Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.12.2021 20:00 | Správy | Zahraničné správy

Dlhé mesiace ju trápil silný kašeľ: Lekári ju odmietali kvôli covidu, až röntgen im otvoril oči

Mladučká zamestnankyňa v opatrovateľskom dome mala viac ako 5 mesiacov silný kašeľ. Spočiatku si myslela, že to je kvôli koronavírusu, avšak keď sa to nezlepšovalo, rozhodla sa vyhľadať pomoc.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Nebolo to však také jednoduché. Ako uvádza portál New York Post, 23-ročná Chloe Girardierová z Británie tvrdí, že mala problém dostať sa na vyšetrenie k lekárovi, pretože jej najskôr zamietol osobné stretnutie. „Stále mi hovorili, že nemám nárok na urgentný termín, pretože mám len kašeľ. Niekoľkokrát sa ma pýtali, či som bola testovaná na COVID-19. Bolo to frustrujúce, pretože stále existujú aj iné choroby a kašeľ nie je len príznakom koronavírusu. Cítila som, že ľudia na mňa zízajú, keď som zakašľala a všetci okamžite predpokladali, že musím mať COVID,“ priznáva Chloe.

V júli dostala nádchu a trápil ju silný kašeľ. Keď kontaktovala lekára, predpísal jej antibiotiká, inhalátory a nejaké ďalšie tabletky. Po siedmich návštevách lekára si Chloe všimla, že jej ide dole aj ručička na váhe. Vyžiadala si röntgen hrudníka, aby zistila, čo spôsobuje jej kašeľ. A vtedy to bolo úplne jasné. Nekonečný kašeľ bol príznakom niečoho oveľa horšieho.

Lekár jej na hrudníku našiel hmotu, ktorá mala viac ako 10 centimetrov. Diagnóza bola strašná, 23-ročná Chloe má rakovinu. Konkrétne má Hodgkinov lymfóm, zriedkavú rakovinu lymfatického systému, ktorá spôsobuje príznaky ako pretrvávajúci kašeľ, svrbenie kože, chudnutie, nočné potenie a horúčku. Lekári jej naplánovali intenzívnu chemoterapiu na 20. decembra, teda len pár dní pred Vianocami.

„Podávam sťažnosť na mojich lekárov, pretože si myslím, že ma kvôli môjmu veku dlho odmietali. Počula som o tomto druhu rakoviny, pretože som poznala niekoho, kto ju mal, a našťastie je to jedna z najjednoduchších rakovín na liečbu. Takže som si istá, že sa úplne uzdravím. Nemala som žiadne hrčky ani žiadne iné viditeľné znaky okrem neustáleho kašľa,“ povedala Chloe. „Keby som netlačila na röntgen hrudníka, možno by som stále nemala diagnózu,“ poznamenala.

Chloe si práve kúpila dom so svojím partnerom Jackom Dunnom (24) a podľa jej slov jej je ľúto, že na chorobu neprišli o niečo skôr. „Keby to lekári zistili rýchlejšie, nepotrebovala by som takú intenzívnu chemoterapiu. Pripravila som sa na ňu, ale najťažšia časť pre mňa bude strata vlasov. Každé ráno si upravujem vlasy a nevychádzam z domu bez maskary, takže prísť o ne bude ťažké,“ povedala 23-ročná bojovníčka.

Slová lekárov ju poriadne zaskočili, avšak ona je odhodlaná bojovať. Snaží sa apelovať aj na ďalších mladých ľudí a povzbudiť ich k tomu, aby sa dožadovali odpovedí, ak vedia, že niečo nie je v poriadku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?