Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.01.2022 15:00 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Vystrašená mamička Martina zažila šok u pediatričky: Dcérku v horúčke odmietla vyšetriť!

Toto bol šok! Martina (32) si všimla, že jej 15-mesačná dcérka Júlia začala byť cez víkend plačlivá, vystúpila jej teplota a odmietala jesť aj piť.

Bolo jasné, že sa ako starostlivá mama nevyhne návšteve lekára. Rodinka býva v Gajaroch, preto sa pokúšala najprv doktorke, ktorú jej pridelili v Malackách, dovolať, keďže si uvedomujú komplikácie spôsobené pandémiou. Žiaľ, nepochodila a keďže malá Júlia bola na tom stále horšie, rozhodla sa, že pediatričku navštívi počas jej ordinačných hodín. Lenže to, čo prišlo potom, nečakala ani v zlom sne...

Čakáreň u malackej pediatričky bola prázdna okrem jedného pána, ktorý čakal na potvrdenie. „Dcéra plakala a keď doktorka počula plač, otvorila dvere. Osopila sa na mňa s otázkou, čo tam robíme,“ vykreslila stretnutie s lekárkou Soňou P. nahnevaná Martina. Prekvapene jej odpovedala, že dcéra je chorá a potrebuje vyšetrenie. Doktorka zvýšeným hlasom odvetila, že si má zavolať o termín.

Otvoriť galériu

„Vysvetlila som jej, že som sa pokúšala, ale nešlo to. A keďže tam nikto nebol, verila som, že malú vyšetrí. Arogantne sa ma opýtala, že či som hluchá, že pokiaľ sa online neobjednám, tak nie a mám okamžite odísť aj s dieťaťom preč,“ dodala šokovaná mamička. Doktorka podľa nej zatiaľ vybavila toho pána a zopakovala, nech odíde.

„Požiadala som ju o vydanie zdravotných kariet mojich detí, keďže som bola nútená ísť k inému lekárovi. Odmietla, hoci som jej hrozila políciou a trestným oznámením. Stále kričala, že si máme ísť spraviť antigénový test na COVID-19, hoci to nikde nemala vypísané a obaja rodičia sme plne očkovaní,“ opísala neprofesionálne správanie lekárky.

Zavolala políciu

Od zúfalstva napokon naozaj kontaktovala políciu a poprosila ich o pomoc. „Privolaná hliadka nám nepomohla, keďže doktorka nevykonala nič, čo by ich oprávňovalo k akémukoľvek konaniu voči nej. Odporučili nám, aby sme sa obrátili na úrad verejného zdravotníctva,“ doplnila Martina s tým, že oslovila pediatričku, ku ktorej chodili predtým.

„Po vysvetlení situácie nás bez váhania zobrala a dcérku vyšetrila napriek tomu, že nie je jej pacientom. Predpísala jej potrebnú liečbu. Dcérke bola diagnostikovaná laryngitída, čo môže byť pre dieťa v tomto veku nebezpečné, pretože má ešte tenké dýchacie cesty a pri laryngitíde je riziko ich uzavretia a následného zastavenia dýchania,“ uzavrela. Nový Čas oslovil pediatričku Soňu P. telefonicky aj mailom, no do uzávierky neodpovedala.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: gh, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči