Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.11.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Generálny riaditeľ Panta Rhei: Máme najväčšie zásoby kníh a na Vianoce sme pripravení

Najväčšia sieť slovenských kníhkupectiev Panta Rhei je pripravená na lockdown, ktorý od štvrtka začal platiť na Slovensku.

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Michala Rajtera pristúpila Panta Rhei k zásadným opatreniam a zmenám. Aj vďaka nim chce prispieť k tomu, aby si čo najviac ľudí našlo pod vianočným stromčekom vytúžený darček – knihu. Z prieskumov totiž vyplýva, že až takmer tretinu Slovákov ako vianočný darček najviac poteší kniha.

Otvoriť galériu

Milióny kníh

„Chápeme, že pandemická situácia si vyžaduje opatrenia, ktoré nám viacerým určite nie sú príjemné. Po skúsenostiach s minulými lockdownami sme sa tento rok už na túto možnosť pripravili tak, aby sme čo najväčšiemu počtu Slovákov mohli splniť ich knižné vianočné želanie. Niekoľkonásobne sme zvýšili kapacitu nášho skladu e-shopu. Presunuli sme doň 250 pracovníkov, aby sme expresne rýchlo dokázali vybaviť každý vianočný nákup. Zákazníci si takisto knihy môžu zarezervovať v niektorej z našich 61 predajní po celom Slovensku a vyzdvihnúť,“ hovorí Michal Rajter.

Podľa neho je dobré s nákupmi neváhať, pretože vďaka lockdownu budú vznikať extrémne nároky na logistiku a prepravu všetkých tovarov. „Sme pripravení operatívne presúvať knihy z našich prevádzok na sklad. Tým sa ponuka pre zákazníkov rozširuje na milióny kníh. Vianoce bez kníh teda Slovákom nehrozia, aj keď budú na istý čas ukrátení o návštevu kníhkupectiev,“ dodáva Rajter. Panta Rhei aj napriek sťaženým podmienkam vďaka najväčšej sieti predajní garantuje svojim zákazníkom doručenie knižných objednávok do Vianoc.

Zásobovanie predajní pokračuje

Okrem posilneného e-shopu bude naďalej fungovať aj sieť 61 predajní po celom Slovensku. A to formou okienkového predaja. Zákazníci majú možnosť urobiť si prakticky za pár sekúnd rezerváciu na konkrétne knihy na predajni, ktorú majú najbližšie a do pár minút im príde potvrdzujúca SMS aj s oznámením, že si knihy môžu vyzdvihnúť. „Zásobovanie knihami od dodávateľov na predajne bude pokračovať aj počas lockdownu. Čiže knihy sa budú priebežne dopĺňať tak, aby si každý našiel tú, ktorú potrebuje,“ dodáva Rajter.

Otvoriť galériu

Panta Rhei v predvianočnom čase svoju ponuku rozšírila o exkluzívne tituly, ktoré čitatelia nájdu iba v jej e-shope a predajniach. Jednou z takých exkluzivít je kniha Ktosi je za dverami. Ide o prepis najlepších častí legendárnej televíznej relácie Milana Lasicu a Júliusa Satinského. Kultový zábavný program, ktorého prvú časť československá televízia odvysielala na konci roka 1978 a poslednú začiatkom roka 1983. Detských čitateľov zase určite nadchne Macko Uško. Tento klenot z truhlice poľskej literatúry pre deti dnes po viac ako päťdesiatich rokoch opäť ožíva v knižnej podobe aj na Slovensku. Ide o úplne nový preklad z pera prekladateľky Márie Lachkovičovej, ktorá má v krvi lásku k detským knihám a k materinskému jazyku.

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené