľu požiar, uviedol gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov s tým, že jedna osoba utrpela ľahké zranenia. TASR informáciu prevzala od agentúry AFP. Viac čítajte tu.

19:47 V okupovanom Berďansku začali vydávať ruské sobášne listy. Píše o tom ukrajinské vydanie Vgoroge s odvolaním sa na „kanály propagandistického telegramu“. V Berďansku 30. apríla obnovili prácu na matričnom úrade a šesť párov novomanželov už dostalo sobášne listy v ruskom štýle. Informáciu priniesol Denník N.

19:27 Nemecký kancelár Olaf Scholz v prvomájovom prejave v Düsseldorfe sľúbil ďalšiu pomoc Ukrajine, a to vrátane vojenskej. Od mnohých demonštrujúcich za to zožal hlasnú kritiku.

Scholz, ktorému bola dlho vyčítaná nedostatočne silná podpora Ukrajiny, odsúdil ruskú snahu násilím meniť hranice. „To je imperializmus. To v Európe nechceme,“ poznamenal.

V bojovnom prejave aj Kyjiv uistil o ďalšej podpore. „Peniaze, humanitárnou pomocou, ale musí byť tiež povedané: budeme ich podporovať, aby sa mohli brániť, dodávkami zbraní, ako to robia aj ďalšie európske krajiny,“ vyhlásil.

19:26 Ukrajinská armáda podľa šéfa vojenskej administratívy Charkivskej oblasti Oleha Sinehubova od ruských ozbrojených síl opätovne získala štyri obce. Sinehubov pre BBC povedal, že ukrajinskí vojaci získali úplnú kontrolu nad obcami Kutuzovka, Verchyna Rohanka, Slobidske a Prelensne. „V Kutuzovke približne sto ľudí, väčšinou starších obyvateľov a detí, žilo v studených suterénoch dva mesiace," dodal Sinehubov. Konštatoval však, že hoci sa situácia obyvateľov v regióne trochu zlepšila, bombardovanie pokračuje. Mesto Charkiv bolo jedným z prvých terčov ruskej armády na začiatku invázie na Ukrajinu.

19:25 Ukrajinská generálna prokurátorka uviedla, že počet vojnových zločinov od začiatku ruskej invázie, ktoré jej úrad vyšetruje, už stúpol na 9 158. Iryna Venediktovová konštatovala, že nové prípady prokuratúra otvára každý deň. Ide napríklad o úmrtia civilistov, deportácie ukrajinských občanov a detí na okupované územia a na územie Ruska. Informuje o tom portál cnn.com.

Venediktovová dodala, že Ukrajine v jej vyšetrovaní vojnových zločinov pomáhajú aj odborníci zo zahraničia. „Máme tím francúzskych expertov a expertov zo Slovenska. V utorok čakáme expertov z Litvy," uviedla.

18:25 Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že všetkých evakuovaných z Azovstaľa odviezli do dediny Bezimennoje, ktorú kontroluje Donecká ľudová republika. Evakuovaných, ktorí chcú ísť do oblastí kontrolovaných Ukrajinou, odovzdali zástupcom OSN a Červenému krížu. Informoval o tom Denník N s odvolaním na viaceré zdroje.

17:48 Nemecký kancelár Olaf Scholz v nedeľu odmietol kritiku, že jeho vláda neposkytuje dostatočnú a rýchlu pomoc Ukrajine brániacej sa pred ruskou ofenzívou. TASR prevzala správu z agentúry AFP. "Rozhodnutia (ohľadom Ukrajiny) som prijal rýchlo a v koordinácii s našimi spojencami," povedal Scholz pre nedeľník Bild am Sonntag.

17:42 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na mikroblogovacej sieti Twitter v nedeľu oznámil, že evakuácia civilistov z oceliarne Azovstaľ v juhoukrajinskom meste Mariupoľ sa začala a ako prvá odišla skupina približne 100 ľudí. Podľa Zelenského v meste Zaporižžia očakávajú ich príchod v pondelok. Informuje o tom spravodajský portál bbc.com.

 

17:18 Internetové pripojenie v Kyjivskej oblasti po stiahnutí sa ruských okupačných síl už z veľkej časti obnovili. Podľa vyhlásenia kyjivskej regionálnej štátnej administratívy v niektorých oslobodených regiónoch „špecialisti firiem Ukrtelecom, Vodafone, lifecell a Kyivstar pokračujú v opravovaní škôd na telekomunikačnej infraštruktúre, ktorú sa nepriateľ úmyselne snažil zničiť". Informuje o tom portál news.sky.com. Mnohé časti Kyjiva boli tiež bez internetového pripojenia niekoľko týždňov, keďže ruské rakety zasiahli dôležitú infraštruktúru v okolí ukrajinského hlavného mesta.

17:03 Náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov bol zranený na Ukrajine, uviedla dnes ukrajinská tlačová agentúra Unian s odvolaním sa na vojenského novinára Olexandra Šulmana.

16:42 V ruskej Belgorodskej oblasti pri hraniciach s Ukrajinou dnes horelo vo vojenskom areáli. Jedna osoba bola ľahko zranená, informoval na sociálnej sieti telegram miestny gubernátor Vjačeslav Gladkov. V rovnakej oblasti tento týždeň horel muničný sklad.

V susednej Kurskej oblasti, ktorá tiež hraničí s Ukrajinou, sa dnes čiastočne zrútil železničný most. Túto trať hojne používajú nákladné vlaky. Podľa kurského gubernátora Romana Starovojtova išlo o sabotáž.

16:03 Nemecko v nedeľu oznámilo, že dosiahlo výrazný pokrok pri znižovaní svojej závislosti od dodávok energií z Ruska. To je strategický posun najväčšej európskej ekonomiky od ruskej invázie Ruska na Ukrajinu 24. februára. TASR o tom informuje na základe správy AFP.

15:47 OSN potvrdila, že prebieha operácia s cieľom evakuovať ľudí zablokovaných ruskými jednotkami v železiarňach a oceliarňach Azovstaľ v juhoukrajinskom Mariupole.

15:41 Poľské ozbrojené sily v nedeľu oznámili, že sa začali vojenské cvičenia, na ktorých sa zúčastňujú tisíce vojakov Severoatlantickej aliancie. Ide o pravidelné cvičenia s cieľom zlepšiť bezpečnosť východného krídla NATO, ale tohto roku sa konajú v čase ruskej vojny proti Ukrajine. Pre tieto okolnosti poľská armáda vyzýva verejnosť, aby nezverejňovala informácie alebo fotografie o presunoch vojenskej techniky po krajine v najbližších týždňoch. Armáda upozornila, že neuvážená aktivita by mohla poškodiť bezpečnosť aliancie.

15:30 Pápež František v nedeľu opäť vyzval na bezpečnú evakuáciu ľudí uviaznutých v areáli oceliarní v juhoukrajinskom meste Mariupol, ktoré je podľa neho barbarsky bombardované a zničené. Informovala o tom agentúra AP. Viac čítajte TU.

15:01 Zhruba 200 ľudí dnes prišlo v Brne na Dominikánske námestie, aby podporili Ukrajinu brániacu sa pred ruskou agresiou. Medzi účastníkmi boli predovšetkým ukrajinské ženy, dievčatá a deti, ale aj ďalší ľudia, ktorí chceli vyjadriť podporu národu, ktorý sa už vyše dvoch mesiacov bráni ruskej armáde.

14:58 Podľa Kyjiva bolo od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu v bojoch zabitých už 23 500 ruských vojakov. Je to o 300 ruských obetí viac, ako ukrajinská strana odhadovala v sobotu. Kyjiv zároveň tvrdí, že Moskva stratila ďalšie dve lietadlá, čo znamená, že od začiatku invázie Rusko už celkovo prišlo o 192 lietadiel. Okrem toho Ukrajinci hovoria, že za posledných 24 hodín zničili 18 ruských tankov. Od vypuknutia bojov 24. februára Kremeľ podľa Kyjiva tak stratil 1 026 tankov. Informuje o tom portál news.sky.com.

14:49 Britské ministerstvo obrany zverejnilo na Twitteri aktualizovanú mapu k dianiu na Ukrajine.

 

14:31 Evakuácia civilistov z prístavného mesta Mariupoľ na juhovýchode Ukrajiny, ktorého prevažnú časť kontroluje ruská armáda, by v nedeľu mohla byť možná. Uviedli to na komunikačnej platforme Telegram miestni predstavitelia. Mestská rada Mariupoľa a miestny guvernér povedali obyvateľom, ktorí chcú odísť do ukrajinského mesta Zaporižžia, aby sa zhromaždili o 16:00 miestneho času v obchodnom centre Port City. „Modlíme sa, aby všetko fungovalo," dodali. Informuje o tom portál bbc.com.

14:00 Šéfka Snemovne reprezentantov Kongresu USA Nancy Pelosiová ocenila odvahu ukrajinského ľudu a sľúbila pokračovanie americkej podpory s cieľom pomôcť Ukrajine poraziť Rusko. Vyjadrila sa takto v nedeľu na tlačovej konferencii v Poľsku po tom, ako na čele delegácie Kongresu navštívila Kyjiv, aby posúdila potreby Ukrajiny v nasledujúcej fáze vojny.

Pelosiová a ďalší americkí zákonodarcovia sa v sobotu na tri hodiny stretli s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a jeho poprednými poradcami. „Musíme zabezpečiť, aby Ukrajinci mali to, čo potrebujú pre víťazstvo," povedal člen Snemovne reprezentantov Jason Crow. „Za posledné dva mesiace sme boli svedkami ich urputnosti, ich veľkej hrdosti, ich schopnosti bojovať a ich schopnosti zvíťaziť, ak budú mať podporu," dodal.

13:48 Európska únia (EÚ) sa prikláňa k zákazu dovozu ruskej ropy do konca roka. Uviedli to po víkendových rokovaniach medzi Európskou komisiou a členskými štátmi bloku dvaja diplomati, ktorí nechceli byť menovaní.

Únia pripravuje šiesty balík sankcií proti Rusku v súvislosti s jeho inváziou na Ukrajinu, ktorú Moskva nazýva špeciálnou vojenskou operáciou.

13:45 Slovensko by sa nemalo odpojiť od ruského plynu a ropy podľa 62 percent opýtaných. Viac sa dočítate v článku.

13:38 Japonský premiér Fumio Kišida rokoval v nedeľu s najvyššími vietnamskými predstaviteľmi o vojne na Ukrajine, píše agentúra AP. Politici oboch krajín sa zhodli na nevyhnutnosti rešpektovania medzinárodného práva a odmietli použitie sily.

Japonsko už predtým odsúdilo ruskú inváziu, ale aj sankcie uvalené spoločne západnými krajinami na Moskvu. Vietnam, tak ako väčšina ostatných štátov juhovýchodnej Ázie, sa vyhýba priamej kritike Ruska a v snahe o mierové vyriešenie ukrajinsko-ruského konfliktu vyzýva na umiernenosť, rešpektovanie charty OSN a dialóg.

13:36 Ukrajina navrhuje Poľsku, aby sa pripojilo k skupine krajín, ktoré budú garantmi jej bezpečnosti. Poľsko túto ponuku prijme, uviedol hlavný poradca poľského prezidenta pre zahraničnú politiku Jakub Kumoch.

13:22 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj udelil predsedníčke Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Nancy Pelosiovej Rad kňažnej Oľgy III. stupňa. Na svojom webe o tom v nedeľu informovala kancelária ukrajinského prezidenta. 

12:27 Ukrajinské ozbrojené sily v nedeľu oznámili, že opakovane pálili raketovými strelami na Ruskom obsadený Hadí ostrov v Čiernom mori. Pri útokoch bolo zničených niekoľko ruských protivzdušných obranných systémov a jedna komunikačná jednotka.

Píše o tom agentúra DPA s odvolaním sa na velenie Južného vojenského okruhu ukrajinskej armády. Podľa tohto zdroja prišlo o život pri ukrajinskej raketovej paľbe 42 ruských vojakov

12:13 Z domov neďaleko oceliarní Azovstaľ v juhoukrajinskom meste Mariupol, kde ruským jednotkám kladú odpor ukrajinskí ozbrojenci, vyšlo v sobotu 46 civilistov, informovalo v nedeľu ruské ministerstvo obrany. Správu o tom na svojom webe priniesla britská stanica BBC.

Ruský rezort v poste na platforme Telegram spresnil, že v sobotu v popoludňajších hodinách z objektov z blízkosti oceliarní vyšlo 25 miestnych obyvateľov. Po zotmení, v čase, keď platil režim zastavenia paľby, odišla druhá skupina – 21 ľudí, ktorých previezli do obce Bezimenne (v ruštine Bezymennoje), uvádza sa vo vyhlásení.

11:50 Rusko v nedeľu naznačilo, že by sa mohlo zmocniť aktív zahraničných firiem z krajín, ktoré považuje za nepriateľské, ako odvetu za americký návrh na predaj aktív ruských oligarchov a vyplatenie výnosov z predaja Ukrajine. TASR správu prevzala z AFP.

"Pokiaľ ide o spoločnosti so sídlom na ruskom území, ktorých vlastníkmi sú občania znepriatelených krajín a kde bolo prijaté rozhodnutie zhabať ruský majetok, je spravodlivé prijať recipročné opatrenia a skonfiškovať ich majetok," povedal predseda dolnej komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin.

11: 27 Rusko by malo podľa predsedu Štátnej dumy Vjačeslava Volodina symetricky odpovedať na zmrazenie ruských aktív „nepriateľskými krajinami". V sociálnych médiách Volodin uviedol: „Je správne prijať zrkadlové opatrenia voči firmám v Rusku, ktorých majitelia pochádzajú z nepriateľských krajín, kde takéto kroky urobili, a to skonfiškovať tieto aktíva." Informuje o tom spravodajský portál news.sky.com.

11:17 Útok na Ukrajinu zničí Rusko ekonomicky, politicky aj reputačne, povedal prezident Miloš Zeman v nedeľnej Partii Terézie Tománkovej v televízii CNN Prima News. Ruský prezident Vladimir Putin podľa neho podľahol ilúzii, že je Rusko všemocné.

11:13 Rusi by podľa prezidenta Miloša Zemana boli blázni, keby zastavili dodávky plynu alebo ropy do celej Európy. Ide o najvýznamnejšiu časť ich exportných príjmov, myslí si. Napriek tomu nie je vylúčené, že to urobia, pretože politika je niekedy veľmi iracionálna, povedal v nedeľnom programe Partie Terézie Tománkovej v televízii CNN Prima News.

11:03 Niekoľko žien a detí vraj evakuovali z oceliarne v Mariupoli, ktorá je posledným miestom obrany ukrajinských vojakov v tomto meste. Ruská tlačová agentúra RIA Novosti uviedla, že z oceliarne Azovstaľ odišlo 19 dospelých a šesť detí, ale neposkytla nijaké ďalšie podrobnosti. Predstaviteľ ukrajinského bataliónu Azov, ktorý bráni oceliareň, konštatoval, že evakuovaných bolo 20 civilistov. Nebolo však jasné, či zástupca veliteľa bataliónu Svjatoslav Palamar hovorí o tej istej skupine.

Organizácia Spojených národov evakuáciu nepotvrdila. Hovorca humanitárneho úradu OSN Saviano Abreu povedal, že organizácia rokuje s úradmi v Moskve a Kyjive o evakuáciách z Mariupoľa, ale nezverejnil detaily prebiehajúceho úsilia „vzhľadom na zložitosť a premenlivosť tejto operácie".

10:42 Ruský plynárenský gigant Gazprom v nedeľu uviedol, že pokračuje v dodávkach zemného plynu do Európy cez Ukrajinu v súlade s požiadavkami zákazníkov. Informovala o tom agentúra Reuters. Gazprom tento týždeň úplne zastavil dodávky plynu do Poľska a Bulharska. Svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že miestne plynárenské podniky PGNiG a Bulgargaz odmietli za plyn platiť v rubľoch. Únijné krajiny ruskú požiadavku rubľových platieb označujú za porušenie zmlúv.

10:22 Rusko podľa informácií britského ministerstva obrany zavádza rubeľ ako platidlo v ukrajinskom meste Cherson, ktoré ruská armáda obsadila na začiatku vojny proti Ukrajine. Britský rezort obrany uviedol, že v Chersone sa v nedeľu začalo štvormesačné obdobie prechodu od ukrajinskej hrivny k ruskému rubľu. Tento krok je „znakom ruského zámeru uplatňovať silný politický a ekonomický vplyv v Chersone," konštatovalo britské ministerstvo obrany.

09:45 Šéfka Snemovne reprezentantov Kongresu USA Nancy Pelosiová sa v Kyjive stretla s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Ide o najvyššie postavenú americkú političku, ktorá navštívila Ukrajinu od začiatku vojny. Zábery, ktoré v nedeľu ráno zverejnil úrad ukrajinského prezidenta, ukázali Pelosiovú v Kyjive s delegáciou amerického Kongresu.

„Som vám vďačný za tento signál silnej podpory zo strany USA, ľudu a Kongresu," povedal Zelenskyj. „Ukazuje to, že USA sú dnes lídrom v silnej podpore Ukrajiny počas vojny proti agresii zo strany Ruskej federácie," dodal.

Otvoriť galériu

09:36 Ruská armáda pokračuje v sťahovaní síl k ukrajinským hraniciam, uviedol v nedeľu ukrajinský generálny štáb vo svojej situačnej správe k bojom v krajine. Invázne jednotky sa podľa neho tiež pokúšajú dosiahnuť administratívne hranice ukrajinskej Chersonskej oblasti a vytvoriť tam priaznivé podmienky pre ofenzívu na Mykolajiv a Kryvyj Rih. Pokračujú v ostreľovaní a leteckých náletoch na Charkov, oznámilo velenie ukrajinských ozbrojených síl.

09:34 Z Ukrajiny prišlo počas soboty 30. apríla cez hraničné priechody na Slovensko 4 286 ľudí. Z toho bolo 846 mužov, 2 658 žien a 771 detí. O dočasné útočisko požiadalo 151 žiadateľov. Na Ukrajinu sa vrátilo 3 888 osôb. Informoval o tom tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra.

Celkový počet utečencov, ktorí vstúpili na územie Slovenska od 24. februára je 381 505. O dočasné útočisko požiadalo 72 724 utečencov. Zo Slovenska na Ukrajinu odišlo od 24. februára 125 534 ľudí.

09:12 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval ruských vojakov, aby nebojovali na Ukrajine. Vo svojom nočnom videopríhovore povedal, že dokonca aj ruskí generáli očakávajú, že tisíce ich vojakov prídu o život. Podľa Zelenského Rusko dopĺňa tisíce vojakov „s malou motiváciou a malými bojovými skúsenosťami" do jednotiek, ktoré boli zdecimované v prvých týždňoch vojny, aby ich mohlo vrátiť do boja.

Ukrajinský prezident uviedol, že ruskí velitelia úplne chápu, že tisíce ich vojakov v najbližších týždňoch zomrú a ďalšie tisíce budú zranené. „Každý ruský vojak si stále môže zachrániť svoj život. Je pre vás lepšie prežiť v Rusku, ako zahynúť v našej krajine," povedal Zelenskyj.

 

 

08:39 Členovia americkej diplomatickej misie plánujú čo najskorší návrat na Ukrajinu. Povedal to minister zahraničných vecí Antony Blinken v rozhovore so svojim ukrajinským partnerom Dmytrom Kulebom. Podľa Blinkena americkí diplomati zatiaľ robia „prípravné návštevy" Ľviva. USA evakuovali svoje veľvyslanectvo v Kyjive vo februári tesne pred tým, ako Rusko začalo vojnu proti Ukrajine. Washington je počas vojny jedným z hlavných podporovateľov Ukrajiny a poskytuje jej miliardy dolárov a zbrane.

07:13 Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že pri ostreľovaní dedín v Chersonskej oblasti ukrajinskými silami zomreli civilisti a ďalší boli ranení. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

Ukrajinské sily podľa ruského ministerstva ostreľovali školu, škôlku a cintorín v obciach Kyselivka a Široka Balka. Rezort neposkytol žiadne informácie o tom, koľko ľudí bolo zabitých alebo zranených, ani kedy k ostreľovaniu došlo. Ukrajina na správu zatiaľ nereagovala. Agentúra Reuters nemohla správu nezávisle overiť.

07:12 Šéf ruského vesmírneho programu oznámil, že Moskva sa stiahne z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS). Podľa štátnych médií je to dôsledok sankcií uvalených na krajinu kvôli invázii na Ukrajinu, napísala agentúra Bloomberg.

"Rozhodnutie už bolo prijaté, nie sme povinní o ňom verejne hovoriť," povedal podľa agentúry TASS šéf ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos Dmitrij Rogozin v sobotňajšom rozhovore so štátnou televíziou. "Môžem povedať len toľko, že v súlade s našimi záväzkami budeme našich partnerov o ukončení práce na ISS informovať s ročným predstihom," dodal.

07:01 Pokračujúcu "silnú podporu" Washingtonu Ukrajine v boji proti agresii Ruska opätovne potvrdil americký minister zahraničných vecí Antony Blinken. Povedal to v rozhovore so svojím ukrajinským náprotivkom Dmytrom Kulebom, ktorý sa uskutočnil v sobotu večer miestneho času, uvádza sa vo vyhlásení rezortu americkej diplomacie, na ktoré sa odvoláva agentúra DPA.

Blinken informoval Kulebu aj o pripravovanom návrate amerických diplomatov - najskôr do Ľvova v nadchádzajúcom týždni a čo najskôr do Kyjeva.

07:00 Situáciu na Ukrajine sme sledovali v ONLINE prenose aj v sobotu. Pozrite si súhrn dňa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR, SITA, ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?