Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.02.2022 10:28 | Šport | Šport mix

Do reprezentácie sa vracia dlhoročná opora Zaťovič: Je to krízové riešenie

Slovenská mužská vodnopólová reprezentácia v pondelok vyrazila do talianskeho Terstu, kde už dnes večer nastúpi na svoj prvý skupinový zápas Svetovej ligy vodných pólistov proti domácemu Taliansku.

Do kádra pred kvalifikáciou o postup na ME 2022 v gruzínskom Tbilisi pribudne znova dlhoročný kapitán reprezentácie Slovenska a opora KVP Nováky, rodený Bojničan Juraj Zaťovič (39). O tejto zaujímavej novinke nám viac prezradil hlavný tréner Slovenska Peter Nižný.

"Aj keď sa Juraj lúčil s reprezentáciou nie raz, stále, čo sa týka výkonnosti a skúseností, nemá v našej lige konkurenciu. A to je aj vzhľadom k jeho veku obdivuhodné. Juraj stále na sebe pracuje, drží sa v určitej kondícii, každý víkend aktívne športuje a cez týždeň po práci chodí na tréningy v Novákoch. Áno stane sa, že niekedy vynechá tréningovú jednotku, ale len kvôli iným povinnostiam, nie preto, že by sa mu nechcelo. Máme pred sebou Svetovú ligu proti Taliansku a ak si spomeniete, už dávnejšie som hovoril, že my ju nejdeme vyhrať, ale bude nám slúžiť hlavne na prípravu a testovanie mladších hráčov. Škoda len, že formát súťaže upravili a skrátili počty zápasov. Takto namiesto šiestich stretnutí odohráme dve. Ale som vďačný aj za toto. Ihneď po zápase v Terste hráme omnoho podstatnejší a pre nás dôležitejší turnaj a to kvalifikáciu na ME. Už to, že dve federácie FINA a LEN zverejnili termíny súťaži kde rozdiel medzi zápasmi tri dni, je nelogické. A k tomu je tu pandémia a testovanie a karantény atď, máme tu množstvo príkladov, kde dokonca boli aj zrušené svetové šampionáty, alebo každú chvíľu je v každom športovom družstve niekto pozitívny a musí ísť do karantény, tak aj my sme chceli predísť tomuto bláznovstvu a zariadili sme sa tak, že sme požiadali Juraja, či súhlasí s tým, že ho zaradíme medzi náhradníkov, keby náhodou vznikla obdobná situácia. Následne, keďže som nemal žiadne podstatné informácie o našich súperoch a po absolvovaní pár herných sústredení v maďarskom Miškolci, som nechcel podceniť túto kvalifikáciu a požiadal som ho, či by nám predsa ešte nepomohol. Predsa na tých pozíciách kde hráva, stále tá kvalita a skúsenosti chýbajú. Juraj je srdciar a myslím si, že kto ho dobre pozná, to určite vie. Nikdy mi nepovedal nie. Keďže ide o trojdňovú záležitosť a cíti sa dobre, som presvedčený, že mi to vráti vo vode a som rád, že opäť povedal áno. Myslím si, že ostatní chlapci to pochopili a nemajú s tým problém," objasnil nám detaily oslovenia dvojnásobného vodného pólistu roka na Slovensku náš hlavný tréner. V októbri oslavujúci 40-tku ,, Dzindzo " ani na chvíľu neváhal a aj keď už reprezentačnú čiapočku neraz zavesil na klinec, rád a ochotne príde pomôcť slovenskej reprezentácii v neľahkých bojoch o účasť na ,, Európe." ,,Celé sa to zomlelo pomerne rýchlo," prezradil nám novinku z kádra našich reprezentantov Juraj Zaťovič a pokračuje: ,,Tréner reprezentácie Peter Nižný sa ma spýtal, či by som nemal záujem ísť do Gruzínska a to z dôvodu výpadku niektorých hráčov ako aj možnosti, že niektorých hráčov by mohol stopnúť pozitívny test. Nepozeral by som sa na to ako na návrat do reprezentácie, skôr by som to celé vnímal ako krízové riešenie," myslí si skromne víťaz vodnopólovej Európskej ligy s chorvátskym Primoracom Kotor. 

Nominácia Slovenska na zápas Svetovej ligy do Terstu :

Martin Laciak, Adam Šimkovič, Michal Varga, Adam Furman, Matej Čaraj, Boris Juhász, Maximilián Molnár, Branislav Balogh, Andrej Kováčik, Patrik Tisaj, Marco Mihál, Róbert Kaid ml., Pavol Tabačár - náhradníkom je Alexander Ravinger.

Nominácia Slovenska na kvalifikáciu o postup na ME do gruzínskeho Tbilisi:

Martin Laciak, Adam Šimkovič, Juraj Zaťovič, Adam Furman, Matej Čaraj, Andrej Zareva, Marek Tkáč, Lukáš Ďurík, Samuel Baláž, Róbert Kaid ml., Marco Mihál, Branislav Balogh, Andrej Kováčik, Patrik Tisaj - náhradníkmi sú Boris Juhász a Michal Varga.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

René zachytil na fotkách záhadného tvora sediaceho na bytovke v Petržalke.
FotoVáš Tip
René nafotil na petržalskej bytovke záhadného tvora: Čo to má byť?! Jeho zábery spôsobili medzi Slovákmi hystériu
Za Daniela Volopicha sa vydala v roku 2007.
Foto
FOTO Verešovej s bývalou láskou: Na široký úsmev zabudnite! Aha, ako sexica reagovala
Pede Bay Lagoon on the south-west coast of Maré Island with beautiful natural rocky turquoise lagoon and coral reef under sunny blue summer sky. Pede Bay Bay - Tadine Bay, Mare Island, Loyalty Islands, New Caledonia, Pacific Ocean Islands.
Cestovanie do týchto krajín si rozmyslite: Hrozí nebezpečenstvo! Rušia sa lety
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenského návšteva zahalená rúškom tajomstva: Kde sa chystá a čo tam plánuje robiť?!
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Poslanci schválili dôležitú novelu: Ide o zdravie pri práci
Igor Matovič 2,18 %
Matovičov človek pomohol bankám: Za odmenu mu bankári ponúkajú lukratívny job
Sergej Šojgu, Andrej Belousou.
Prvé slová Belousova, ktorý má nahradiť Šojgu: Rusko by malo urobiť VŠETKO pre víťazstvo! Desivé plány
Srdcervúci príbeh Tracy, ktorá trpí smrteľnou diagnózou, a tak sa rozhodla podstúpiť eutanáziu.
Foto
Tracy onedlho podstúpi eutanáziu: Zdrvujúce slová ťažko chorej ženy! Jej posledný ODKAZ a srdcervúci príbeh
Na snímke nezaradený poslanec NR SR Richard Raši.
Raši: Od Česka chceme odkopírovať všetky dobré riešenia
Magdino zápästie zdobí meno jej dcérky.
Foto
Exmisska Šebestová prežila hororovú autonehodu: Bolestivé NÁSLEDKY po desivej kolízii
Donald Trump.
Trump volá po ďalšom zvyšovaní: Clá chce navýšiť aj na týchto produktoch z Číny!
(ilustračná foto)
Foto
Na večnosť odišiel veľký človek: Zomrela slovenská spevácka a tanečná legenda