Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2021 20:10 | Šport | Hokej

Kontroverzné rozhodnutie Rusov: Súper slovenskej dvadsiatky nezobral na MS hviezdy zo zámoria!

Rusi vzbudili rozruch pred začiatkom majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov tým, že na šampionát v kanadských mestách Edmonton a Red Deer nenominovali žiadneho svojho hráča pôsobiaceho v zámorí.

Tréner Sergej Zubov rozhodol, že na juniorský svetový šampionát pôjdu iba hráči z domácich ligových zdrojov - Kontinentálnej hokejovej ligy, nižšej súťaže VHL a juniorskej MHL. Také niečo sa stalo prvýkrát po 15 rokoch. Rusi budú 29. decembra tretím súperom Slovákov v B-skupine MSJ v Red Deer. Ďalšími účastníkmi kvalitou "nabitej" B-skupiny budú obhajcovia titulu Američania, Švédi a Švajčiari.

Niekdajší skvelý obranca Zubov je olympijský víťaz s tímom Spoločenstva nezávislých krajín z Albertville 1992 a tiež dvojnásobný šampión Stanleyho pohára s tímami New York Rangers a Dallas Stars. Teraz však ako tréner ruských mladíkov urobil kontroverzné rozhodnutie, že na šampionát nevzal obrancov Jana Kuznecova a Daniila Čajku, ktorí pôsobia v kanadských juniorských súťažiach QMJHL a OHL. Rovnako opomenul duo skvelých strelcov z OHL útočníkov Matveja Petrova a Daniila Guščina, ktorí v tejto sezóne spolu nastrieľali 35 gólov v 48 zápasoch.

"Vybrali sme najsilnejších hokejistov. Sledovali sme výkony Kuznecova aj Čajku v nádeji, že posilnia našu defenzívu. Dospeli sme však k záveru, že hráči, ktorí doteraz s nami trénovali, budú silnejší v obranných činnostiach," obhajoval svoje rozhodnutie tréner Sergej Zubov na webe championat.com.

"V lepšom prípade tréner klame, ak tvrdí, že doma má lepších hráčov ako v zámorí. V horšom prípade je to veľká chyba v hodnotení hráčov," kriticky uviedol na adresu trénera ruských mladíkov Scott Wheeler, redaktor prestížneho športového webu The Athletic. "Nenominovanie Guščina je, myslím si, hrubé zlyhanie. Niektorí nominovaní hráči mu nesiahajú ani po členky," dodal Wheeler na svojom twitteri.

V ruskom tíme chýba aj ďalší veľký talent Ivan Mirošničenko, ktorý v pozícii kapitána priviedol "zbornú" k víťazstvu na augustovom kvalitne obsadenom turnaji osemnástok Hlinka Gretzky Cup v Piešťanoch. Mladí Rusi vtedy vo finále zdolali Slovákov 7:2. "Mirošničenko má svoju kvalitu, ale momentálne mu chýba lepšia fyzická kondícia. Preto sme sa s ním po individuálnom rozhovore rozlúčili," vysvetlil Zubov.

"Nevziať takého hráča je veľká škoda pre celé mužstvo, lebo šanca na medailu sa tým zníži. Rusi majú v bránke Askarova a musia sa spoliehať na to, že zažiari. Ani v najmenšom ma však neprekvapí, ak tento tím skončí v 'skupine smrti' až na treťom mieste a vo štvrťfinále podľahne Fínom," dodal kritik Wheeler, ktorý sa okrem NHL v zámorí špeciálne vo svojich článkoch venuje aj mladým hokejistom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Jedna z leteckých bômb zasiahla 15-poschodový bytový dom v Charkove.
Okamihy hrôzy v centre Charkova: Na mesto dopadli bomby, počet zranených narastá
Obrovský požiar pri Bratislave.
Aktualizované
Pri Bratislave vypukol OBROVSKÝ požiar: Hustý dym je vidieť na kilometre!
Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson (v strede) na súdnom pojednávaní s Donaldom Trumpom (vľavo).
Mike Johnson pení: Americký súdny systém slúži ako zbraň proti Trumpovi! Ostrá kritika
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko
Ilustračná fotografia.
SMUTNÁ správa: Slovensko prišlo o oceňovaného riaditeľa (†89)