Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Drsné útoky na Simu Magušinovú rieši prokuratúra: Za urážky na súd?! Prvé slová speváčky po škandále

Škandál obrovských rozmerov! Po tom, čo sa speváčka Sima Magušinová (33) a jej manžel Michal (32) stali bezdôvodne terčom drsných útokov novinárov Tkačenka a Ondřejíčka, začal celú vec riešiť generálny prokurátor.

Budú sa brániť?

Po vypuknutí škandálu sa k celej veci otvorene postavil Ján Magušin, brat Siminho manžela Michala. Ten si servítku pred ústa rozhodne nedával a svoju rodinu bránil zubami-nechtami. Práve on je ten, kto naznačil, že by sa urážky a dešpekt voči nevinným ľuďom mali riešiť trestnoprávne.

Ján vo svojom blogu napísal, ako by sa pod paľbou urážok zachoval on: „Ak by som podobným spôsobom zaútočil na skupiny osôb, ktoré sa tešia priazni pánov komentátorov, asi by som si od niekoho trestné oznámenie na základe paragrafu vyslúžil. S ohľadom na bohorovnosť týchto ľudí je možno čas uvažovať práve nad dôraznejšou obranou pred takýmito útokmi. A to aj v civilnej či trestnoprávnej rovine.“ Nový Čas sa s otázkami ohľadom riešenia celej kauzy na polícii obrátil tak na samotných manželov, ako aj na Jána Magušina, do uzávierky však nereagovali.

Na nehoráznu drzosť hlavných aktérov však zareagovali známe osobnosti zo širokého spektra, ktoré správanie komentátora Tkačenka a publicistu Ondřejíčka odsúdili. Podobné verejné útoky dokonca riešila nedávno aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá si vypočula hnusné urážky na svoju dcéru Emmu. Nový Čas požiadal kanceláriu o stanovisko prezidentky ku kauze útokov na ďalšiu mladú ženu, a to speváčku Simu, rovnako však na naše otázky nezareagovali.

Musí platiť elementárna slušnosť

Silvia Porubänová, sociologička

  • V prípade pani Magušinovej je v hre aj otázka trestnosti, práva na ochranu osobnosti, čo je napokon dôvod záujmu zo strany prokuratúry. Netreba zdôrazňovať, že každý má právo na slobodu myslenia, svedomia a náboženského vyznania. Je nebezpečné a neprípustné kohokoľvek vieru „interpretovať“ a zosmiešňovať. Účel nesmie svätiť prostriedky, tým viac ak je účelom nerešpektovanie autorských kvalít speváčky. Sociálne siete sú verejný priestor, pre ktorý platí aj dodržiavanie zákonov aj elementárna ľudská slušnosť.

 

Slová o bohu môžu potierať zranené duše medom

Andrej Kiska, bývalý prezident

  • Asi pred desiatimi rokmi som bol na pohrebe malého dievčatka, ktoré zomrelo na rakovinu. Farár mal krásnu kázeň. Hovoril o nebi a o tom, ako sa tam malý anjelík bude modliť, aby sme sa my ostatní mohli k nemu niekedy pridať. Rodičia boli silne veriaci a videl som, ako im slová o Bohu potierajú medom zranené duše. Úprimne? Závidel som im ich silnú vieru. Závidel som im, že sa v tých najťažších chvíľach majú o čo oprieť, majú v čo veriť. Kde sa pre mnohých iných všetko končí, oni veria, že sa život neskončil. Naše názory, slová, piesne či maľby sa nemusia páčiť všetkým. Ale hľadať zmysel života, dôvod toho, prečo sme tu a ako by sme sa mali správať, by mal vyskúšať každý. A ak to niekto nájde, tak mu zatlieskajme a vzhliadnime s obdivom. Aj keď nemáme rovnaký názor. Ak to nedokážeme, asi je najlepšie ostať ticho. Simona, hrajte a skladajte ďalej. Hlavne - udržte si svoju vieru.
späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy