Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.01.2022 09:15 | Správy | Krimi | Nehody

Tomáš († 30) neprežil náraz do stĺpa: Futbalista odišiel do neba za spoluhráčom

Gemerským mestečkom Dobšiná otriasla ďalšia tragédia.

Len niekoľko stovák metrov od výjazdu z mesta vyhasol život Tomáša († 30), ktorý stratil kontrolu nad vozidlom a narazil do betónového stĺpa. Mladý muž vážnym zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol. Dobšinčania tak smútia za ďalším zo svojich futbalistov. Tomáš bol totiž hráčom domáceho mužstva, v ktorom hrával aj zavraždený brankár Štefan († 28). Toho takmer pred tromi rokmi zabil recidivista pred pohostinstvom.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

V Dobšinej zapálili ďalšie sviečky a miestni žialia. V utorok 11. januára došlo len niekoľko sto metrov za Dobšinou k smrteľnej dopravnej nehode, pri ktorej zahynul Tomáš († 30). K tragickej havárii došlo v ranných hodinách na hlavnom ťahu v smere z Dobšinej do Rožňavy. Ako informovala polícia, muži zákona po príchode na miesto nehody okamžite vykonávali prvotné opatrenia smerujúce k záchrane zraneného vodiča.

„Podľa zistení polície 30-ročný vodič z okresu Rožňava viedol vozidlo zn. VW Golf v smere od mesta Dobšiná na Rožňavu, pričom pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy a s vozidlom prešiel do protismeru, následne cez priekopu a narazil do stĺpa vysokého napätia. Žiaľ, mladý vodič pri dopravnej nehode utrpel vážne zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol,“ uviedli s tým, že vo veci začali trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Prosba primátora

Tomáš v minulosti reprezentoval mesto Dobšiná ako futbalista. Jaroslav Hutník, riaditeľ Základnej školy Eugena Ruffinyho v Dobšinej a predseda futbalového klubu MFK Dobšiná vyjadril nad tragédiou obrovskú ľútosť.

„Hral za dorast aj za áčko. Keď pôsobil v klube, ja som tu ešte nebol, vtedy som sa venoval hlavne lyžovaniu. Pamätám si ho, ako hráča som ho registroval, bol to skvelý a rýchly futbalista. Je to obrovská škoda,“ podotkol skormútený Hutník. Nad obrovskou tragédiou vyjadril ľútosť aj primátor mesta Ján Slovák.

Slová sústrasti rodine adresoval aj na sociálnej sieti. „Poznám jeho rodičov, preto som vyjadrenie sústrasti považoval za svoju povinnosť. Čo sa v osudný deň stalo, to nechajme vyšetriť odborníkom z polície. Jednoducho autom vyletel v pravotočivej zákrute a rovno trafil stĺp. Ako rýchlo išiel, to určite bude predmetom odbornej analýzy,“ uviedol Slovák. Podľa primátora smrť Tomáša je veľkým nešťastím a tragédiou. „Prosím vodičov, nech sú opatrní a jazdia bezpečne. Každého niekto niekde čaká doma a je smutné, keď niekto, koho čakáme, sa už nevráti,“ uzavrel Slovák.

Štefana († 28) zabil recidivista

Dobšinou v marci 2019 otriasla vražda, ktorej obeťou sa stal Štefan († 28). Ten chytal za tím MFK Dobšiná. Štefan chcel pomôcť krčmárke, ktorá odmietala vtedy 22-ročnému recidivistovi Ondrejovi naliať alkohol. Mladíka vyprevadil z pohostinstva, no ten si ho na ulici počkal a metrovicou ho ubil na smrť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...