Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Srdcervúci pohreb zastreleného podpráporčíka Filipa († 29): Do neba si vzal darčeky od svojich lások

Plakali všetky oči, smútili všetky srdcia. V Ľuboticiach (okr. Prešov) sa v piatok rodina, známi aj kolegovia z policajného zboru naposledy rozlúčili s podpráporčíkom Filipom Suchárom Turekom († 29), ktorý v pondelok zahynul guľkou zo služobnej zbrane.

Z ohavného činu obvinili jeho kolegu, syna primátorky Prešova Martina Turčana (33). Na poslednej rozlúčke so zastreleným plakali vedľa seba Filipova mamička Denisa a jeho družka Nikola, ktorá prišla o milovaného partnera a otca ich dcérky Violky (1). Filipovi na poslednú cestu vložili do truhly darčeky, ktoré si zobral do neba - vankúšik so srdiečkami a modrého sloníka.  

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Smútočný rímskokatolícky obrad sa konal v kostole Narodenia panny Márie. Bol zaplnený takmer do posledného miesta, pričom smútiaci hostia stáli aj vonku. „V pondelok večer nás zasiahla tragická udalosť, ktorú sme nečakali. Keď Filip odchádzal do práce, nemysleli sme si, že už sa z nej nevráti. O týždeň by oslávil tridsiate narodeniny. Táto tragédia nás všetkých poznačila,“ hovoril smutným hlasom kňaz a chrámom sa ozývali hlasné vzlyky. Filipova mamička tieto slová ani nevnímala, hlavu mala v dlaniach a neustále srdcervúco plakala. Počas obradu čítali aj list riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

„Vážená smútiaca rodina, dovoľte mi vysloviť v mene Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove hlbokú a úprimnú sústrasť nad stratou milovaného Filipa. Váš žiaľ je aj naším žiaľom. Srdcia kolegov si dokázal získať obyčajným ľudským prístupom, úprimnosťou a čestnosťou. Bol veľmi pracovitý, lojálny a bol človekom, ktorý by nikomu neublížil. Nadovšetko miloval svoju rodinu, ktorá bola pre neho na prvom mieste. Milujúci syn, životný partner a otec, ktorého absolútnou prioritou v jeho srdci bola dcérka Violka,“ stálo v smútočnom príhovore.

Po skončení približne hodinu trvajúceho obradu sa smútočný sprievod pohol smerom k cintorínu. Za truhlou kráčali podpráporčíkovi najbližší príbuzní, užialená mamička a zdrvená družka Nikola so slovenskou vlajkou v ruke. Štafáž tvorili policajti nesúci Filipovu fotografiu, Čestný odznak ministra vnútra SR a jeho výložky. Za nimi nasledoval hudobný zbor vyslaný Ministerstvom vnútra SR, hrajúci smútočné melódie. Pohreb so štátnymi poctami napokon na cintoríne dokonala slovenská hymna, do zvukov ktorej sa ozvali čestné salvy. Statočného muža zákona naposledy odprevadili do neba aj policajné autá s majákmi a húkačkami.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?