Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.04.2022 16:15 | Správy | Zahraničné správy

Ako sa im to mohlo stať? Párik sa omylom ocitol viac ako 1200 kilometrov od domova

Návrat z Marseille sa páru poriadne skomplikoval. Ako sa im mohlo niečo také stať netušia, letecká spoločnosť však priniesla odpoveď.

Elise Mallia (33) a Jessy Jezequel (41) sa ocitli stovky kilometrov od Spojeného kráľovstva po tom, čo urobili obrovskú chybu pri nastupovaní do lietadla. Pár sa z Francúzska chcel dostať spať domov, no napokon skončil v Španielsku. 

Do Marseille odleteli, aby si mohli na vlastné oči pozrieť futbalový zápas, no výlet sa im nečakane predĺžil. "Hodinu po našom odlete Jesse povedal, že začul letušku povedať Madrid, ale mysleli sme, že sa mu to len zdalo. Potom sme si však začali uvedomovať, že všetky letušky hovorili španielsky," cituje Elise portál Daily Record. "Keď sme sa spýtali, povedali nám, že letíme do Madridu. Netušili sme, ako je to možné." Dodala, že pred nástupom do lietadla im palubné lístky skenovali trikrát, "Boli sme zmätení a letušky tiež. Nakoniec sme sa dostali domov, ale stále netušíme, ako sa to stalo. Nie je to ako nasadnúť na nesprávny autobus - doslova sme skončili v inej krajine!"

Pred nástupom do lietadla ešte žartovali, že by si mali predĺžiť dovolenku a odletieť do Španielska, vtedy ešte netušili, že sa ich slová naplnia. Elise by prisahala, že označenie "Madrid" videla pri susediacej bráne. "Boli sme presvedčení, že dostať sa do nesprávneho lietadla je nemožné. Kvôli bezpečnostným kontrolám." 

Otvoriť galériu

Dvojici sa nakoniec podarilo dostať do Veľkej Británie avšak o 5 hodín neskôr ako plánovali. "Panikárili sme a snažili sme sa personálu vysvetliť, že sme nemali byť v Španielsku," povedala Elise. "Všetci si najskôr mysleli, že sme sa zbláznili – kým sme im neukázali naše letenky. Ako to, že si nikto nevšimol naše palubné lístky alebo, že v lietadle sú dvaja ďalší cestujúci?" čuduje sa Britka. 

K incidentu sa vyjadrila aj spoločnosť Ryanair. "Pán Jezequel a pani Mallia nastúpili na let z Marseille do Londýna správnou bránou. Títo cestujúci však potom nedodržali pridelenú trasu k lietadlu, prekročili nepovolenú oblasť a nesprávne nastúpili na let s odletom do Madridu. Obaja pasažieri mohli obsadiť tie isté miesta, ktoré si rezervovali na svoj pôvodný let, keďže tento let nebol plne obsadený," povedal portálu hovorca leteckej spoločnosti. "Pred každým odletom informuje palubný personál o konečnej destinácii a odhadovanom čase príletu, čo malo pána Jezequela a pani Malliu upozorniť, že sú v nesprávnom lietadle," dodal so slovami, že je zodpovednosťou každého cestujúceho, aby nastúpil do správneho lietadla.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor:

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili