Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2013 12:00 | Správy | Domáce správy

Tragický pád mamičky dvoch detí († 25): Z bytu sa ozýval krik a nadávky!

Detičky svoju mamu už nikdy neuvidia! Magdaléna († 25) zomrela v noci zo stredy na štvrtok po páde z 11. poschodia bratislavskej bytovky.

Susedia tvrdia, že už roky bojovala s krutým osudom. Hoci sa s nekonečnou láskou starala o milované deti, podľa obyvateľov paneláka malo v byte dochádzať aj k fyzickému násiliu. Často sa odtiaľ ozývali nadávky a plač. Či sa nešťastná mladá mamička rozhodla skoncovať so životom sama, alebo jej k tomu niekto pomohol, vyšetruje polícia.

Zúfalý plač, krik a nadávky. Tie boli podľa obyvateľov bežné v jednom z vrakunských bytov. Magdaléna († 25) tam žila s detičkami Samkom (5), Vikinou (2) a so svojím 25-ročným druhom. Ľudia považovali domov mladej rodiny za zvláštne miesto. „Z bytu bolo stále počuť výkriky a nadávky. Hádali sa aj pred tým, než došlo k tragédii,“ opísala situáciu suseda Eva, ktorá má tiež malé dieťa a nevie si predstaviť, že by ostalo bez matky. Navyše tvrdí, že v osudnú noc, keď prišla mladá mamička o život, nedokázala pre krik zaspať.

V osudnom byte podľa susedov netrpela len Magdaléna, ale aj jej dcérka so synčekom, z ktorých sú teraz polosiroty. Pravidelne museli pozerať na trápenie svojej matky a tiež znášali vulgárne nadávky. „Bitky tam boli na každodennom poriadku. Krik sa z ich bytu ozýval skoro stále, v stredu to už bolo naozaj neznesiteľné. Stávalo sa, že som deti videla zamknuté na balkóne. Bola som rozhodnutá volať so­ciálku, ale, bohužiaľ, ráno som zistila, že už je neskoro, povedala zronená obyvateľka paneláka.

Podľa jej slov mala o bezsenné noci postarané rovnako ako ostatní susedia. Nie je vylúčené, že nešťastná mamička, ktorá mala pred sebou najlepšie roky života, so svojimi ratolesťami už nezvládla znášať konflikty s partnerom. Otázky však vyvoláva hlasná hádka pred jej záhadnou smrťou.

„Presné príčiny a okolnosti smrti ženy budú známe až po získaní záverov nariadenej pitvy. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Na mieste bol zaistený a predvedený na policajné oddelenie 25-ročný muž,“ povedala hovorkyňa polície Karina Považanová. Napriek tomu, že problémy rodiny neboli v bytovke žiadnym tajomstvom, nikto zo susedov nenabral odvahu, aby prípad ohlásil úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Keby sa tak stalo, k tragédii nemuselo dôjsť.

Detská psychologička: Poznači ich to na celý život

Ak deti zažívali domáce násilie, poznačí ich to na celý život. Všetko však závisí od toho, čo bude teraz s nimi. Ak by sa dostali do rodiny, ktorá by sa o ne s láskou starala, môžu sa z toho čiastočne dostať. Ak budú v detskom domove, aspoň sa eliminuje negatívny vplyv domáceho prostredia. Najlepšie by však bolo, keby ostali u blízkej rodiny. To, či sa u nich v budúcnosti prejavia sklony násilia, závisí od viacerých faktorov. Stáva sa, že deti tyranov pokračujú v terore so svojimi deťmi.

Prípady, ktoré sa skončili tragicky

Utýraná Lucka († 5)

Lucku Luknárovú mal podľa polície utýrať na smrť jej otčim Juraj Hroták ešte v roku 2009. Spoločne s manželkou Alexandrou schovávali dcérino mŕtve telíčko tri roky v byte. Hrotákovi plynie základná lehota väzby, hrozí mu trest vo výške 7 až 15 rokov. Matka je obvinená z týrania blízkej a zverenej osoby, hrozí jej 3 až 7 rokov.

Vražda manžela

Andrea Horňáková (40) sa priznala k brutálnej vražde svojho manžela, ktorého v roku 2011 až 10-krát bodla dvoma nožmi. Podľa polície spáchala trestný čin pre dlhodobé konfl  ikty. Vrahyňa tvrdí, že sa jej muž mal vyhrážať zabitím. Hrozilo jej až 25 rokov za mrežami, neprávoplatný rozsudok jej pridelil 8 rokov.

Zastrelená

V roku 2012 zastrelil Zuzanu († 55) na ulici v Bratislave jej exmanžel Milan († 57). O niekoľko stoviek metrov ďalej obrátil zbraň proti sebe. Podľa príbuzných a známych zosnulej sa exmanžel mal Zuzane vyhrážať už viackrát. Polícia ani súdy podľa nich nekonali dostatočne, aby ju zachránili.

Podpálil ju

Erike P. (38) nedal jej exmanžel Roman (38) pokoj ani 8 mesiacov po rozvode. Podľa rodičov žene sľuboval, že ju rozpára, zlomí jej väz, alebo ju podpáli. Nakoniec hrozbu splnil, keď ju na začiatku tohto roka polial technickým benzínom a podpálil. Žena bola predtým niekoľkokrát na polícii.

6 rokov v pekle
Podľa polície mal Štefan (47) týrať svoju o tri roky mladšiu manželku počas šiestich rokov. Vyšetrovateľ tvrdí, že ju škrtil, bil po hlave, fackal, zamykal v byte, neustále sledoval a obmedzoval jej prístup k peniazom. Hrozí mu 7 až 15 rokov v base.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce