Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.12.2021 09:45 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Vojna o syna: Elliottka uchmatol otec babke na prechádzke! Prekvapivé slová právnika

Polícia rozbehla pátranie po malom Elliottovi Hudsonovi (2). Toho mal babke násilím vziať otec dieťaťa, ktorý prišiel na Slovensko z Írska.

Zrútená babka podľa vlastných slov nedokázala chlapčeka ubrániť a dodala, že ju zať sotil z bicykla. Následne prišlo biele auto, do ktorého otec aj s malým chlapčekom nasadol a rýchlo zmizli. Zrútená matka Zuzana (40), ktorá je s manželom Dermotom (45) v rozvodovom konaní, prosí všetky orgány o pomoc.

Otvoriť galériu

Bezmocnosť a strach zažíva Zuzana (40) z Trnavy, ktorá zo sekundy na sekundu pri­šla o dieťa. „S manželom sme boli 14 rokov. Bývala som s ním v Írsku. Veľmi ťažko sa to všetko opisuje, lebo život v Írsku nebol ľahký. Keď sa nám narodil Elliottko, bola som s ním 4 mesiace na Slovensku. Elliott bol viac na Slovensku ako v Írsku. Po anglicky nevie, len po slovensky,“ povedala s plačom zúfalá matka, ktorá pripustila, že s manželom mala veľké problémy. „Zo mňa si urobil slúžku. O dieťa sa nikdy poriadne nestaral. Keď malý spadol a bol celý od krvi, nechcel, ani aby som s ním išla do nemocnice. Keď sa začala pandémia, odišla som so synom na Slovensko, o čom manžel veľmi dobre vedel,“ dodala Zuzana.

Vzal ho za bieleho dňa

„Môj synček chodil do jaslí, mal sa veľmi dobre a všetci v mojom okolí, či už lekárka alebo učiteľky, o mne hovorili, že dieťa viem vychovávať,“ opísala Zuzana, ktorá však ani len netušila, že chlapčeka bude vidieť vo štvrtok ráno zatiaľ naposledy. „Elliottko sa pekne ráno napapal, dal si mliečko a obliekla som ho, že pôjde s babkou von,“ povedala Zuzana. Babička išla po ulici Františka Veselovského v Trnave na bicykli a vedľa nej na odrážadle Elliottko. „Zrazu pred nás skočil dvojmetrový chlap a zobral ho. Sotil ma z bicykla a ja som spadla na zem. Veľmi som kričala, no nikto nikde nebol, kto by mi pomohol. Utekala som domov za dcérou, že čo sa stalo,“ rozplakala sa nešťastná babka. Incident hneď nahlásili na políciu a muži zákona rozbehli pátranie.

Súd ho dal otcovi

Právny zástupca Elliottovho otca Filip Turan zdôraznil fakt, že otec má súdne rozhodnutie, ktorým mu ho zverili do starostlivosti. „V prvom rade je nutné uviesť, že dané pátranie je neopodstatnené a vecne bezdôvodné. Elliott je so svojím otcom, ktorý postupoval v súlade s právoplatnými a vykonateľnými rozhodnutiami slovenských súdov. Je smutné, že Zuzana sa snaží prostredníctvom médií manipulovať verejnú mienku, ako aj políciu, ktorá vyhlásila pátrania po maloletom, aj keď vedela, že tento je so svojím otcom,“ uviedol advokát Turan s tým, že majú k dispozícii súdne rozhodnutie, v ktorom súd nariaďuje maloletého vrátiť do krajiny jeho obvyklého pobytu, teda do Írskej republiky.

Musí rozhodnúť ústavný súd

Andrej Gara, advokát matky

- Aktuálne sa vec nachádza na Ústavnom súde Slovenskej republiky, ktorý bude rozhodovať o tom, či rozhodnutia Okresného súdu Bratislava I a Krajského súdu v Bratislave sú zákonné a ide o legitímny postup . Otec zrejme tento únos dlhodobo plánoval, prizval si k nemu aj ďalšie osoby, aj vlastnú sestru. Formálne súdu doručil deň pred únosom návrh na výkon rozhodnutia, nepočkal, ako súd rozhodne. Riešením by bolo, keby sa otec prihlásil na polícii a vrátil dieťa matke a vyčkal by na rozhodnutie Ústavného súdu Slovenskej republiky, resp. írskeho súdu. Navyše, otec bol súdom v Írsku dôrazne upozornený, aby nevykonal žiadne násilné odňatie dieťaťa od matky. Je celkom zrejmé, že otec si je vedomý, že inak ako násilnou cestou by sa k dieťaťu nedostal, pretože dieťa ho vlastne nepozná.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Nový čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!