Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2021 09:42 | Správy | Koronavírus

Klus to už nevydržal: Extrémisti šíriaci nenávisť sú za nízkou zaočkovanosťou! Ostrý odkaz opozícii

Extrémisti na Slovensku aj v čase pandémie rozsievajú podľa štátneho tajomníka rezortu diplomacie Martina Klusa (SaS) nenávisť a polarizujú spoločnosť.

Robia to nielen na námestiach, ale aj na sociálnych sieťach či na konšpiračných weboch. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR).

Klus pripomína, že verejnosť je od začiatku pandémie svedkom nárastu počtu nenávistných prejavov a dezinformácií v informačnom priestore. Alarmujúce je podľa neho aj to, že sa tak deje aj s prispením opozície inklinujúcej k ultrapravicovej a radikálnej ideológii, ktorá prispela k veľkej polarizácii spoločnosti. „Sme svedkami spochybňovania pravdy, vedeckých poznatkov aj elementárnych pravidiel spolunažívania v spoločnosti. Je mi ľúto, že aj niektorí politickí predstavitelia na Slovensku hanebne využili pandémiu na populistické zbieranie hlasov a spochybňovanie snáh odborníkov zameraných na ochranu verejného zdravia,“ skonštatoval.

Podľa štátneho tajomníka niet pochýb o tom, že falošné správy o vakcínach sú jedným z hlavných dôvodov, prečo občania stále váhajú s očkovaním. „Takto ďalej bojovať proti pandémii nemôžeme. Veda nám poskytuje dostatok odpovedí na to, ako sa vysporiadať s koronavírusom. Nastal čas odmietnuť lži a postaviť sa jasne na obranu pravdy, vedy a slušnosti,“ zdôraznil.

Štátny tajomník rezortu diplomacie, počas podujatia Human Forum 2021 v Banskej Bystrici v stredu 24. novembra v diskusii s domácimi a zahraničnými odborníkmi na extrémizmus v spoločnosti upriamil pozornosť najmä na šírenie nenávistných prejavov, radikálnych myšlienok, ale tiež hoaxov v informačnom priestore, špeciálne na sociálnych sieťach. „Už roky upozorňujeme na to, že sa v Európskej únii čoraz viac objavujú extrémistické prejavy, dokonca na miestach a v komunitách, kde sme ich nikdy predtým nezažili. Pandémia COVID-19 ešte viac odhalila, že sa treba vážne zaoberať aj modernými formami radikalizmu a nenávisti v online priestore, ktorý sa následne môže prejaviť aj v bežnom občianskom živote,“ skonštatoval.

Klus dodal, že neobmedzená tolerancia dezinformácií a neprávd na sociálnych sieťach, ktoré často šíria aj neexistujúce osoby či internetové boty, prispeli k polarizácii spoločnosti a premietajú sa už aj do reálneho ohrozenia vereného zdravia a demokratického zriadenia na Slovensku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
Ich cesta sa rýchlo zmenila z dovolenky snov do nočnej mory.
Odleteli na dovolenku snov, domov sa vrátila iba ona: Jej manželovi teraz hrozí 12 rokov za mrežami!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly.
Foto
Čínsky prezident po dlhšom čase opäť v Európe: Vieme, čo bude kľúčovou prioritou návštevy
Macron podporil Netanjahua uprostred náročných rokovaní: Ako to vyzerá so šancami na prímerie?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!
Peter Batthyany.
Váš Tip
Herec Batthyany si zavaril: Vojna so známou kvôli peniazom!
Ilustračné foto
Vodiči, buďte opatrní: Na časti D2 bude prejazdný len jeden pruh
Helena Vondráčková.
Foto
Helena Vondráčková je v Bardejove! A takúto FOTO by ste od divy teda nečakali
Fanúšikovia jej často udeľujú titul najkrajšej ženy sveta.
Foto
Tá má teda guráž: Atlétka zverejňuje pikantné fotky, fanúšikovia sú do nej zbláznení!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Na izraelskú vládu sa valí kritika: Porušuje ľudské právo?!
Pálenie záhy trápi mnoho ľudí.
Foto
Neustále pálenie záhy? Nezúfajte: 4 TRIKY, ktoré trápenie zastavia!