Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2022 06:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Herečka zo Slovanov Adamovyčová skrytá v podzemnej stanici kyjevského metra: Strach a slzy!

Posledné dni sú pre Ukrajincov desivé. Skrytí doslova v myšacích dierach sa snažia uniknúť drsnému bombardovaniu svojej krajiny, ktorá sa vinou ruského prezidenta Putina zmieta vo vojne.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii
Hrôzu útokov pociťuje na vlastnej koži aj herecká hviezda z úspešného seriálu Slovania Anna Adamovyčová (28), ktorá sa skrýva v podzemnej stanici kyjevského metra. Novému Času exkluzívne porozprávala, ako prežíva tieto hrôzostrašné vojnové dni a noci. So slzami v očiach prosí o pomoc! 

Ruská armáda na povel svojho prezidenta Putina zaútočila na Ukrajinu a jej mierumilovný národ. Výbuchy počuť zo všetkých strán a nikto si ani len netrúfa odhadnúť, ako sa toto celé skončí. Ruským jednotkám sa podarilo vstúpiť aj do Kyjeva, kde sa odvšadiaľ ozýva streľba. Najhoršie pocity prežíva aj ukrajinská herečka Anna Adamovyčová, ktorá hviezdila v Slovanoch z produkcie Wandy Adamík Hrycovej a Petra Bebjaka.

Anna pred zverstvami páchanými na svojej krajine a nevinných ľuďoch utiekla z bytu a skrýva sa v kyjevskom metre. Práve tam sa tlačia stovky ľudí a zvierat ako sardinky s nejasnou víziou do nasledujúcich dní. S herečkou, ktorá sa snaží ochrániť svoj vlastný život, sa nám podarilo spojiť. „Narodila som sa v Kyjeve a prežila som tu celý svoj život a stále som tu uprostred vojny kvôli Putinovej invázii. Milujem Kyjev, no predvčerom o 4.00 ráno som sa zobudila s veľmi zlým pocitom. Neverila som, že sa toto môže stať. Bolo ticho a zrazu som počula len výbuchy,“ opísala chvíle plné strachu Adamovyčová.

„Nikdy predtým som nemala takýto strach. Stále som tomu nechcela veriť, ale v podvedomí som cítila, že sa udeje niečo zlé. Všetci sa však snažia zostať pokojní a veria našej armáde,“ pokračovala Anna, ktorá prežila noc ako z hororu. „Väčšina z nás sa schováva v metre, kde som aj ja so svojou mamou. Niektorí odišli na západ. Armáda je silná a bráni sa. Bolo počuť výbuchy, ale žiadne bomby sa k nám, vďakabohu, nedostali,“ dodala Ukrajinka, po ktorej slovách behá mráz po chrbte.

Nik nevie, čo bude

Človek si ani len predstaviť nevie, aké pocity zažívajú ľudia, ktorí sa schovávajú pred útokmi. „Som frustrovaná. Jediné, čo môžem urobiť, je sledovať správy a byť pripravená na čokoľvek. Je to celé skutočne temný pocit... Ťažko sa to opisuje. Zrazu si uvedomíte, ako veľmi je smrť súčasťou života. Teraz je však neskoro utiecť, pretože by mohlo byť nebezpečné ostať v automobilovej premávke priamo uprostred cesty. Čakáme na pomoc... Dúfame v to... Nikto na svete nevie, čo sa deje v mysli bláznivého psychopata, ktorý je lídrom krajiny s jadrovou veľmocou,“ uviedla Adamovyčová pre Nový Čas, ktorá bola súčasťou filmov s vojnovou tematikou, no realita je úplne iná.

„Zažila som ako herečka isté zábery vo filmoch o vojne, ale môžem povedať, že to vôbec nie je rovnaké. Celý čas som na pokraji strachu, stekajú mi slzy po tvári, ale napriek všetkému sa snažím nejako ostať pokojná. To ráno bolo najdesivejšie v mojom živote. Filmový priemysel je o ľuďoch, ktorým záleží na ukrajinských koreňoch umenia. Verím, že aj teraz obstojíme v tejto tragédii a ukrajinské umenie a film nikdy nezomrú,“ dodala vystrašená Anna.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Gregorová je známa svojou láskou k vareniu a pečeniu.
Gazdinka Hana Gregorová: Herečka za kulinárske skvosty minula majland!
V Pásme Gazy vládne napätie už dlhé roky (ilustračné foto).
Aktualizované
Kríza zažehnaná? Hamas kývol na návrh prímeria v Pásme Gazy: Ľudia sa radujú v uliciach
Vlajka Európskej únie a ruský prezident Vladimir Putin.
Rusi sa chystajú cvičiť s JADROVÝMI zbraňami: EÚ dvíha varovný prst, je to ďalším dôkazom, že...
Fotografia z miesta nehody.
Vážna dopravná nehoda v centre Turzovky: Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s osobným autom!
Search and rescue forces search through a destroyed building with the help of rescue dogs.
Okamihy hrôzy v Juhoafrickej republike: Zrútila sa tam budova, pod troskami uviazli bezmocní ľudia!
Close-up photo of unrecognizable man having erectile problem in bedroom
Štíhle telo či lepší výkon v posteli? Páni si musia vybrať! Starosti im spôsobuje populárny liek
Paramedics in a rescue operation after a car crash
Stačila sekunda! Dievčatko († 4) z Česka sa udusilo párkom v rohlíku: Ani rýchla pomoc nepomohla
Fotografia nezvestného muža.
Foto
Polícia pátra po 57-ročnom Milošovi z Kotešovej: Nezvestný je už týždeň! Nevideli ste ho?
Ilustračné foto
Teplo vystrieda iné TRÁPENIE: Už to prichádza! Čo očakávajú meteorológovia?
Juraj Slafkovský a Cole Caufield sú veľmi dobrí kamaráti.
Foto
Američania sú už v Bratislave: Ich hviezda po príchode prosila Slafkovského o pomoc!
Problémy s kanalizáciou budú riešiť po svojom.
Údržba kanalizácie dopadla katastrofálne: Zomrelo päť ľudí, šiesty je v nemocnici! Čo sa im stalo osudným?
Móda na fialovom koberci finálového kola Let's Dance.
FotoVáš Tip
Móda na fialovom koberci Let's Dance: Odvážna Gáboríková, noblesná Šebestová a z výstrihu Mamby Dashy nespustíte oči!