Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.01.2022 07:45 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Návštevníkov na Záhorí lákal počas roka 2021 najmä pobyt pri vode: Kunovská priehrada trhla rekord

Rekreačná oblasť Kunovská priehrada zaznamenala počas letnej sezóny rekordnú návštevnosť. TASR o tom v novembri 2021 informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Organizácia na priehrade v spolupráci s mestom zrealizovala v oblasti infraštruktúry viacero noviniek. Priamo na priehrade pribudla v roku 2021 lanová dráha pre deti, hojdacie siete, cyklostojany a servisný stojan na drobné opravy. "Jedným z cieľov našej organizácie je rozvoj cykloturistiky. Budovanie cyklotrás je úloha pre samosprávy, vyššie územné celky či štát. My sa snažíme zabezpečiť propagáciu, cyklomapy a zabezpečiť komfort pre cykloturistov zlepšovaním infraštruktúry. Na jar bude ešte nainštalovaná nabíjačka pre elektrobicykle," uviedol Lidaj.

Otvoriť galériu

Na cyklotrase, ktorá vedie z mesta na priehradu, bolo priamo do telesa cyklotrasy osadených 510 svetelných pukov. Ide o LED svietidlá, ktoré ako zdroj svetla využívajú solárnu energiu. Peniaze na aktivity získala OOCR Záhorie z Fondu pre rozvoj Trnavského samosprávneho kraja a členského príspevku mesta Senica. "Som rád, že víťazom obstarávania bola firma z nášho regiónu. Môžeme tak okrem zvýšenia atraktívnosti cyklodopravy podporiť aj lokálneho dodávateľa," doplnil predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Okrem Kunovskej priehrady bolo obľúbeným miestom návštev letné kúpalisko v Senici. Počas sezóny, ktorá sa začala 18. júna a trvala do konca augusta, tu zaznamenali 14 865 vstupov. Celkom išlo o 64 kúpacích dní. "V júni sa prišlo okúpať 5522 návštevníkov, v júli 6724 a v auguste 2619. V tejto sezóne bola návštevnosť ovplyvňovaná charakterom počasia, pretože epidemické opatrenia boli počas leta priaznivé," informoval v novembri 2021 primátor mesta Senica Martin Džačovský. Ako doplnil, mesto každoročne investuje do údržby, renovácie i vybavenia voľnočasových areálov a športovísk. "Tento rok privítalo kúpalisko sezónu s revitalizovaným areálom, v ktorom pribudlo nové detské ihrisko a pri detskom bazéne bol osadený stan, ktorý vytváral v horúčavách potrebný tieň," doplnila hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Otvoriť galériu

Častým miestom návštev bolo aj mestské Múzeum Senica, ktoré vystavuje archeologické expozície prostredníctvom najmodernejších technológií. V podkroví ukrýva maketu historickej Senice a v podzemí zasa unikátne kostrové hroby. V miestnej časti Kunov na kopci nad záhradkárskou osadou pribudla pred sezónou vyhliadková veža. "Je z nej krásny výhľad na širokú otvorenú krajinu. Za priaznivého počasia z nej majú návštevníci výhľad na mesto ako na dlani, ako aj na Kunovskú priehradu, hrad Branč, baziliku v Šaštíne a dokonca aj vrcholky rakúskych Álp," doplnila hovorkyňa mesta.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, pkr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vedci museli lebku neandertálkyne znovu poskladať.
Foto
Vedci odhalili tvár neandertálskej ženy: Jedna ČRTA vám udrie do očí, aha!
Speváčka počas vystúpenia vystriedala viacero outfitov.
Madonna spievala pre 1,6 milióna fanúšikov: Pozrite sa na tú neskutočnú MASU ľudí
(ilustračné foto)
Škandál na fare: Kňaz mal zneužiť skoro 40 000 eur! Odpadnete, čo si za to kúpil
Kto sa stal víťazom?
Veľkolepé FINÁLE Let's Dance: Poznáme KRÁĽA a KRÁĽOVNÚ tanečného parketu!
(ilustračná fotografia).
Hamas odpálil rakety na izraelské územie: Armáda hlási straty na ľudských životoch
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Jourová o novinkách na sankčnom zozname EÚ: Prekvapí vás, kto sa na ňom objavil! Má ísť o nástroj ruskej propagandy
Foto
Vémola nechápe Véghove rapídne chudnutie: Vstúpili do hry zakázané látky?
Dieťatko († 3) zomrelo v rozpálenom aute krutou smrťou: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Strašná nehoda v Česku: Vodič vyšiel na chodník a zrazil niekoľko ľudí!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Predstavitelia Hamasu odišli od rokovacieho stola: Ich kroky následne povedú na toto miesto
Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?