Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2013 11:00 | Šport | Futbal

Slovenskí futbalisti po blamáži s Gibraltárom: Iba samé výhovorky!

Slovenská "druhá vlna" sa roztrieštila o gibraltársku futbalovú "Skalu".

V utorňajšom prípravnom zápase v portugalskom Algarve vybojoval nováčik na oficiálnej európskej scéne v jeho debute senzačnú bezgólovú remízu so Slovenskom, keď zverenci trénera Jána Kozáka nedokázali zlomiť odpor nového 54. člena rodiny Európskej futbalovej únie (UEFA) a nezmohli sa ani na jeden strelený gól!

Po výhre v Poľsku minulý piatok, kde Slovensko v najsilnejšom zložení pokorilo domácich 2:0, tak prišlo veľké sklamanie, ktorým sa netajil v pozápasovom hodnotení ani tréner Kozák:

"Pred štyrmi dňami sme sa tešili z víťazstva v Poľsku po veľmi dobrom výkone. Futbal má však aj druhú stránku, o štyri dni je tu pre mňa veľké sklamanie. Nakoľko sme nedokázali vyhrať u súpera, ktorý hral prvý medzištátny zápas. Chýbala nám kvalita proti zhustenej obrane a v zhustenom priestore sme nedokázali dobre kombinovať. Chýbali tam individuality, ktoré dokážu hrať jeden na jedného. Hoci snaha bola, výsledok bol taký aký bol a to je pre mňa veľké sklamanie."

 

Už prvý polčas naznačil, aký scenár bude mať zápas. Výber Gibraltáru, za ktorí hrajú aj poloprofesionáli či čistí amatéri, sa zakopal na vlastnej polovici ihriska. A hosťom chýbala kreativita, aby obranný múr Gibraltáru rozobrali na tehličky. Kozák vydal do druhého polčasu jasné pokyny, na hanbu jeho hráčov ich však tí nedokázali realizovať.

"Povedal som im, že jednoznačne musia hrať jeden na jedného odvážnejšie a s väčšou vervou ísť do súbojov, vnikať do šestnástky aj za cenu stretu a to neboli ochotní robiť. Z našej strany to bol peší futbal a taký vedie k tomu, že sa ťažko presadzuje proti tejto obrane."

Kapitánsku pásku mal na rukáve jeden z najskúsenejších hráčov v nominácii proti Gibraltáru Stanislav Šesták z Bursasporu. Aj ten po zápase len ťažko hľadal slová: "Som rád, že mi tréner dal dôveru, v podstate som tu bol najskúsenejší. Bohužiaľ som mu ju neodplatil. Hrali sme 0:0 v ich prvom oficiálnom zápase a po ňom sme videli, čo to pre nich znamenalo, a ako sa z toho tešili. Myslím si, že to nebude až taký fackovací panák, ako niektoré iné mužstvá. Už pred zápasom som hovoril, že toto sú najťažšie stretnutia, stále sme išli do plných a do nejakej poriadnej gólovej šance sme sa ani nemohli dostať, lebo tam stáli desiati v šestnástke a ten priestor tam nebol."

V slovenskej ofenzíve mal tvrdiť muziku aj naturalizovaný útočník tureckého Rizesporu David Depetris, ani jemu sa však nepodarilo za 69 minút pobytu na ihrisku skórovať:

"Bol to typický zápas, v ktorom sme sa snažili dať gól a mali sme celý čas loptu. Mali sme šance, ale nedali sme ich. Možno sme potrebovali väčší pohyb a agresivitu v šestnástke. Mali sme hrať viac do strán, aby sme ich roztiahli a našli si dobré miesta, ale išlo to ťažko, lebo mali veľa hráčov v defenzíve. Mali sme dať aspoň jeden gól."

V tábore domácich, ktorí na modernom štadióne v Portugalsku budú hrávať aj kvalifikačné duely EURO 2016, vypuklo po konečnom hvizde obrovské nadšenie a eufória. Tréner Allen Bulla, ktorý na Slovensku pôsobil niekoľko rokov v mládežníckych štruktúrach MFK Košice, pre portál UEFA uviedol: "Na tento výsledok sme nesmierne pyšní, je to pre Gibraltár skvelé. Hráči odovzdali viac ako sto percent. Bol to sen hrať prvý medzištátny zápas, a teraz sa nám splnil ďalší sen v podobe takéhoto výsledku."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v piatok ráno pricestovala do Kyjeva na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny.
Čaputová navštívila na Ukrajine ďalšie miesta: Našu pomoc si nesmierne vážia! Nádherné slová miestnych
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) oceňuje vojakov počas návštevy ukrajinskej 110. mechanizovanej brigády v Avdijivke na Ukrajine 29. decembra 2023.
Ruská ofenzíva je v plnom prúde! Zelenskyj odhalil prioritu číslo jeden: Situácia je mimoriadne napätá
Policajti počas potýčky s demonštrantmi na opozičnom proteste proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu v gruzínskej metropole Tbilisi.
Gruzínska vláda sa opätovne pokúša presadiť kontroverzný zákon: Ľudia sa búria, prirovnávajú ho k…
Bývalý slovenský futbalista bol ako nepríčetný: Po dedinskom zápase sa takmer pobil s fanúšikom!
(ilustr. foto)
Vysoký krvný tlak je tichý zabijak: Máte tieto príznaky? Volajte sanitku!
Foto
Beckham priznal, čo sa naozaj dialo na oslave so Spice Girls! Tak TOTO nečakal
Polárna žiara v štvrti Bory v Bratislave 11. mája 2024.
Zlá správa pre všetkých nadšencov polárnej žiary: Tento faktor môže zamiešať karty, čo tvrdia odborníci?
Ilustračné foto
Najprv sa pohádali, potom ho († 56) bodol do hrude: V prípade nastal posun, takto to vyhodnotila polícia
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Blanár odcestoval na Ďaleký východ: Vieme, o čom sa bude zhovárať so svojím náprotivkom
(ilustr. foto)
Máte radi olivy? Po týchto faktoch vás možno prejde chuť! To ste o nich netušili
Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách.
Foto
Krajinu sužujú ničivé záplavy: Prírodný živel usmrtil stovky ľudí, bilancia obetí stále stúpa
Nela Pocisková
Foto
Pocisková BEZ NOHAVIČIEK?! Z týchto záberov vám bude horúco: Herečka sa odviazala